Opsøgte Sikandar Siddique selv de islamkritiske demonstranter? Siddique fravalgte handicapvenlig gårute og gik på vejbanen.

Hvorfor valgte den pakistanske folketingspolitiker, Sikandar Siddique, at gå på kørebanen – klos op af de islamkritiske demonstranter?

Hvorfor fravalgte Sikandar Siddique den handicapvenlige udgang for gående, hvor han og forældrene var på afstand af en islamkritisk demonstration?

Meget tyder på, at Sikandar Siddique opsøgte en konfrontation, da den han tirsdag – efter folketingets åbning – valgte sin rute væk fra Christiansborg.

De seneste dage har medierne været fyldt med racismeanklager, der går på, at Sikandar Siddique og hans familie blev bedt om at rejse hjem af nogle islamkritiske demonstranter. Det skete i forbindelse med folketingets åbning.

På opsigtsvækkende vis bliver episoden filmet af en ventende fotograf. Fotografen har taget opstilling ved demonstranterne. Kameraet kører, INDEN episoden med demonstranterne opstår.

Fotografen er på en eller anden måde tilknyttet Sikandar Siddique og partiet, Frie Grønne, der straks bringer optagelserne på Frie Grønnes sociale medier.

En gylden fingerregel vedrørende fake news og manipulation er, at man skal være kritisk over for episoder, der bliver filmet, men hvor man ikke får hele forhistorien med.

Episoden foregår i Rigsdagsgården på Christiansborg. Det er som regel her, dronningen og den kongelige familie ankommer og forlader folketinget ad Christiansborgs pompøse trappe.

Sikandar Siddique er, udover den ventende fotograf, ledsaget af sin mor og 82-årige far – islamisten Malik Siddique. Faren er gangbesværet og benytter en rollator.

For at forstå hvordan Sikandar Siddique med stor sandsynlighed selv planlagde konfrontationen med den islamkritiske demonstration, skal man se på de udgange, som Sikandar Siddique FRAVALGTE.

Der er to udgange for gående – herunder handicappede og gangbesværede. Disse udgange havde været langt mere oplagte valg i situationen.

Sikandar Siddique valgte i stedet at gå på kørebanen – igennem en trafikeret biludkørsel – hvor hans gangbesværede far kunne være blevet ramt af et køretøj.

Hvorfor? Ville Sikandar Siddique tæt på demonstranterne og den ventende fotograf, der forevigede begivenhederne til Facebook?

Der er to udgange fra folketingets bygninger. En hoveddør, med en lang stejl trappe samt en ordinær udgang i gadeniveau, der bruges af besøgende til folketinget.

Denne udgang ligger i venstre side – under folketingets hovedtrappe – når man ser ind på bygningen.

Sikandar Siddique har sandsynligvis valgt denne udgang, fordi den er handicapvenlig og har elevatorforbindelse inde i bygningen.

I selve Rigsdagsgården er der tre udgange, der fører ud til området med Slotsholmskanalen, Christiansborgs Slotsplads og Holmens Kirke. I dette område er taxiholdepladsen placeret, og Sikandar Siddiques forældre skal finde en hyrevogn.

Der er to udgange for gående i den tværgående bygning. De to gangtunneller ligger yderst til højre og venstre. I midten er en vej og en snæver udkørsel til biler. Den er så smal, at der kun kan køre én bil ad gangen.

Sikandar Siddique vælger at gå på kørebanen og ud ad biludkørslen (se gul stiplet linje).

Sikandar Siddique kunne have valgt en handicapvenlig rute til sin gangbesværede far (se den blå stiplede linje). Den havde ledt familien Siddique ud via tunnelen for gående i venstre side.

Det gode ved dette handicapvenlige valg havde været, at Sikandar Siddiques far, der går med rollator, ikke skulle forcere høje kantsten eller trapper.

Ydermere havde Sikandar Siddique og familien været på afstand af de højrøstede demonstranter, der havde medbragt et kæmpe banner med påskriften ‘Fuck Islam’.

Både Sikandar Siddique og hans far, Malik Siddique, er islamister, og de har været med i ledelsen af islamiske partier. Derfor ville en mulig konfrontation med de stærkt islamkritiske demonstranter ikke være svær at forestille sig.

Det oplagte spørgsmål er, hvorvidt Sikandar Siddique opsøgte demonstranterne for at få en reaktion? En reaktion, som han kunne få filmet og bruge på Frie Grønnes sociale medier?

Det opsigtsvækkende er, at Sikandar Siddique vælger at gå på kørebanen, da han forlader folketinget med sine forældre. Han bruger IKKE de to udgange for gående.

Sikandar Siddique går lige forbi de islamkritiske demonstranter, og han vælger den smalle viadukt og biludkørsel i midten af bygningen.

Her kører der eksempelvis ministerbiler, udrykningskøretøjer, PET-biler og andre køretøjer med ærinder i folketinget. Der kunne altså med lethed være opstået en farlig situation, når en mand med rollator befinder sig midt på kørebanen.

På begge sider af biludkørslen er der tydelige skilte med pile, der henviser gående til de to gangtunneller i højre og venstre side af bygningen.

Ydermere skulle Sikandar Siddiques far forcere en høj kantsten for at komme fra folketingets udgangsareal og ned på kørebanen.

Det havde Sikandar Siddique og familien undgået, hvis de havde valgt den handicapvenlige rute (blå stiplet linje). Her er der en fin belægning uden trapper og kanter, så eksempelvis kørestolsbrugere kan færdes på arealet uden problemer.

Faktisk er der også en alternativ rute (orange stiplet linje) ud af Rigsdagsgården. Ruten går igennem tunnelen for gående, der ligger i højre side.

Her havde Sikandar Siddique og hans pakistanske forældre også været på afstand af den islamkritiske demonstration, der befinder sig ved biludkørslen i midten.

Der var altså to muligheder for at forlade Rigsdagsgården til bens – i venstre og højre side. Sikandar Siddique valgte at bruge kørebanen og gå ud ad biludkørslen med sin rollatorafhængige far.

Det virker i den grad som om, at der er tale om et politisk/islamisk stunt fra Sikandar Siddiques side.

Der er placeret en ventende fotograf ved demonstranterne, der filmer i cirka et minut og 20 sekunder, før Sikandar Siddique går forbi.

Både Sikandar Siddique og Frie Grønne har omtalt episoden i flere dage på de sociale medier. Partiet har endda fabrikeret en grafik, der ledsager fotos og filmoptagelser fra tirsdagens hændelse.

I Mellemøsten opfører muslimer ofte falske eller løgnagtige optrin for at komme i medierne med ‘dramatiske’ historier. Det er eksempelvis en fast bestanddel af konflikten mellem israelere og palæstinensere. Her har man jævnligt oplevet palæstinensere, der fabrikerer uretfærdigheder, filmer det og lægger det på de sociale medier.

Disse medieløgne har fået tilnavnet ‘Pallywood’ – en sammentrækning af filmbyen Hollywood og Palæstina.

De danske medier har ikke stillet kritiske spørgsmål til Sikandar Siddique i denne sag. I stedet har man frit videregivet den pakistanske partileders propagandistiske racismeanklager.

Det ville være oplagt at spørge Sikandar Siddique:

 • Hvorfor gik på du på vejbanen og igennem en smal udkørsel for biler med din gangbesværede far?
 • Det handicapvenlige fortov og udgangen for gående ligger langt væk fra demonstrationen. Der var heller ikke en høj kantsten. Hvorfor gik I ikke på det handicapvenlige fortov?
 • Du havde sat en fotograf til at vente ved demonstrationen. Han filmede lang tid, før I gik forbi, og inden der var tilråb. Var der hele planlagt, og skulle det filmes til Facebook?

Journalisterne er tavse, og islamisten Sikandar Siddique har medvind i sejlene. Det passer medierne fint. De er nemlig masseindvandringens forlængede arm.


*

Se også Doc-TV: Historiens gjenkomst

4 Kommentarer på "Opsøgte Sikandar Siddique selv de islamkritiske demonstranter? Siddique fravalgte handicapvenlig gårute og gik på vejbanen."

 1. Mette “Mink”Frederiksen er ude med riven, og hun er ikke alene.
  Jeg bliver så ked af det, og jeg vil i aften bede Folketinget samlet tage afstand fra episoden. Et racistisk angreb på en familie er et angreb på alle minoriteter. Det hører ikke hjemme i Danmark. Siger Finken

  – Og et angreb på en demokratisk folkevalgt politiker er et angreb på selve demokratiet. Det hører derfor heller ikke hjemme i Danmark. Mine tanker går i dag især til Sikandars forældre, skriver hun.

  En mand iført en T-shirt med teksten ”Fuck islam” antastede Siddique, der er løsgænger og leder af Frie Grønne, mens Siddique kom gående ud fra Christiansborg med sin mor og 82-årige far, som måtte støtte sig til en rollator.
  —————
  Her kunne der passende at have sparket rollatoren ad helvede til, for det er jo netop det muslimerne gør ved vores de gamle. Lighed skal der være på borgen i Tumper.
  ——————-
  Både det tidligere medlem af Alternativet og hans forældre blev overfuset af manden, som blandt andet opfordrede dem til at ”rejse hjem”. Det kunne B.T. vise i en video.

  >>> – Har du snart tænkt dig at rejse hjem? Så kan du jo tage dine forældre med, eller hvad det er. Din arabiske kultur hører ikke hjemme i Danmark. I er ikke velkomne her, råbte manden til Siddique og hans familie. <<>> .. <<<

 2. The Fool PS skriver:
  Der var mange tilråb mod os alle, så vi skal kunne tåle mosten, men det kan også blive for voldsomt. Kæden hopper af, når hans forældre er med. Så bør man have en smule omtanke i hovedet.
  Peter Skaarup, Dansk Folkepartis retsordfører
  —————————————————————————-
  Det er PS der ikke bruger hovedet:
  Det er Sikandar Siddique´s forældre der er skyld i dette her, og den selvglade regering den gang. For havde forældrene ikke kommer her til DK og Sikandar Siddique i stedet var en plet på lagnet. ja så havde der ikke blevet råbt.

  Udmærket Toke Lorenzen
  Ret skal jo være ret, og sandheden er jo ilde hørt. Så Dansk Folkepartis retsordfører og de Islamleflende Stymper på borgen kan godt pakke sammen.

 3. Den mand gør intet tilfældigt. Havde hans 82-årige far virkelig pludselig fået lyst til at beundre det danske demokrati, som islamister er imod?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.