Nye radikale sexovergreb: Kørestolskrænkeren Kristian Hegaard trækker sig fra politik

Det Radikale Venstre er ramt af nye chokerende seksuelle overgreb. Gerningsmanden er denne gang folketingsmedlemmet, Kristian Hegaard, der blev valgt i 2019.

30-årige Kristian Würtz Hegaard indrømmer, at han ved flere lejligheder har begået krænkelser og udvist grænseoverskridende adfærd.

“Jeg har festet og været meget i byen, siden jeg var 18 år … Det har også været en måde for mig at vise, at man kan det samme som andre, hvis man har et handicap,” skriver Kristan Hegaard, der er født med en sjælden knoglesygdom.

Den radikale retsordfører indrømmer at have foretaget upassende berøringer til en partifest i sommeren 2021.

“Det er ikke noget, jeg selv husker,” fortæller Kristan Hegaard.

Partileder Sofie Carsten Nielsen skulle, ifølge Hegaard, være vidende om de seksuelle overgreb mod en radikal partifælle. De Radikales leder holdt overgrebssagen internt og tog et privat møde med Kristian Hegaard.

“Jeg er virkelig ked af at have opført mig grænseoverskridende,” angrer Kristian Hegaard.

Krænkelserne stopper ikke her. I sensommeren 2021 begår Kristian Hegaard nye overgreb under en bytur. Politikeren fortæller, at han var beruset og har “sorte huller i hukommelsen”.

“Det er jeg simpelthen så ked af,” fortæller Kristian Hegaard.

Det er ikke oplyst om, Kristian Hegaards ofre er kvinder eller mænd.

Selvom Kristian Hegaard trækker sig fra sine politiske hverv, så udelukker den multihandicappede politiker øjensynligt ikke et comeback.

“Så må vi se, hvad fremtiden bringer. Men for nu er det slut,” lyder den kryptiske besked fra Kristian Hegaard.

En af Kristian Hegaards nærmeste politiske samarbejdspartnere er den afghanske statsborger og partikammerat, Soma Mayel (se foto, red.) Den muslimske politiker var en del af Hegaards kampagnegruppe under valgkampen i foråret 2019.

Kristian Hegaard giver nu faklen videre til netop Soma Mayel. Afghanske Soma Mayel stiller op til kommunalvalget i 2021 – i den selvsamme kommune, hvor Kristian Hegaard sad i byrådet indtil i dag.

Kristian Hegaard blev valgt ind i byrådet i Fredensborg Kommune i 2017.

Det er ikke Radikale Venstres første sag om grænseoverskridende sexadfærd. Sidste år måtte den daværende partileder, Morten Østergaard, trække sig fra posten efter at have krænket adskillige kvindelige ofre.

Kristian Hegaard var Radikale Venstres retsordfører, udlændingeordfører og socialordfører.

Kristian Hegaard skriver følgende om sit exit fra politik på Facebook:

“Jeg har svigtet og fejlet.

Jeg er netop blevet bibragt den information, at jeg ved festlig lejlighed i byen for nylig i en meget fuld tilstand, som jeg desværre intet husker fra, har udvist grænseoverskridende adfærd. Det er jeg simpelthen så ked af – for jeg har intet ønske om at overskride andres grænser, og jeg beklager dybt.

Det kommer efter, at jeg for nogle måneder siden havde en samtale med Sofie Carsten Nielsen, fordi hun af Radikale Venstres kontaktinstans var blevet gjort opmærksom på, at jeg i radikal sammenhæng til en fest havde overtrådt en grænse hos en radikal med en berøring.

Det er ikke noget, jeg selv husker. Men jeg tager det meget alvorligt, og jeg er virkelig ked af at have opført mig grænseoverskridende. For sådan kender jeg ikke mig selv.

Jeg havde alle intentioner om, at det ikke skulle gentage sig. At jeg efter denne samtale har begået en ny fejltagelse, må jeg tage konsekvensen af.

Jeg har overtrådt de værdier, jeg selv står for. Derfor mener jeg ikke, jeg med troværdighed kan fortsætte i politik for nu og takker derfor af. Det har jeg netop meddelt den radikale folketingsgruppe.

Det er selvklart, at man ikke kan være folketingsmedlem og feste på samme måde, som da jeg var endnu yngre. Jeg har festet og været meget i byen, siden jeg var 18 år. Det har været med mine barndomsvenner, studiekammerater og dem, jeg har lært at kende som ung radikal. Det har også været en måde for mig at vise, at man kan det samme som andre, hvis man har et handicap.

Og jeg har indtaget alkohol så hatten passede. Her er det kammet over ved nogle lejligheder og givet regulære sorte huller i hukommelsen. Festerne og festivalerne har være mange, sjove, og nogle gange sene. Derfor er jeg også sikker på, at jeg her kan have overtrådt andres grænser. Jeg er med garanti også kommet til at køre folks tæer over, uden det har været meningen, når dansegulvet har været tætpakket. Det har aldrig været min intention, og jeg er fuld af beklagelse. Hverken fuldskab eller andet kan undskylde det. Svigtet er ene og alene mit. Man må tage sin egen medicin, mener jeg.

Jeg er helt enormt ked af det. Efter at have kæmpet for at komme i Folketinget siden jeg var 14 år, indrettet det meste af min hverdag herefter, var jeg først lige kommet i gang. Det gik godt og jeg blev betroet stort ansvar. Men det gik knap så godt med at blande fest og alkohol.

Jeg har svigtet dem, der troede på mig. Et kæmpe tak til jer, som har været bag mig hele vejen. Det kan jeg hverken skrive eller sige tydeligt nok.

Jeg er hverken syg eller stresset. Derfor har jeg ikke planer om at søge orlov. Men udtræder af Folketinget.

Jeg skal naturligvis først have bearbejdet, at dette aldrig skal ske igen. Så må vi se, hvad fremtiden bringer. Men for nu er det slut.”7 Kommentarer på "Nye radikale sexovergreb: Kørestolskrænkeren Kristian Hegaard trækker sig fra politik"

 1. Alt andet lige så er Danmark efter min mening bedre tjent uden Heegaard tæt ved magtens centrum. Men der er sikkert en fin stilling hos cBrain til rådighed snart, mon ikke Østergaard kan få ham ind?..

 2. Gad vide hvilke kropsdele, Kristian “anstændighedens vogter” Hegaard har berørt? Eller gik den upassende opførsel ud over Folketingets elevator? Følg med i næste afsnit af “Radikal Jihad”.

 3. Sær lige billedet på af pornostjernen Aisha som roder med lille jens Du fik for lidt siden.

 4. Det var da også på tide at denne liderlige personage forsvinder fra borgen.. Han burde rejse til Afghanistan og tilbyde hadprædikanterne og taliban, til fri omgang af sin numse!

 5. Soma Mayel, det var satme osse een at have u udlændingestyrelsen.
  Det tror da fanden importen af de Muslimske vandaler og kvivstikkere forsætter.
  Er det ikke det man kalder for Landsskadelig virksomhed.?

 6. Hvordan kan denne afghanske veldfærdsimmigrant Soma Mayel dog sidde i en stilling som fuldmægtig i udlændingestyrelsen når hun selv siger at hun har en personlig sag kørende om dansk statsborgerskab ? Dette er jo helt gak gak !
  https://dk.linkedin.com/in/soma-mayel-24aa5893
  Det er jo simpelthen som at lade ræven vogte over en fåreflok(muslimsk migrant masse indvandring)

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.