Islamisk trylleri: Ekstra Bladet forvandler syriske mordere til ‘teenagere’

På mirakuløs vis har den multikulturelle journalist Lauge Lassen og nyhedsbureauet Ritzau forvandlet de drabsdømte arabiske fætre, Mohammad Oad og Abraham Abdul-Kader, til ‘teenagere’ i dagens overskrift.

Det sker for at mildne befolkningens syn på morderiske indvandrere – med muslimsk baggrund – der rejser til Danmark.

De arabiske fætre bliver ganske enkelt gjort mere ‘spiselige’ som ofre, hvis de kaldes ‘teenagere’ – end eksempelvis ‘syriske indvandrere’.

Det er magtpåliggende for medieeliten at forvandle muslimske kriminelle til ofre for danskernes såkaldte racisme. Imens brager maskingeværerne løs, og blodet flyder i gaderne.

I samme drabssag er der også dømt tre somaliere – Mansor Abdi Ismail, Mohammed Abdighani Ali og Benjamin Owusu Afriye. Alle de involverede muslimer er bosat i Nymellemøsten – også kendt som Sverige.

*

Mohammed Ali poserer.Den svenske avis Expressen skriver følgende om de dømte:

“DE FEM DÖMDA MÄNNEN

Mohamed Ali, 23

Rinkebybo som i flera år pekats ut som en av Dödspatrullens ledare. Han är bland annat straffad för rån, olaga tvång och grovt vapenbrott. Själv har han konsekvent nekat till att vara en del av Dödspatrullen och hävdar sig i stället ingå i ett kompisgäng som härstammar från ungdomsfotboll.

Benjamin Owusu Afriyie, 26

Till skillnad från de andra fyra mordmisstänkta från Rinkeby kommer han från Hallonbergen. Han är också äldre och har främst haft kontakt med en av de något äldre i Dödspatrullen. Owusu Afriyie har under rättegången beskrivit sig själv som en personlig tränare och festfixare. Tidigare har han dömts för bland annat narkotikabrott. Han är straffad fem gånger.

Mansor Ismail, 21

Bilder från olika polisutredningar visar hur han umgåtts med andra i Rinkeby centrum som kopplas till en grupp under Dödspatrullens ledarskikt. Han har tidigare straffats för narkotikabrott och då fått ungdomsvård. Ismail har under rättegången nekat till brott och att han haft något med Dödspatrullen att göra.

20-åring och 19-åring

De två yngsta bland de fem mordåtalade är tidigare ostraffade men de fanns med i utredningen om mordet på pizzerian i Rinkeby. I polisutredningen finns bilder på dem tillsammans med den dömda mördaren Abdirizak Osman. Han har nu fritagits från ungdomshemmet där han avtjänar straffet sluten ungdomsvård.

20-åringen och 19-åringen förhördes flera gånger i mordutredningen och anklagades av polisen för att ändra sin berättelse om vad som hände under mordkvällen. Båda var 17 år gamla vid tidpunkten för dådet i Köpenhamn. Det har gått två år sedan dådet i Köpenhamnförorten Herlev. En bil med tre passagerare – alla hemmahörande på Järvafältet i Stockholm – blev då beskjuten av en grupp gärningsmän. Två unga män mördades i dådet. De hade båda kopplingar till Rinkebygänget ”Shottaz”.

Under utredningens gång ledde spåren den danska polisen till fem unga män kopplade till det rivaliserande gänget ”Dödspatrullen”, hemmahörande i samma förort. I fjol ställdes de fem männen inför rätta i domstolen i Glostrup. Männen fälldes alla mot sitt nekande – och straffen innebar långa fängelsestraff. Tre dömdes till livstid Mohamed Ali, en av de utpekade ledarna för Dödspatrullen dömdes till livstids fängelse. Det gjorde även Benjamin Owusu Afriyie och Mansor Ismail. Två yngre gärningsmän, som båda var 17 vid dådet, dömdes till 20 års fängelse vardera.

Domen överklagades och den senaste tiden har ytterligare en rättegång – motsvarande en svensk hovrättsförhandling – hållits. På torsdagen meddelade Østre Landsret i Köpenhamn att samtliga fem bedöms skyldiga även denna gång, rapporterar SVT Nyheter.

Mohamed Alis liv som gängledare

Mohamed Ali har i flera år pekats ut som en av ledarna i Rinkebygänget Dödspatrullen. Innan han fälldes för dubbelmordet hade han dömts tio gånger tidigare bland annat för rån, övergrepp i rättssak, olaga tvång, grov stöld och grovt vapenbrott. Han har bland annat dömts till fyra månaders fängelse för grovt olaga tvång efter att tillsammans med andra från Dödspatrullen ha kidnappat en ledande Shottazmedlem, misshandlat och urinerat på honom. Övergreppet filmades och spreds på nätet. I andra polisutredningar om Dödspatrullens narkotikahandel har polisen hittat bilder när Ali åker med ledarna på resor utomlands och visar upp sedelbuntar. Mohamed Ali har i rättegången nekat till att han är med i Dödspatrullen och menat att han varit en del av ett kompisgäng som kallades för 3MST eftersom han och två andra i tolvårsåldern kallades för ”de tre musketörerna” när de spelade fotboll. Innan konflikten i Rinkeby bröt ut var Ali vän med en av de mördade Shottazmännen i Danmark.”

Dobbeltdrabet blev fanget af et overvågningskamera.

(Foto: Samnytt)

3 Kommentarer på "Islamisk trylleri: Ekstra Bladet forvandler syriske mordere til ‘teenagere’"

  1. Det er da vidst nogen vi skal have fat i.?

  2. Endnu et eksempel på pressens hvidvask af de utallige muslimske forbrydere, der vælter ind over Europas grænser og forvandler hele kontinentet til en stor udgave af Libanon.
    Efter min mening begår de farlig manipulation.

  3. Endnu fem stykker menneskeligt storskrald til ‘affaldsstationen’ Europa!
    Hvornår har vi fået nok af denne form for voldsudøvende iSLAM ?

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.