Lars og Jørgen – en ny tids helte

Det kan på én gang siges at være heldigt, at nutidens erobring via masseindvandring (stadig) kan modarbejdes uden blodsudgydelser, men samtidig siges at være uheldigt, at det må gøres på måder, som mainstream let kan hænge ud som dårlig opførsel. Man kommer jo sikkert også til at opføre sig unfair over for udmærkede mennesker, men det kan man notorisk kun vide, når de fremmede har fået deres ”ret”, og muligheden for modstand er forpasset.

Men det var jo heller ikke kun onde nazister, som blev ramt af de allieredes bomber. Men pæne repræsentanter for fjenden i vor tid overlever dog i det mindste en spytklat i ny og næ… Jeg fik imidlertid ikke succes med at foreslå ”spyttemanden” som Årets Dansker 2015, skønt han var den eneste, der overhovedet gjorde noget, der kunne kaldes fysisk modstand, da myndighederne svigtede totalt over for migrantindstrømningen det nævnte år.

For nylig var det så Lars ved Kastrup havn, der talte grimt mod et frækt islamist-par, der i mange år har søgt at konsolidere en mere formørket udgave af deres ”tro” her i landet. Nu er det så Jørgen fra en kolonihaveforening i Odense, der efter bitter erfaring må opfordre kolonihaveejerne til at holde fremmedetniske ude.

Nu får vi se, om Jørgen ligesom Lars kommer til at undskylde efter mediernes ramaskrig, skønt han foreløbig står fast. I så fald beklageligt, men vel trods alt forståeligt. Står han fast, bør han blive Årets Dansker. Men vor tids folkehelte er dog også nogle sære antihelte. Det er kun et par år siden, at Jørgen fordømte etniske kvoter i kolonihaver. Det er typisk for disse folkelige helte, at de selv må erfare problemerne, før de bliver klogere. Men bedre sent end aldrig. Det er af de sent omvendte, sejren afhænger.

Med skikkelser som Lars og Jørgen kommer man til at tænke på en klassisk antihelt. Maleriet ovenfor er af Wilhelm Marstrand: Don Quixote og Sancho Panza ved en skillevej. Den akavede idealist Don Quixote, som udkæmpede mange forgæves kampe og belærte sin ledsager om: “Den, som tror at tingenes tilstand i denne verden kan ændres, tror noget, han ikke bør tro.” Det fik Lars at vide af mediernes løftede pegefingre, og det samme får nok også Jørgen i denne stund.

1 Kommentar på "Lars og Jørgen – en ny tids helte"

  1. Måske Stram Kurs skulle indstifte en pris, som I uddeler hvert år? “Årets Frihedsforkæmper” lyder rigtig godt i mine ører..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.