DR elsker Afrika: To EM-fodboldeksperter har rødder i Ghana

EM-turneringen er stadig i sin indledende fase, men Danmarks Radio kan allerede nu udråbes til europamester i politisk korrekthed.

Hele to sportskommentatorer har familiære bånd til samme vestafrikanske land.

Søndag skulle Italien møde Wales, og allerede inden holdene løb på banen, stod den på vestafrikansk kultur hos DR Sporten.

I optakten til fodboldkampen kunne seerne høre fodboldeksperten Francis Dickoh, der stammer fra Ghana, analysere EM-turneringen.

38-årige Francis Dickoh er ghanesisk statsborger. Han har spillet 13 landskampe for sit hjemland. Den vestafrikanske indvandrer fik sin debut for Ghanas landshold i 2005 i en flot 3-1-sejr over shariadiktaturet Saudi-Arabien.

Dickoh nåede også at være med til en stor slutrunde, da han i 2006 var med i Ghanas trup til Africa Cup of Nations. Her oplevede den afrikanske fodboldspiller en enorm opbakning til det ghanesiske landshold, der går under kælenavnet ‘Black Stars’ eller ‘Sorte Stjerner’.

Hos DR Sporten er der langt mere multikultur i EM-dækningen. Da den afgørende gruppekamp mellem Italien og Wales bliver fløjtet i gang, toner endnu en fodboldekspert med vestafrikanske rødder frem.

39-årige Mikkel Rufus Mutahi Bischoff har familiære rødder i Ghana – ligesom DR-kollegaen Francis Dickoh.

Som en ekstra multikulturel bonus havde de to afrikanske fodboldeksperter fået følgeskab af den muslimske asylansøger Arnela Muminović, der er født i Bosnien. Hun er ligesom sine kollegaer også ansat som fodboldsekspert.

Som en ekstra licensbonus stillede Danmarks Radio om til TV Avisen i fodboldpausen. Nyhedsudsendelsen blev præsenteret af den tyrkiske studievært Erkan Özden, der er gift med en tyrkisk kvinde.

Danmarks Radio lægger ikke sin multikulturelle mission på hylden – slet ikke når der er EM-fodbold. En positiv tilgang til multikultur og islam skal indpodes i befolkningen for enhver pris.

“DR stræber efter at fremme viden om blandt andre etniske, religiøse og seksuelle minoriteters forhold og baggrund,” står der skrevet i Danmarks Radios etiske regelsæt. Man må konstatere, at DR følger regelsættet til punkt og prikke.

2 Kommentarer på "DR elsker Afrika: To EM-fodboldeksperter har rødder i Ghana"

 1. Den stats finansierede licens betalte kanal DR ‘toner u-rent’ flag under denne EM slutrunde mht. til at fremstå som mestre i politisk korrekthed.
  Det er næsten ikke, som hvid etnisk dansker, til at holde ud at skulle se på alle disse kulørte skabninger eller muslimske selvbestaltede ‘eksperter’, som også får tildelt ekstraordinært meget taletid optil og efter kampene. Det er som om at værtinden(en dansk blondine) hun er blevet castet udi alle DR’s etiske regelsæt om at skulle forherlige det ‘skønne’ i alt multi-kulti-etnicitets-mæssige sportsudøvelse. Det er mere end nok at skulle iagttage hvordan næsten alle de europæiske nationale mandskaber er blevet til stort kludetæppe af efterhånden alverdens nationaliteter Dette gennemsyrede multi-kulti setup som DR har fået stablet på benene under nærværende em, virker som et stort stunt nummer for at succes-berige den ‘skønne’ kulørte mangfoldighed som vi som nation desværre jo er endt i. Det hele godt hjulpet på vej af main-stream kanaler som f.eks DR. Og ja endda som bruger licensbetalt.
  Nej så zapper jeg hellere over på ViaSats(TV3) kanaler hvor man, endnu da, har formået at skabe en helt anden fodboldfortælling, med ‘gamle’ folkekære fodboldlandsholdsspiller ikoner. Både som kommentatoer under selve kampene, og som eksperter i optakt og analysemagere efter kampene. Det er den ægte vare – uden etiske multi-kulti-regelsæt.
  Godt gået ViaSat!
  Det kan vi li’ 🙂

 2. Noget til smilet
  Børn ser alting:

  En stor fed neger sidder og ornanerer i bussen med store grove bevæg-
  elser. Der kommer en mor forbi med sin lille datter, datteren ud-
  bryder: Se mor, det sorte svin har stjålet den lange sorte dims, du
  havde hjemme i din skuffe.

  En dansker, en polak og en tyrker går på bodel. Hvad skal de der?
  Danskeren skal have fisse.
  Polakken skal gøre rent.
  Tyrkeren skal hente sin kone.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.