Følelse alt, bevis intet i ”hatespeech”-sager

Tidligere har jeg omtalt hatespeech-sagen mod tjekkiske Walter Kraft. I tirsdags blev dommen over ham stadfæstet ved retten i Prag. Der er selvsagt forskelle i detaljerne i dansk og tjekkisk ytringsfrihedsret, men i hele EU er udviklingslinjerne klart principielt ens, nedenfor skitseret af den fremragende tjekkiske nationalsindede aktivist, sociolog Petr Hampl (forfatter til den nye, skarpe bog Breached Enclosure), som var til stede i retssalen:

Byretten i Prag stadfæstede i dag dommen over Walter Kraft. Dette åbner vejen for strafforfølgelse af Hampl, Kuras, Tomský, Kechlibar, Kovářová, Samková, Vondruška og snesevis af andre.

Forestil dig ikke nogen følelsesmæssig retssag. Walter fik simpelthen oplæst den forberedte dom. Mit resumé:

1) Senatsformanden henviste til domme afsagt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Det er rigtigt, at de længe ikke har haft tid til de oprindelige folks menneskerettigheder i Europa.

2) Det blev yderligere anført, at hvis anklageren får en subjektiv følelse af, at tale er hadefuld, er det et tilstrækkeligt grundlag for domfældelse.

3) Bevis er overflødigt i et sådant tilfælde. Det kan bevises, om tiltalte virkelig skrev det. Men der gøres intet for at gå ind på tekstens had eller fare. En anklagers følelse er nok.

4) Den tilstedeværende offentlige anklager gav udtryk for den opfattelse, at det at kræve, at militæret bruger militære våben til grænsebeskyttelse, i sig selv skal straffes.

5) Walters advokat Petr Holý bemærkede med rette, at fra nu af kan enhver til enhver tid dømmes for enhver tekst. Det er nok at finde bare én anklager, der erklærer, at han finder det hadefuldt.

4 Kommentarer på "Følelse alt, bevis intet i ”hatespeech”-sager"

 1. Det går ikke i længden, bare vent til Folk bliver møre.

 2. Med andre ord er det nu forbudt at udtale sig. Om nogetsomhelst. Fordi ord kan såre. Det er vel den konklusion, der er nærmest. Det her kan ikke engang kaldes total censur. Det er totalt taleforbud! Og der er stadigvæk ingen, der hidser sig op..
  Magthaverne går direkte efter struben på den indfødte europæiske befolkning og befolkningsudskiftningen kan accelereres, glimrende eksemplificeret gennem den “anti”-racistiske propaganda på de europæiske fodboldbaner i øjeblikket.
  Apropos fodboldbaner: Jeg har følgende holdning til EM i fodbold (en sport, som jeg er og altid har været meget fascineret af):
  I det øjeblik, ét af holdene knæler ved kampstart, holder jeg med det andet hold. I det øjeblik, begge hold knæler ved kampstart, skruer jeg væk fra kampen og vender ikke tilbage. På den måde er jeg allerede gået glip af et par danske landskampe og misser gerne flere, hvis de genoptager knæleriet..

 3. kære magthavere straffen venter Jer, pga Jeres kvælning af den europæiske befolkning, håber magthavere kommer til, at hænge i gaderne 🔥

  • Det kan under ingen omstændigheder fortsætte på denne måde. Én ting er sikker: Hvis magthaverne fortsætter med denne hade- og interne fordrivelseskampagne mod etnisk hvide europæere på den nuværende facon, ja så kommer det rent faktisk til at eksplodere. Når folk først føler sig truet på deres eksistensgrundlag og på selve livet, så vågner de altså op. Og så bliver det en realitet med reel fysisk kamp. Det positive ved alt dette vil være at de etniske europæere måske langt om længe finder sammen i kamp mod indre og ydre fjender!
   Dette både dystopiske og slet optimistiske gæt på fremtiden håber jeg selvfølgelig ikke bliver en realitet. Jeg håber, de europæiske befolkninger når at tage sig sammen og vælge nogle andre politikere. For der findes rent faktisk politikere, der vil ændre på tingene. Og krig er noget l… men underkastelse er værre. Og mange har allerede fået nok af de totalitære politikeres ekstreme hadekampagner mod den originale europæiske befolkning, og ødelæggelse af de liberale demokratiske samfund til fordel for et teknokratisk totalitært system.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.