Første skridt væk fra dansk selvpineri

Et nyt, digert bogværk skrevet af menneskeretsjurister m.fl. fokuserer kritisk på de forskellige nationale håndteringer af migranter i EU siden den såkaldte flygtningekrise. Værket antyder ufrivilligt de skridt, som Danmark straks må tage for at lette byrden for de lokale beboere omkring et udrejsecenter, hvor det end skal ligge.

Særlig i mange sydlige og østlige europæiske lande, men også i lande som Storbritannien og Holland, holdes migranter og afviste asylsøgere under fængselslignende forhold uden mulighed for udgang. Det er legalt også efter EU-regler, blot det ikke sker ”vilkårligt” samt overholder minimumsstandarder.

Omvendt må man undre sig over den danske tilgang, hvor det akutte hovedproblem er belastningen af nærmiljøet, fordi de afviste ifølge vore myndigheder skal have ret til at bevæge sig ud. Men den praksis har man altså med fuld føje ikke i mange europæiske lande, der ikke som Danmark vil være klassens duks.

Også i USA er ”detention centers” virkelig steder, hvor man tilbageholdes, ikke et hotel som udgangspunkt for byture og tyvetogter. Både der og i mange europæiske lande er flygtningecentrene endda kritiseret for at være ”værre end fængsler”. En ø er unødvendig. Pigtråd er den effektive standardløsning.

Be the first to comment on "Første skridt væk fra dansk selvpineri"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.