Enhedslisten koger af trusler: Partisoldat Casper Kennild overvejer drab

Et centralt partimedlem hos Enhedslisten i Viborg har fremført opfordringer til vold på nettet. Nu tager sagen en alvorlig drejning. Det handler om regulære drabstrusler mod en politisk modstander. Enhedslistens Casper Bach Juncker Kennild blev mandag afsløret i at have fremsat opfordringer til vold i forbindelse med folketingsvalget i sommeren 2019.

“Uwe Max burde have en røvfuld! Af den større slags!!!” skriver Casper Kennild på Facebook få dage før, valgkampen skydes i gang.

Det er ekstra skærpende, at Casper Kennilds opfordring til vold er rettet mod en daværende folketingskandidat fra Stram Kurs. Efter afsløringen af opfordringen til vold eskalerer situationen hos Enhedslistens truende partimedlem. Casper Kennild fortæller mandag eftermiddag sine Facebookfølgere om sine overvejelser om et drabsforsøg på en politisk modstander.

“Jeg kender min egen reaktion,” raser Casper Kennild og fortsætter:

“Jeg gider ikke at skulle i fængsel for drab.”

Enhedslistens Casper Kennild omtaler det potentielle drabsoffer som ‘tingesten’, og han fortæller om, hvordan han med offentligt transport kan opsøge sit offer. Casper Kennild lægger bånd på sig selv, fordi han ikke vil dømmes for drab. Det ændrer ikke på de konkrete overvejelser om et politisk drab. Det er højst usædvanligt, at medlemmer af politiske partier indvier offentligheden i potentielle drabsplaner via de sociale medier.

40-årige Casper Kennild er et centralt placeret medlem hos Enhedslistens lokalafdeling i Viborg. Casper Kennild har været med i Enhedslistens kampagneudvalg, og han repræsenterer partiafdelingen i Viborg, når der afholdes politiske årsmøder. Enhedslisten afviste mandag, at Casper Kennilds opfordring til vold skulle have konsekvenser for Kennilds fremtidige virke i Enhedslisten:

“Det er en uheldig ting. Men vi vil ikke gøre noget ved det i Enhedslisten. Det er en mild udtalelse i forhold til så meget andet, der foregår på nettet. Casper Kennild bliver ikke smidt ud af Enhedslisten på den baggrund,” fortæller Liz Dueholm, pensionist og kandidat for Enhedslisten.

75-årige Liz Dueholm, der stiller op til kommunalvalget i efteråret, oplyser, at partiet finder Casper Kennilds opfordring til vold ubetydelig:

“Det er en meget uheldig tone. Men det er i småtingsafdelingen i forhold til, hvad der ellers florerer på de sociale medier,” siger Liz Dueholm, der har arbejdet som pædagog.

Enhedslistens tærskel for opfordringer til vold er meget anderledes, når det gælder Enhedslistens vurderinger af partiets politiske modstandere. Her er det normalt, at Enhedslisten råber ‘fascist’ og andre skældsord i flæng.

40-årige Casper Kennild er lige nu ansat i et praktikforløb hos den statsdrevne Hald Hovedgaard, hvor man tilbyder legatophold til forfattere og kulturpersonligheder.

Det er dybt kritisabelt, at Enhedslisten holder hånden over et partimedlem, der opfordrer til vold – samt lufter drabstanker mod en politisk modstander.

Enhedslisten må stå til regnskab for partiets udtalte voldsproblemer.

*

Kritiske journalister kan kontakte Enhedslistens partiledelse her:

Mai Villadsen, partileder

Email: mai.villadsen@ft.dk

Eller Enhedslistens lokalafdeling i Viborg:

Liz Dueholm, kandidat (oprindelsesland: Skotland)

Email: lizdueholm@hotmail.com

3 Kommentarer på "Enhedslisten koger af trusler: Partisoldat Casper Kennild overvejer drab"

 1. Imponerende niveau af had fra en person- og med fuld støtte fra et parti, der påstår at være “inkluderende” og “omfavnende”.. men er vi overraskede her? Nej vel. Når man ser på venstrefløjens dagligdags optræden og deres hadefulde kampagner mod højreorienterede mennesker generelt set, så passer det her fint med det billede, man har af deres “tolerance” for andre menneskers mening. Og også fint med det historiske billede af socialismen- desværre.

 2. og Her
  Hald Hovedgaard
  http://www.haldhovedgaard.dk
  Ravnsbjergvej 76
  8800 Viborg
  86 63 84 10

  Hvor svinet opholder sig.

 3. Elendighedslisten støtter vold og nu det der er værre, altså drab, og Elendighedslisten støtter jo også terrororganisationen ANTIFA deres brunskjorter, Elendighedslisten elsker vold for, at få folk til at holde kæft, og derfor elsker de islam, fuldstændig samme værdier har de, åbenbart.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.