Den taktisk kløgtige muslim

Den meget aktive svenske muslim Andreas Hasslert har skrevet et åbent brev, hvor han maner til ro under Rasmus Paludans besøg i Malmø i dag. Til avisen Sydsvenskan udtaler han: ”Paludan troede, at det skulle være ham mod muslimerne, men det er hele samfundet, som forsvarer demokratiske værdier mod en person, som ikke forsvarer demokratiske værdier.”

Nu er det altså så alligevel en muslim, der her taler for ”hele samfundet” og tilmed uden at blinke vender situationen på hovedet og gør Paludan til den antidemokratiske. Hasslert har tidligere kritiseret, at det Sverige, som blev opbygget i det 20. århundrede, blev bygget for svenskerne. Nu skal ”vi bygge et nyt, som kan indeholde mange måder at være svensk på, herunder en muslimsk.”

At være muslimsk i Sverige er begribeligvis det samme som at være muslimsk alle steder, hvor samfundet skal følge Koranen – resultatet er velkendt. Men den farlige svensk-muslimske hybrid Hasslert ved, hvordan der skal argumenteres i det svenske velfærdssamfund, og erklærer derfor, at hvis der ikke bliver plads til islam i Sverige, ”vil vi fortsætte med at miste kompetent arbejdskraft til andre lande”. Hvad har muslimer med kompetent arbejdskraft at gøre?

Kort sagt, når man ser på det saglige indhold i Hasslerts retorik, svinder det bort, men tænker man sig ikke om, sluger man nemt de glatte og tilforladelige ord råt. Hasslert studerede arabisk i Lund for godt 20 år siden og blev muslim under et ophold i Damaskus. Han er tilknyttet Studieförbundet Ibn Rushd, der står Det Muslimske Broderskab nær. Men modsat terrorister og militante hører han klart til de kløgtige muslimer, der ikke har travlt, men, som Mogens Camre sagde, “taler pænt til os, mens de venter på at blive nok til at slå os ihjel.”

1 Kommentar på "Den taktisk kløgtige muslim"

  1. Svenskerne lader til at være imponerende enige om at konvertere til islam. Jeg forudser at det sker officielt indenfor 10 år for landets vedkommende, medmindre noget uventet positivt sker..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.