Afghanske Tamim Sultani, der stod bag terror i Vetlanda, var enligtkommende asylbarn; fik ophold i Sverige via særlov

Snaphanen skriver om den afghanske terrorist i Vetlanda i Sverige:

Den formodede gerningsmands navn er Tamim Sultani.

Tamim Sultani har folkeregisteradresse i Vetlanda i Sverige.

Tamim Sultani er født i Kabul i Afghanistan. Han oplyser sin fødselsdato til at være 12. februar 1999. Han skulle således være 22 år. På billederne ser han en hel del ældre ud.

Tamim Sultani kom til Sverige i april 2016 som enligtkommende asylbarn. I 2018 var han en af de 9000 afghanere (sidenhen 11.000) som qua en særlov, som Centerpartiet sammen med regeringen pressede igennem, blev tildelt midlertidig opholdstilladelse i Sverige til trods for, at ingen af de 9000 havde legale krav på asyl og ophold.

Den midlertidige opholdstilladelse udløb i april 2020, hvorefter Tamim Sultani søgte om en fornyet opholdstilladelse.

Trods fem år i Sverige taler Tamim Sultani næsten ikke svensk. Han har levet af varige overførselsindkomster i al sin tid i Sverige.

Tamim Sultani følger en række muslimske/islamiske websider. Han følger også en webside for en hazarisk forening i Sverige.

Hazara-folket er et persisktalende folk, som primært bor i den centrale Hazarajat region i Afghanistan. Hazarerne udgør godt 35-40 procent af Afghanistans befolkning, og det er dermed den andenstørste etniske folkegruppe i landet. Hazara-folket er shia-muslimer.

Tamim Sultani er dømt for overtrædelse af narkotikalovgivningen i Sverige.

Mere om Tamim Sultani på Samnytt*

Mere på Snaphanen

3 Kommentarer på "Afghanske Tamim Sultani, der stod bag terror i Vetlanda, var enligtkommende asylbarn; fik ophold i Sverige via særlov"

  1. Skift altid fortov når du ser en Kebabrulle men en Sandneger nærmer sig, enkeltvis eller samlet.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.