Skandale: Kendt DR-chef ansætter sexkrænkeren Mads Aagaard Danielsen

I oktober blev Danmarks Radios studievært Mads Aagaard Danielsen fyret efter en serie krænkelser, trusler og overgreb på kvinder og mænd.

Nu har den skandaleramte DR-vært landet et nyt og lukrativt job i medieverdenen. Alt peger på, at licenspengene snart ruller igen. Der gik kun fire måneder, før en tidligere chefkollega fra Danmarks Radio tog seriekrænkeren Mads Aagaard Danielsen til nåde.

Der er den mangeårige licenschef Tor Arnbjørn, der har ansat den forhenværende P1-vært i sit firma Rakkerpak. Mediefirmaet leverer blandt andet indhold til de licensfinansierede kanaler Loud og Radio4.

Desuden producerer Tor Arnbjørn også en ugentlig podcast til Journalisten, der er medlemsbladet hos fagforeningen Dansk Journalistforbund. Rakkerpak er altså i høj grad et firma, der er finansieret af licensmidler fra to radiostationer, og nu er Mads Aagaard Danielsen en del af medarbejderstaben.

Det bekræfter Tor Arnbjørn over for fagbladet Journalisten. Tor Arnbjørn afviser på grund af vinterferie at uddybe beslutningen om at ansætte Mads Aagaard før i næste uge.

Mediechefen Tor Arnbjørn har været ansat på Danmarks Radio i over 14 år. Han blev udnævnt til radiochef i 2011. Tor Arnbjørn var chef på DR, mens kollegaen Mads Aagaard Danielsen nød sin stjernestatus på licensmediet.

Sagen om fyringen af Mads Aagaard Danielsen – og ikke mindst DR’s håndtering af sagen – ramte forsiderne, da en række kvinder og mænd i oktober stod frem og fortalte om ubehagelige og grænseoverskridende oplevelser med DR-værten.

Anklagerne gik blandt andet på grove sexkrænkelser af en kvinde på et offentligt toiletområde i DR-byen. Et andet kvindeligt offer blev befamlet på brysterne og krænket i det københavnske natteliv. En kvindelig journalist, der har været i et parforhold med Mads Aagaard, kunne berette om, hvordan radioværten har truet hende, opført sig voldsomt og klippet hendes tøj i stykker.

Danmarks Radio fik hård kritik, da det kom frem, at licenscheferne var bekendt med problemerne med værten år tidligere, og at DR ikke havde reageret på anklagerne.

“Jeg er dybt ulykkelig og forfærdet over, hvordan jeg har behandlet andre mennesker… Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle,” fortalte Mads Aagaard Danielsen i oktober 2020.

Nu kan Mads Aagaard Danielsen vende tilbage til medieverdenens bonede gulve.

*

Læs om radioværten Mads Aagaard Danielsen, der klippede en kvindes tøj i stykker og kaldte hende ‘møgso’

Læs om DR’s Mads Aagaard Danielsen, der tog en kvinde på brysterne mod hendes vilje

Læs om Mads Aagaard Danielsen og den voldsomme sextvang på et toilet i DR Byen

Be the first to comment on "Skandale: Kendt DR-chef ansætter sexkrænkeren Mads Aagaard Danielsen"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.