Irakisk dødsvold i Danmark: De sparkede, trampede og råbte på arabisk

Det var den irakiske indvandrer Amir Shorsh Osman, der døde natten til fredag. Det oplyser den irakiske tv-station NRT.

Den 21-årige muslim bliver angrebet i en blodrus af vold og spark, da to grupper mænd støder sammen i et ghettoområde i Køge. Lige nu jager politiet en anden iraker, der er tæt forbundet til dødsvolden. Det er den 19-årige Ali Kadem Jawad Al-Khuzaie.

*

Klokken er omkring midnat i ghettoen Søparken, der ligger på Nylandsvej i Køge. Et boligområde, med et stort antal indvandrere fra muslimske lande, der er belastet af store mængder sociale ydelser og bandekriminalitet.

To biler – en sort og en hvid – holder parkeret. To grupper er steget ud af bilerne og udviser den berygtede dominansadfærd. Der er omkring 10-12 personer, der råber og skriger. Nogle ord er på arabisk – andre på dansk.

Et vidne hører, at der bliver råbt om penge i nattemørket:

“Der skal falde betaling NU!”

Pludselig begynder nogle af de involverede at tæve løs på Amir Shorsh Osman. Den unge araber falder til jorden, men de aggressive voldsmænd stopper ikke.

“De sparkede, slog og trampede på ham, mens han lå i fosterstilling og skreg og jamrede sig,” fortæller vidnet. Voldsepisoden udspiller sig for øjnene af en 50-årig kvinde, der stammer fra Mellemøsten og som forbinder høje skrig med dyreslagtninger.

“Jeg kunne høre, at han lå og jamrede sig. Som et dyr, der var ved at blive slagtet. Men så blev han helt stille,” fortæller vidnet, som i næste øjeblik hører gerningsfolkene råbe ‘få ham op’.

De samme personer, der få øjeblikke før har trampet nådesløst på Amir Osman, samler nu indvandreren op fra jorden og hiver ham ind på bagsædet af den sorte bil. Bilen gasser op og kører væk i høj fart. Den hvide bil følger efter.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at der kort efter midnat ankommer en bil til hospitalet i Køge med den 21-årige Amir Shorsh Osman, der er fuldstændig livløs. Irakeren, der angiveligt har været i pengeproblemer, bliver forsøgt genoplivet, men hans liv står ikke til at redde.

Politiet forklarer, at en gruppe ‘unge’, der er til stede ved hospitalet, bliver anholdt. Det er med stor sikkerhed den gruppe mennesker, som et vidne har set køre væk med livløse Amir Shorsh Osman i en sort bil.

Få timer senere oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at alle de anholdte er løsladt. De bliver ikke fremstillet i et grundlovsforhør.

Alt peger på, at en stor gruppe personer, der har været direkte involveret i dødsvold, bliver sat på fri fod i det danske samfund Først dagen efter vælger politiet at efterlyse den 19-årige Ali Kadem Jawad Al-Khuzaie, der har været tilknyttet adresser i Malmø og hovedstadsområdet. Irakeren er, ifølge flere kilder, i besiddelse af et svensk statsborgerskab.

Efterforskningen peger på, at Ali Al-Khuzaie spiller en central rolle i dødsvolden mod Amir Shorsh Osman. Politiet mener, at den mistænkte muligvis befinder sig i Køge-området.

Den efterlyste araber er født i juni 2001, og han har tidligere boet på Agnesfridsvägen i Malmø. Den afdøde Amir Shorsh Osman hyldes af hundredevis af muslimer, der håber, at Allah vil modtage ham i det islamiske paradis.

Dødsfaldet omtales i flere kurdisk-arabiske medier, der har sit udspring i både Sverige og Mellemøsten.

Den afdøde indvandrer stammer angiveligt fra den kurdiske Sulaymaniyah-provins, der ligger i det nordlige Irak.

Politiet oplyser, at 21-årige Amir Shorsh Osman og 19-årige Ali Kadem Jawad Al-Khuzaie kender hinanden.

De danske medier fortier, at der er tale om mellemøstlige stridigheder midt i en dansk provinsby.

*

Mere om sagen på Frihedens Stemme


Se også Mulig giftpakke til Rasmus Paludan i Rødkærsbro …

Be the first to comment on "Irakisk dødsvold i Danmark: De sparkede, trampede og råbte på arabisk"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.