Afrikansk indvandrer kendt for racismeanklager: Efterlyst af politiet

En congolesisk indvandrerfamilie, der er bosat i Danmark, efterlyser nu den 19-årige Vanessa Suzanne, der er forsvundet. Fredag aften igangsatte Midt- og Vestjyllands Politi en storstilet eftersøgning i Struer.

Den afrikanske indvandrerkvinde blev meldt savnet omkring middagstid fredag (29. januar 2021). Hun slukkede sin telefon klokken 14.55.

“Vi har blandt andet en helikopter ude at lede efter hende,” oplyser vagtchefen.

I lignende efterlysningssager samarbejder politiet med Forsvaret, der benytter flyvevåbenets helikoptere til at finkæmme store landområder.

Desange Njonjo, der er søster til Vanessa Suzanne oplyser, at familien er bekymret. Den forsvundne Vanessa Suzanne bor i Nordjylland, men var på besøg hos søsteren i det nordlige Vestjylland.

“Vanessa har haft en lidt træls periode, og vi vil bare gerne have hende hjem,” udtaler Desange Njonjo.

Vanessa Suzanne stammer fra storbyen Goma, der ligger i den østlige del af Den Demokratiske Republik Congo. Hun taler flydende swahili og har opholdt sig i Danmark siden 2005. Den efterlyste er afrikansk af udseende, 150-160 centimeter høj og bærer briller. Hun er iført en lyserød hue og har medbragt en håndtaske.

Den forsvundne kvinde kom i mediernes søgelys i sommeren 2020, da hun delte en voldsom oplevelse. Vanessa Suzanne berettede om et racistisk angreb, der skulle have fundet sted omkring byen Vestbjerg, der ligger nord for Aalborg.

En påstået gerningsmand blev beskrevet som cirka 40 år. Den 40-årige kommer i kontakt med den unge afrikaner og kigger fjendtligt på hende. Han begynder pludselig at råbe. Vanessa Suzanne opdager, at manden har en stor sten i den ene hånd og en mursten i den anden.

“Kan mærke og høre bagfra, at han kaster med den sten, som jeg havde set ham med i hånden,” skriver Vanessa Suzanne på Facebook og fortsætter:

“Den rammer forbi mig, og jeg stopper op, kigger tilbage, og spørger ham, hvad jeg har gjort, siden han skal kaste sten efter mig.”

Gerningsmanden skulle derefter angiveligt have forfulgt Vanessa Suzanne, der mener, at hun var tæt på at miste livet.

“Skal jeg frygte for mit liv?” lyder det retoriske spørgsmål fra Vanessa Suzanne.

Den voldsomme situation opstår angiveligt, fordi den afrikanske kvinde spørger om vej. Flere lokalkendte borgere tilbageviser Vanessa Suzannes beretning, fordi den ikke stemmer overens med busruter samt de omgivelser, som den afrikanske kvinde beskriver.

“Undskyld, men det du skriver holder ikke…Det med grusvejen passer altså heller ikke helt på Vestbjerg…Der er ret mange af de detaljer, du beskriver, der hverken passer på Vodskov eller Vestbjerg,” skriver en kvinde, der bor i Vestbjerg. Kvinden bakkes op af flere andre beboere.

Andre Facebookbrugere mener, at det påståede overfald skyldes politikerne fra Dansk Folkeparti samt en udbredt racisme i Danmark.

Den kvindelige beboer, der har boet i Vestbjerg i op mod 20 år, holder fast i, at racismehistorien er det pure opspind:

“Hele hendes (Vanessa Suzannes, red.) bushistorie og beskrivelsen af forfølgelseshistorien den holder simpelthen ikke stik,” forklarer borgeren.

Vanessa Suzanne underskylder sig med, at hun var i tvivl om, hvilken by hun oplevede racismen i. Misforståelsen er angiveligt sket på grund af forvirring omkring den offentlige transport, som hun benyttede.

“En gang for alle tager jeg den lige, fordi der er mange, som er mistroisk omkring, jeg var i Vodskov, og nogle busser som kører fra Vodskov til Vestbjerg,” skriver Vanessa Suzanne og fortsætter:

“Det gør mig sur og ked af, at der skulle tvivles på om hvorvidt jeg var i Vodskov eller ej. JEG stolede på den rute Rejseplanen (en internettjeneste, red.) havde vist mig.”

De mudrede anklager får racismedebatten til at flamme op. Facebookopslaget, der beskriver den påståede racisme og stenkast, deles over 1000 gange, og der skrives flere hundrede kommentarer. Flere toneangivende danske journalister, der blandt andet har arbejdet i Danmarks Radio, sender ‘likes’ og opmuntrende kommentarer til den afrikanske kvinde.

“Så når der i medierne står, at der ikke findes racisme i Danmark, så tænker jeg, det var da godt nok noget lort at fyre af,” siger Vanessa Suzanne.

Det venstreorienterede medie Information interviewer den unge kvinde om den påståede racisme og stenkast. Der berettes om en kobling til en drabssag på Bornholm, hvor en 28-årig afrikansk indvandrer dør i et voldeligt overfald.

Gerningsmændene fra drabssagen fortæller i retten, at det afrikanske voldsoffer, der stammer fra Tanzania, angiveligt har voldtaget deres mor.

Den voldsomme drabssag trækker, ifølge den afrikanske kvinde, tråde til Nordjylland: “Jeg var på udebane et ukendt sted på landet og havde hele tiden tanken om Bornholm episoden i tankerne,” fortæller Vanessa Suzanne.

Mange mediefolk, venstreorienterede aktivister og raceorganisationen Black Lives Matter hævder, at drabet på Bornholm er racistisk motiveret. Det sker på trods af, at politiet, Anklagemyndigheden og offerets venner afviser racismeanklagerne. Alligevel prøver Vanessa Suzanne at sammenkæde drabssagen på Bornholm med det racistiske overfald, hun påstår, at hun var udsat for.

Stenkastsagen fra Nordjylland bliver efterfølgende afvist af politiet, oplyser Vanessa Suzanne på Facebook. Ordensmagten går ikke videre med den påståede racismesag, fordi der mangler beviser.

Hvis du ser den 19-årige Vanessa Suzanne, bedes du kontakte vagtcentralen hos Midt- og Vestjyllands Politi på 96101451 eller 114.

“Vi håber selvfølgelig, at hun lader høre fra sig,” fortæller vagtchefen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

4 Kommentarer på "Afrikansk indvandrer kendt for racismeanklager: Efterlyst af politiet"

  1. Er hun kommet af dage. Jammen det var da synd. ☻☻
    Hun har nok haft snuden for langt fremme, og er kommet på en lille køretur. !. Der er jo ulve her i Jylland. Gad vide om de har guffet negeren i sig. ☻

    • Med den “Trutmund” egner hun sig godt til at være “TallerkenNeger” Prøv at google det, og I griner.
      Hvorfor TallerkenNeger,?. Jo det udførte negerne operationen på sig selv fordi, så blev de så grimme at de var usælgelig under slavetiden. Dette er FAKTA

  2. Så brugte vi lige et kæmpe beløb på at sende en helikopter ud efter hende, og den fandt hende hurtigt. Hvilken berigelse!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.