Sharia i Coop: Tillod muslimske tørklæder … og forbød jødisk hat

I 2013 blev det tilladt at bære shariatørklæder i medarbejderstaben hos supermarkedsgiganten Coop. Det drejer sig eksempelvis om butikkerne Kvickly, Superbrugsen, Fakta og Irma. Ved samme lejlighed slog ledelsen fast, at de ansatte ikke måtte bære jødisk kalot.

“Vi har ganske enkelt ikke oplevet, at der er et behov for at gå med kalot blandt vores ansatte,” erklærede informationsdirektøren i Coop.

Nogle år forinden havde den islamvenlige supermarkedskæde fyret en medarbejder, der kaldte muslimer for ‘hættemåger’.

“Når en medarbejder kalder en kollega for “hættemåge”, kan det kun opfattes som diskriminerende og ydmygende,” erklærede Coops advokat. Coop blev efterfølgende dømt for uberettiget fyring af sin ansatte.

Supermarkedskæden måtte betale 175.000 kroner i erstatning. Det er, med rettens ord, tilladt at lave satire over muslimers tørklæder, selvom Coop slår hårdt ned på personer, der ikke knæler for koranens love.

Når du handler i Coop, så handler du hos Allah.


Se også Feminist Louise ‘Twerk Queen’ Kjølsen kærestede som 17-årig med ‘Mustapha’: “Han var både psykisk voldelig og seksuelt voldelig”

6 Kommentarer på "Sharia i Coop: Tillod muslimske tørklæder … og forbød jødisk hat"

 1. Svineri. Især når man samtidig har forbud mod kalot fordi “der ikke er et behov for at gå med kalot blandt de ansatte”, som informationsmedarbejderen påstod. Man har selvfølgelig ikke gidet at undersøge hvorfor jøderne ikke gik med kalot..

 2. For en del år siden havde vi nogle kassehættemåger i den lokale, velbesøgte afdeling af Coop. For det meste lavede de ikke noget, da kunderne foretrak andre kasser eller det nærliggende supermarked. Mågerne fløj væk efter en måneds tid.
  I Sverige er ICA, også en del af Coop, ved at indføre noget der ligner en halalcertificering af deres butikker.
  Tidligere kunne man i Irma, endnu en del af Coop, købe kød der ikke var halalcertificeret. Det skilter de ikke længere med, så gad vide om man nu er tvunget til at købe halal?

 3. Vi skal til at spørge efter Hallal- fri mad hos Superbrugsen.
  Så Coop kan se der er behov for det. !!

 4. Kun tabere kommer i den halal biks.

 5. jeg handler fx ikke i fakta, pga deres perkeransatte ved lukketid, har deres perkervenner på besøg i butikken, og sidder og snakker wallah sprog, det er rædselsfuldt, at høre på.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.