Danmark under forandring: Boligkvarter fra Dirch Passer-film forvandlet til ghetto med indvandrerbander

Lørdag aften kunne danskerne more sig over filmklassikeren ‘Støv på hjernen’ med Dirch Passer i den bærende hovedrolle.

En komedie fra 1961, der skildrer et idyllisk boligområde, hvor beboerne hygger sig og nyder hverdagens små forviklinger.

Det vækker eksempelvis stor opstandelse, da en beboer låser sig ude, mens en flæskesteg er i ovnen. Den folkekære Dirch Passer klarer dog ærterne.

Huset, der danner rammen om filmen, ligger i udkanten af København. Der er tale om boligkvarteret Kagshusene i Brønshøj.

I dag er der ikke meget folkekomedie og ‘Dirch Passer’-stemning over boligområdet. Kagshusene har udviklet sig til et betændt ghettoområde, hvor mellemøstlige migranter hærger. Det har ført til store sociale problemer og grov kriminalitet i området.

Tingbjergghettoen ligger få hundrede meter fra den opgang, hvor Dirch Passer, Karl Stegger og Helle Virkner bor i Støv-filmserien. Her er der jævnligt bandeskyderier og drab. I 2017 prøver en beboer at råbe politikerne op med et læserbrev i lokalavisen:

“Som det efterhånden er almen kendt, har vi en gruppe meget utilpassede unge her i området, der går og laver ballade, truer og generer de øvrige beboere. Når hærværk påtales, bliver det mødt med trusler, og politiet siger, at de udmærket kender problemerne i Kagshusene,” lyder det fra en anonym beboer, der fortsætter:

“Vores bande har taget nye metoder i brug og går rundt i grupper på 4-7 stykker og henvender sig til folk og spørger om penge og cigaretter – det er enormt ubehageligt, og dette har både min kone og jeg prøvet. Deres aktiviteter er ikke længere begrænset til om aftenen, men nu også ved højlys dag.”

Engang blev der optaget Dirch Passer-film med højt humør i Kagshusene i København. Nu har multikulturen overtaget, og kriminaliteten får frit spil.

Politikerne har svigtet Danmark.

I efteråret 2020 blev danskerne vidner til et bandedrab få hundrede meter fra det sted, hvor Dirch Passer slog sig løs på det hvide lærred i 1960erne.  En indvandrer med tyrkisk baggrund fra en romaklan blev dræbt ved højlys dag.

2 Kommentarer på "Danmark under forandring: Boligkvarter fra Dirch Passer-film forvandlet til ghetto med indvandrerbander"

  1. tragisk, jeg kender ikke Danmark mere, føler mig fremmed i mit eget land, og det bliver værre endnu.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.