Rasmus Paludan nægtet indrejse i Sverige – flere Stram Kurs medlemmer anholdt og tilbageholdt i Sverige

Rasmus Paludan – partileder for Stram Kurs blev stoppet ved grænsen – da han i dag over middag forsøgte at komme ind i Sverige. Udover afvisningen ved den svenske grænse fik Rasmus Paludan et indrejseforbud i Sverige på to år. Baggrunden er, at svensk politi mistænker Rasmus Paludan for at have til hensigt at begå en forbrydelse i Sverige. Hvilke formodningsforbrydelser det drejer sig om er ikke oplyst.

Rasmus Paludan udtaler:

“Svensk politi har ikke længere nogen magt i Sverige. Derfor ved de, at de hverken kan beskytte mit liv eller svenskernes liv, hvis de lader mig brænde koranen i Sverige. Selvom det er en grundlovsbeskyttet ret. Så er det nemmere ulovligt at nægte mig indrejse.”

En håndfuld medlemmer af Stram Kurs havde held til at krydse grænsen til Sverige, hvorefter de kørte til ghettoen Rosengård i Malmø, hvor de foretog en koranafbrænding for rullende kamera. Afbrændingen af koranen fik lokale beboere til at bevæbne sig med henblik på at overfalde demonstranterne. Det lykkedes ikke.

Svensk politi var hurtigt til stede i Rosengård. Ikke for at beskytte demonstranterne fra Stram Kurs, men for at få de pågældende samt journalister fra det svenske medie Samhällsnytt, der dækkede koranafbrændingen, til at identificere sig.

Flere medlemmer af Stram Kurs blev senere anholdt af svensk politi på Stortorget i Malmø. De er i skrivende stund stadig i svensk politis varetægt.

*

Læs også Samhällsnytt ‘s reportage

3 Kommentarer på "Rasmus Paludan nægtet indrejse i Sverige – flere Stram Kurs medlemmer anholdt og tilbageholdt i Sverige"

  1. det er lige vand på Islamisternes, kulturmarxisternes og de røde/lilla’s mølle, FY FOR HELVEDE

  2. Ballonen går op, om end ikke så længe.
    S E J R

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.