Koranen brænder i Rosengård – Stram Kurs trodser svensk forbud

Rasmus Paludan og Stram Kurs planlagde sammen med den svenske kunstner og dissident Dan Park at komme til Rosengård i Malmø fredag for at brænde koranen og afholde en demonstration mod islam. Dette blev stoppet af det svenske politi under henvisning til det faktum, at svensk politi ikke kunne garantere sikkerheden. Men Stram Kurs trodsede truslerne om vold og brændte koranen i Rosengård. Det fortæller det svenske medie Samhällsnytt.

Den oprindeligt planlagte demonstration i Rosengård fredag blev først flyttet ad to omgange, hvorefter demonstration til sidst blev forbudt af politiet med henvisning til det svenske riges sikkerhed.

Derefter ansøgte arrangørerne Dan Park og Rasmus Paludan om demonstrationstilladelser andre steder i Malmø. Desuden blev der ansøgt om at afholde demonstrationer i Lund, Kristianstad, Helsingborg, Landskrona, Klippan og Höör. Det fik svensk politi til at nedlægge forbud mod islamkritiske demonstrationer i hele Skåne.

Samhällsnytt kan i en ny video dokumentere, hvordan Stram Kurs nægter at give efter for truslerne om vold og politiets forbud, der er i konflikt med den svenske grundlovs bestemmelser vedrørende forsamlings- og ytringsfrihed. I Samhällsnytts video af dagens koranafbrænding i Rosengård kan du også se, hvordan tilfældige beboere bevæbner sig for at angribe demonstranterne fra Stram Kurs.

Politiet var hurtigt til stede i Rosengård og med svævende helikoptere i luften. Fokus var imidlertid ikke på at beskytte demonstranterne mod angriberne, men på at få Stram Kurs’ medlemmer og Samhällsnytts udsending til at identificere sig.

Læs mere hos Samhällsnytt

1 Kommentar på "Koranen brænder i Rosengård – Stram Kurs trodser svensk forbud"

  1. SEJR✌✌✌

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.