Allah er stor i Superligaen

En skandale har ramt den danske fodboldverden. Foran de rullende kameraer går to muslimske spillere amok i en regulær islamisk æreskonflikt.

En tyrkisk fodboldspiller kalder sin modstanders mor for ‘en luder’. Herefter uddeler en tunesisk spiller en spytklat i det muslimske æresopgør på fodboldbanen.

I det danske samfund anses det at spytte på et andet menneske som værende et voldeligt overfald ifølge straffeloven. Men da der er tale om et rent muslimsk opgør på grønsværen, ender det hele med en mild straf.

Skandalekampen løber af stablen 20. juni 2020, da fodboldklubberne Lyngby og Hobro kæmper om en plads i Superligaen.

I kampens døende minutter støder den tyrkiske spiller Rezan Corlu sammen med den nordafrikanske fodboldspiller Imed Louati, der kommer fra Tunesien.

Der skubbes og stirres olmt, da konflikten flammer op.

Begge spillere er muslimer og kommer fra troende familier, der overholder koranens lovord. Men på det danske græstæppe er Allahs formaninger glemt, og den berygtede dominansvold viser sit forfærdende ansigt.

Lyngby-spilleren Rezan Corlu bliver beskyldt for at tale nedsættende om den nordafrikanske spillers mor:

“At Rezan Corlu (tyrkeren, red.) blandt andet omtaler Imed Louatis (tuneserens, red.) familie meget nedsættende, herunder Imed Louatis mor, som Rezan Corlu kalder en luder,” lyder der i en redegørelse fra Hobro IK Fodbold.

Det kulørte sprogbrug fra den tyrkiske spiller får den muslimske æreskonflikt til at eskalere. Den 26-årige Imed Louati spytter på Rezan Corlu:

“Ja, jeg spyttede på ham,” forklarer den islamisk opdragede Imed Louati.

Den tunesiske spiller afviser blankt at have gjort noget forkert:

“Ærligt, så tænker jeg ikke over konsekvenserne af spyttet”, forklarer Imed Louati efter kampen.

En undrende sportsjournalist spørger til den nordafrikanske spillers manglende overvejelser i forbindelse med spytteriet:

“Fordi jeg intet gjorde forkert,” slår Imed Louati fast.

Hobro IK slår fast, at spytteriet bunder i den islamiske æreskultur, som er fundamentet i Imed Louatis nordafrikanske hjemland:

“I den kultur, hvor Imed Louati kommer fra (islam, red.), er det at omtale en moder som luder den værste krænkelse, man kan udsætte nogen for,” står der i redegørelsen fra Hobro.

Hobro beskylder den tyrkiske Lyngby-spiller for at udnytte den islamiske æreskultur bevidst – for at ramme den nordafrikanske spillers følelser for sin klan.

“I og med Louati ikke havde reageret, havde Imed Louati efter sine kulturelle skikke ikke forsvaret sin moders ære på rette vis,” lyder det fra Hobro.

Med andre ord. Det slås fast, at det er normalt i den islamiske kultur at forsvare sin familie ved hjælp af fysiske virkemidler herunder spyt i ansigtet.

Den 22-årige Lyngby-spiller – Rezan Corlu – afviser efterfølgende at have sat den nordafrikanske modstanders mor i forbindelse med jobbet som sexarbejder:

“Jeg benægter, at jeg har kaldt Louatis mor for en luder,” siger tyrkiske Rezan Corlu og bringer det islamiske perspektiv ind i konflikten:

“Jeg kan også læse mig frem til, at det i Louatis kultur (islam, red.) er en krænkelse at kalde ens mor for en luder, og det synes jeg er lidt komisk, fordi Louati og jeg er fra præcis samme kultur, og vi er begge vokset op med de samme værdier, fordi vi begge er muslimer,” fortæller tyrkiske Rezan Corlu, der bekymrer sig om sin egen ære:

“Det er dårlig stil af Hobro, at de skaber et dårligt ry omkring mig,“ forklarer Rezan Corlu.

Islams æreskultur har i den grad sat sit aftryk på den danske elitesportsverden.

Ifølge Hobro er det en normal ting at spytte på andre mennesker, hvis der indledes et islamisk æresopgør på fodboldbanen.

Det er langt fra normalt at spytte på andre mennesker i det danske samfund. En advokat slår fast, at spytteriet meget vel kan være en overtrædelse af den danske straffelov:

“Når man står ansigt til ansigt og spytter den anden person i ansigtet, så viser det, at man har forsæt til at ramme i ansigtet. Han erkender samtidig fuldt ud, at det var overlagt – med forsæt, som man siger. For mig er der ingen tvivl om, at det er en § 244-handling, en voldshandling,” siger advokaten Jens Bertel Rasmussen.

I straffelovens § 244 kan man læse, at ‘den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.‘

Det er ifølge den juridiske ekspert ekstra skærpende, at det muslimske æresspytteri forekommer under den farlige coronaepidemi, der har huseret siden foråret.

I Danmark har der tidligere været hovedrystende eksempler på, at loven ikke er lige for alle, når islam spiller en rolle i lovovertrædelserne.

Den tunesiske spiller Imed Louati indkasserer en mild straf for det voldelige overgreb, som spytteriet kan karakteriseres som. Fodboldens Disciplinærinstans idømmer den muslimske spiller to spilledages karantæne.

Imed Louati går dermed glip af to fodboldkampe i den kommende sæson.

Både politiet og anklagemyndigheden har været helt tavse i kølvandet på den muslimske sag om æresvold på fodboldbanen.

Situationen er ganske anderledes, da to etnisk danske ishockeyspillere har et voldsomt sammenstød på isen i efteråret 2019.

Det voldelige opgør ender i en dansk retssal. I dette tilfælde mener politiet og anklagemyndigheden, at vold – også i sportens verden – skal straffes i henhold til straffelovens paragraffer.

“Anklagemyndigheden hos Nordjyllands Politi rejser nu tiltale for vold mod den 23-årige ishockeyspiller fra Frederikshavn,” lyder det i en pressemeddelelse i oktober 2019.

Den kvindelige byretsdommer er enig i sagens alvor og idømmer den etnisk danske ishockeyspiller en fængselsstraf på 20 dage, der gøres betinget. Den danske ishockeyspiller anker ikke fængselsstraffen.

Endvidere uddeles der en disciplinærstraf til den voldsdømte idrætsmand på hele 17 dages karantæne.

En straf, der på alle måder står i kontrast til det voldelige æresopgør, hvor to muslimske fodboldspillere er involveret.

Spytteri anses utvivlsomt som vold i henhold til den danske straffelov. Alligevel slipper den muslimske angriber fra Tunesien med en særdeles mild straf. Politiet og anklagemyndigheden har på ingen måde givet lyd fra sig i dette tilfælde.

Fodboldkampen ender uafgjort 2-2, og Lyngby sikrer sin overlevelse i Superligaen.

Den muslimske æresvold har gjort sit indtog i dansk topfodbold. Og fodboldklubberne taler nu åbent om ‘kulturelle skikke’ og ‘sin moders ære’.

Allah er stor i Superligaen.

1 Kommentar på "Allah er stor i Superligaen"

  1. de har jord i hovedet de “fremmede”

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.