Demensramt dansker fik ikke skiftet ble: Tyrkisk viceborgmester beklager

En 91-årig sygdomsramt mand er blevet mishandlet på et demensplejecenter i Randers Kommune. Plejehjemsbeboeren Niels Nielsen får ikke skiftet ble i timevis, og han ignoreres af plejepersonalet.

Det er blandt andet 2. viceborgmester Fatma Cetinkaya, der har ansvaret for de forfærdelige forhold, der har ramt kommunens demensramte borgere.

Tyrkiske Fatma Cetinkaya er, udover den fornemme viceborgmestertitel, formand for omsorgsudvalget i Randers Kommune. Det et dette udvalg, der varetager de kommunale opgaver, der vedrører byens ældre borgere.

“Det beklager jeg selvfølgelig rigtig meget,” siger udvalgsformand Fatma Cetinkaya, da hun skal svare på spørgsmål om mishandlingen af den 91-årige demenspatient.

Fatma Cetinkaya er født i Tyrkiet i 1966 og er uddannet socialrådgiver. Den tyrkiske kvinde har været valgt i Randers Kommune for Socialdemokratiet siden 2009.

Den tyrkiske 2. viceborgmester er kendt for at fremføre en særlig muslimsk dagsorden i sit politiske liv. Fatma Cetinkaya var imod, da der blev indført krav om svinekød i kommunens institutioner.

“Det ærgrer mig også, at mit eget etniske bagland (tyrkiske / muslimske bagland, red.) ikke har været bedre til at komme på banen og sige fra over for det her forslag,”  lød der fra Fatma Cetinkaya i 2016.

Hverken Fatma Cetinkaya eller hendes familie spiser svinekød på grund af islams religiøse love.

Fatma Cetinkaya havde også islam på dagsordenen, da hun i 2013 kæmpede for en muslimsk gravplads i Randers Kommune. Det skete i forbindelse med, at et af Fatma Cetinkayas tyrkiske familiemedlemmer døde.

Socialdemokratiets Fatma Cetinkaya er aktiv i organisationen ‘Ortak Akil Platformu’, der består af politikere med tyrkisk baggrund. Oversat fra tyrkisk betyder det Fælles Holdning Forum.

Fatma Cetinkaya og de andre medlemmer af det tyrkiske netværk rejser blandt andet til deres hjemland, hvor de har en dialog med fremtrædende tyrkiske politikere.

Under den politiske Tyrkiet-rejse bliver der drøftet problemstillinger, som tyrkiske borgere oplever, når de bosætter sig i det danske velfærdssamfund.

I foråret 2012 inviterede Fatma Cetinkaya det tyrkiske netværk på officielt besøg i Randers Kommune. Her skulle de tyrkiske kollegaer blandt andet opleve et betændt ghettoområde i Randers.

I dag har Fatma Cetinkaya en stor del af ansvaret for en omfattende plejeskandale. Det er afsløret, at ældre danske medborgere med svær demenssygdom må sidde i deres egen afføring i op til ti timer.

De uværdige plejeforhold kommer bag på den tyrkiske politiker:

“Vi går jo ud fra, at der finder værdig pleje rundt omkring på vores plejecenter,” lyder der fra Fatma Cetinkaya med en tydelig tyrkisk accent – samt et sprogbrug, der kendetegner det uintegrerede indvandrermiljø i Danmark.  

Den tyrkiske politiker får at vide, at flere pårørende har udtrykt utilfredshed med den omsorgspleje, som svækkede familiemedlemmer oplever fra kommunen:

“Det komme bag på mig,” erklærer Fatma Cetinkaya.

Den tyrkiske udvalgsformand bliver spurgt til de kritisable arbejdsmetoder, der rammer de svagelige borgere:

“Foregår det på en etisk måde i dag? “ spørger en journalist.

“Det mener jeg bestemt, det gør,” siger tyrkiske Fatma Cetinkaya.

Det var den borgerlige regering, med daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i spidsen, der gav tyrkiske Fatma Cetinkaya et dansk pas i 2007.

I dag er den tyrkiske politiker i spidsen for en plejehjemsskandale i Danmark.

4 Kommentarer på "Demensramt dansker fik ikke skiftet ble: Tyrkisk viceborgmester beklager"

  1. Endnu en der skal tilbage til Tyrkiet.

  2. send hende og hendes familie tilbage til sin elskede diktator Adolf Erdogan?

  3. Lad os døbe hende Fat-svag Cetinkaya

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.