Digteren Yahya Hassan døde som muslim

“Jeg er født muslim, vil dø muslim,” lyder der fra digteren Yahya Hassan i en video på de sociale medier.

Det er Yahya Hassans mor – Hanan Adwan – der har delt videoen. Den palæstinensiske familie bekræfter, at den 24-årige Yahya Hassan er død.

“Subhanallah. Han tog shahadah kort inden. Og døde i ramadan ?Iman Muhammad allah yarhamu,” skriver Hanan Adwan på sin Facebookprofil.

Den palæstinensiske digter blev onsdag fundet død i sin lejlighed i Aarhus V. Østjyllands Politi bekræfter, at ordensmagten har undersøgt et dødsfald i det vestlige Aarhus, hvor en mand i 20’erne er involveret.

Yahya Hassan voksede op i den vestlige del af Aarhus. I et kvarter, hvor indvandrerkriminalitet og muslimske parallelsamfund har slået rod.

Det er dette problematiske ghettoområde, der er omdrejningspunktet i mange af Yahya Hassans populære digte. Politiet oplyser, at der ikke er noget, der tyder på en kriminel handling.

Yahya Hassan brød igennem i 2013 med digtsamlingen ‘Yahya Hassan’. I 2019 fulgte han op med digtsamlingen ‘Yahya Hassan 2’.

Da Yahya Hassan er 14 år, møder han læreren Louise Østergaard på en specialskole, hvor Hassan er elev. Specialskolelæreren Louise Østergaard har bekræftet, at hun blev kærester med den unge indvandrerdreng.

I Politiken blev forholdet mellem den palæstinensiske teenager og den dengang 38-årige lærerinde beskrevet som en ‘passioneret og problematisk kærlighedsaffære’.

Yahya Hassan blev tiljublet af den kulturradikale elite igennem sin korte, men gloværdige digterkarriere.

Yahya Hassan er kendt for sine kontroversielle interviews i medierne, hvor han blandt andet fremkom med anklager mod de islamiske parallelsamfund.

I 2015 stillede Yahya Hassan op til folketingsvalget for indvandrerpartiet ‘Nationalpartiet’, men partiet nåede ikke at blive opstillingsberettiget. Yahya Hassan stillede i stedet op som løsgænger, men med 944 stemmer var han langt fra de cirka 20.000 stemmer, der skulle til for at blive valgt til folketinget.

Yahya Hassan har flere gange været i konflikt med politiet og diverse indvandrerbander. En hændelse endte blandt andet med, at Yahya Hassan skød en 17-årig migrant i foden.

Skuddramaet kostede den palæstinensiske digter en fængselsdom på et år og ni måneders fængsel.

De senere år har Yahya Hassan i perioder været indlagt på psykiatrisk hospital. Et ældre ægtepar har forklaret, hvordan deres hjem blev raseret, da digteren boede til leje hos dem.

På Yahya Hassans families sociale medier bliver Allah lovprist, og de muslimske følgere udtrykker sorg over digterens død.

Alt tyder på, at Yahya Hassan fandt tilbage til islam og det muslimske parallelsamfund. I videoen, der er lagt op onsdag, bekender Yahya Hassan sig til islam:

“Jeg vil gerne sige til alle, der måske har været i tvivl om, hvorvidt jeg har været fratrådt eller frafaldet fra Islam, at det har der på intet tidspunkt været tale om,” fortæller Yahya Hassan og fortsætter:

“Jeg er født muslim, vil dø muslim. Men man er måske ikke, som folk er flest. Slut, prut, finale og tak for det,” lyder det i videoen.

Kulturelitens muslimske digter er sovet ind.

16 Kommentarer på "Digteren Yahya Hassan døde som muslim"

 1. Tak. Det var på tide han tog op til een af de flyvende smågrise (Paradiset). Størrelsen passer nok til at kunne mases i. (Aisha in mente)

 2. Kære Uwe, jeg har et spørgsmål til dig, som en af jeres potentielle vælgere:

  Hvad sker der for at jeres partileder i en tale på jeres 1. maj arrangement hylder denne supermuslim?

  Mandeluderen har ikke lavet andet en dog whistling til hans muslimske brødre og jeg er sikker på, de har haft det sjovt over hvor godtroende og tossegode danskerne er, når de har slugt det råt, og ikke bare det, men gjort ham til stjerne.

  Alt hvad der har fået ham frem i medierne er bygget på udokumenterede påstande så som indtelefonerede dødstrusler, ting der skete i sin barndom og derfor ikke længere kan dokumenteres, o.s.v. Det eneste kriminelle forhold, der kan dokumenteres, er luderens egne voldsdomme.

  Han er sur på “sin forældres generation” (forstå: ikke sine forældre), men han har *aldrig nogensinde* kritiseret Islam. Modbevis mig gerne! Hint: det kan du ikke.

  Se også hans Facebook-væg, mens den stadig er oppe: Her skriver han bl.a. at hans religion er at læse koranvers. Lyder det som noget et dansksindet person nogensinde ville skrive?

  Samtidig handler hans opslag om vold: våben, stoffer og danske ludere (her underforstået: din [kommende] datter).

  Så her har vi en “kriminel samfundstaber”, der tilbeder luderbogen, som sågar skaffet skydevåben og skudt mod et andet menneske og fået en dom for det.

  Og så hylder dit parti ham?

  Det var godt det affaldsmenneske ikke blev én dag ældre. Til helvede med den dog-whistling, kriminelle erobrer.

  // Kæmp for alt hvad du har kært; dø om så det gælder //

  • “Hvad sker der for at jeres partileder i en tale på jeres 1. maj arrangement hylder denne supermuslim?”

   Jeg synes ikke, at talen var en hyldest.

   “men han har *aldrig nogensinde* kritiseret Islam. Modbevis mig gerne! Hint: det kan du ikke.”

   JEG PISSER PÅ ALLAH OG PÅ HANS SENDEBUD OG PÅ HANS ALLE MULIG UDUELIG DISCIPLE

   Det er vel kritik af islam?

  • “Se også hans Facebook-væg, mens den stadig er oppe: Her skriver han bl.a. at hans religion er at læse koranvers. Lyder det som noget et dansksindet person nogensinde ville skrive?”

   Jeg har blokeret Yahya Hassan på Facebook, hvis jeg vil se på udlændinges afstumpede adfærd, behøver jeg ikke at følge en kendisperker på Facebook, men kan nøjes med at gå ud på gaden.

  • “Samtidig handler hans opslag om vold: våben, stoffer og danske ludere (her underforstået: din [kommende] datter).”

   Min datter er samme årgang som Yahya Hassan, og de gik kortvarigt på samme skole i Aarhus, inden vi flyttede fra Aarhus til Skæring.

   For nu at sige det sådan ville jeg ikke have brudt mig om at have Yahya Hassan som svigersøn.

   Og som jeg skrev tidligere, blokerede jeg netop Yahya Hassan på Facebook for at undgå at skulle se hans mange afstumpede Facebookposteringer, der desværre begyndte at dukke op i min nyhedsstrøm, da mange af mine (kulturelle) Facebookvenner var Facebookvenner med Yahya Hassan.

  • Helt overordnet mistede jeg stort set interessen for Yahya Hassan, da han stillede op for Nationalpartiet.

   På det tidspunkt var det tydeligt for mig, at Yahya Hassan var endnu en udlænding, der ønskede endnu flere udlændinge til Danmark.

  • “Og så hylder dit parti ham?”

   Nej. Han blev omtalt nuanceret i Rasmus Paludans 1. maj-tale.

  • Hej @Repatriering Tror ikke RP var klar over hvad Hassan egentlig foretog sig. Han har nok kun set glimt om en muslim der også hadede perkerne, han havde ikke set videoen om at han tilkendegav sig som muslim alligevel til sidst.

   Desuden. Dør som 24-årig. “Det er helt normalt.” Ingen har set hans lig endnu. Selvfølgelig skal det obduceres. Mærkeligt ingen har set hans lig. Og mærkelgit det er hans mor der finder liget…….

   Der er en meget lille chance for at det var ‘helt naturligt’. Og hvis man kan se hans lig til begravelsen, er der en meget lille chance for at det er ‘normalt’ at dø som 24-årig.

 3. Så fik han 72 jomfrugeder.

  Han var muslim hele vejen igennem.

  Der er dog også rigtig mange der siger han ikke er død, og det er et samarbejde med PET for at dæmpe truslen mod ham. Vi må vente og se obduktionen.

 4. Hej igen Uwe

  Tak fordi du tog dig tid til at svare på mit sure indlæg i stedet for at slette det.

  Og god tale forresten. Det skal du have med.

  Jeg var sgu lidt skuffet, da jeg skrev det, fordi jeg netop syntes, at Stram Kurs har

  udvist nultolerance overfor kriminelle indvandrer fra mellemøsten (perkere).

  >Jeg synes ikke, at talen var en hyldest.
  >Han blev omtalt nuanceret i Rasmus Paludans 1. maj-tale.
  Der er vi så uenige, men den nysgerrige læser kan selv dømme: https://www.facebook.com/StramKurs/videos/563170561274577/

  >JEG PISSER PÅ ALLAH OG PÅ HANS SENDEBUD OG PÅ HANS ALLE MULIG UDUELIG DISCIPLE
  >Det er vel kritik af islam?
  Er det? Hvori består kritikken? Hvilken af islams fejlbarligheder modsætter han sig? Eller er det bare nødvendighedens taqiyya, for at få de vantro spidser ører?

  Læg også mærke til at der enormt belejligende var optaget en video, der tilkendegiver hans sande tilhørsforhold:

  “I videoen, der er lagt op torsdag, bekender Yahya Hassan sig til islam.

  – Jeg vil gerne sige til alle, der måske har været i tvivl om, hvorvidt jeg har været fratrådt eller frafaldet fra Islam, at det har der på intet tidspunkt været tale om.

  – Jeg er født muslim, vil dø muslim. [..]”

  Hvordan forklarer du motivet bag at optage en sådan video, hvis ikke netop det var for at kunne fungere som dobbeltagent for sit folk? Kender du andre, der har optaget sådan en video?

  Som jeg ser det: Han har taget røven på alle danskerne og hans perkervenner har sikkert moret sig fyrsteligt. I det hele taget er MSM et totalteater hvor muhammedanerne og deres jødiske allierede
  holder dig og mig for nar, for vores penge. Se bare klippet her:

  https://www.facebook.com/ehab.atiqa/posts/10158138237889194?hc_location=ufi

  Hvad er det nu muslimen Yahya siger umiddelbart inden 1:03, der får jøden Adam Holm til at smile så fordækt?

  Kunne du forestille dig, at der sad en dansker og en svensker på landsdækkende TV i Saudiarbien og diskuterede, hvad der var bedst for Saudierne?

  Vorherre bevares!

  • “Eller er det bare nødvendighedens taqiyya, for at få de vantro spidser ører?”

   Set på syv års afstand er det klart, at Yahya Hassan fremstår som en skuffelse. Man havde vel håbet på, at han kunne være begyndelsen på en slags selvransagelse / selvkritik i parallelsamfundene. Det blev han ikke. Han måtte derimod komme krybende tilbage, da han mistede / frasagde sig sin PET beskyttelse og til sidst erklære, at han stadig og altid havde været muslim.

  • “– Jeg vil gerne sige til alle, der måske har været i tvivl om, hvorvidt jeg har været fratrådt eller frafaldet fra Islam, at det har der på intet tidspunkt været tale om.”

   I 2013 omtalte Yahya Hassan ikke sig selv som muslim, og jeg tvivler på, at han opfattede sig selv som muslim. Mit indtryk er, at han er blevet banket på plads af det ghettomiljø, han vendte tilbage til efter sit ophold i København.

  • “Hvordan forklarer du motivet bag at optage en sådan video, hvis ikke netop det var for at kunne fungere som dobbeltagent for sit folk? Kender du andre, der har optaget sådan en video?”

   Jeg opfatter videoen som et forsøg på at glatte ud i forhold til det islamiske ghettomiljø, som Yahya Hassan var vendt tilbage til.

   Nej, jeg kender ikke nogen, der har optaget sådanne videoer. Men Ahmed Akkari kan være et bud.

  • “Som jeg ser det: Han har taget røven på alle danskerne og hans perkervenner har sikkert moret sig fyrsteligt.”

   Ved ikke. Jeg tror, at hans midlertidige udtrædelse af det muslimske miljø var reel nok. Vi ser jo tingene i retrospekt. I 2013 så tingene anderledes ud.

  • “Kunne du forestille dig, at der sad en dansker og en svensker på landsdækkende TV i Saudiarbien og diskuterede, hvad der var bedst for Saudierne?”

   Det kunne jeg bestemt ikke forestille mig.

   Og personligt fandt jeg medieelitens ukritiske omklamring af Yahya Hassan tåkrummende allerede i 2013. At hyldesten fortsatte i 2019, hvor Yahya Hassan havde fået et tilhold, fordi han havde generet en tidligere veninde, havde skudt en mand osv. osv., fandt jeg ikke bare tåkrummende, men perverst.

  • Jeg skrev denne postering om Yahya Hassan i 2013:

   https://tv.frihedensstemme.dk/2020/05/03/yahya-hassan-jeg-pisser-paa-allah-og-paa-hans-sendebud-og-paa-hans-alle-mulig-uduelig-disciple/

   Som jeg tidligere har skrevet til dig, stod det klart for mig, at Yahya Hassan var en del af problemet, da han gik ind i Nationalpartiet, hvis politik det er at skaffe endnu flere udlændinge og muslimer til Danmark.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.