TV 2’s kendte journalist: Har en fortid som pressechef for Det Radikale Venstre

Screendump: TV 2.

De fleste danskere ved godt, at nyhederne ofte serveres med en politisk slagside. Men hvorfor er det sådan?

Et eksempel er TV 2 Nyhedernes kendte journalist og ‘politiske analytiker’ Peter Lautrup-Larsen. TV 2-journalistens fortid afslører ham i den grad.

Peter Lautrup-Larsen har været ansat i Det Radikale Venstre i en stor del af sin karriere.

I fire år styrede Peter Lautrup-Larsen butikken hos Det Radikale Venstre som magtfuld pressechef. Lautrup-Larsen bestred jobbet mellem 1986 og 1990.

Efter jobbet som pressechef blev Peter Lautrup-Larsen redaktør på ‘Det Radikale Pressebureau’ på Christiansborg. Her bestemte den kendte journalist de ‘radikale nyheder’ i seks år.

Inden TV 2’s Peter Lautrup-Larsen tiltrådte som pressechef hos De Radikale, arbejdede han i en årrække som medlemssekretær for det radikale folketingsmedlem Bernhard Baunsgaard.

TV2 ‘s politiske analytiker har sammenlagt været ansat hos Det Radikale Venstre i cirka 15 år.

Peter Lautrup-Larsen er så nært knyttet til Det Radikale Venstre, at han var en af de allernærmeste venner til partiets forhenværende politiske leder – Niels Helveg Petersen.

Venskabet stikker så dybt, at Peter Lautrup-Larsen bærer kisten med Niels Helveg Petersen sammen med sønnerne Morten og Rasmus Helveg Petersen, da den mangeårige partiformand dør i 2017.

Peter Lautrup-Larsen har ofte dækket Niels Helveg Petersens sønner – Morten og Rasmus Helveg Petersen – i forbindelse med sit journalistiske virke.

Under normale omstændigheder ville man betragte det som rendyrket nepotisme og politiske vennetjenester, men ikke i dansk journalistik.

Både Morten og Rasmus Helveg Petersen har en strålende politisk karriere hos Det Radikale Venstre i dag.

Rasmus Helveg Petersen har en fortid som udviklingsminister samt forhenværende klima-, energi- og bygningsminister. Op til folketingsvalget i 2019 prøver Rasmus Helveg Petersen at kapre muslimske stemmer i ghettoområdet Vollsmose.

Morten Helveg Petersen har siddet i folketinget for Det Radikale Venstre, og han er i dag europaparlamentsmedlem for det indvandringsglade parti.

TV 2’s Peter Lautrup-Larsen er angiveligt også glad for multikultur og masseindvandring. Undervejs i sin mangeårige ansættelse i Det Radikale Venstre var han også ansat i Dansk Flygtningehjælp.

Dette er grunden til, at dine nyheder – ikke mindst fra det statsejede TV 2 – er ræverøde.

Be the first to comment on "TV 2’s kendte journalist: Har en fortid som pressechef for Det Radikale Venstre"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.