Sankt Annæ Gymnasium forbyder alle elever at tale med pressen

lev på Sankt Annae Gymnasium fredag den 8. marts 2024 (Foto: Frihedens Stemme)
lev på Sankt Annae Gymnasium fredag den 8. marts 2024 (Foto: Frihedens Stemme)

Mens Frihedens Stemme fredag den 8. marts 2024 også dækkede en demonstration afholdt af islamkritikeren Lars Theilade ved Københavns Åbne Gymnasium, fik journalist Rasmus Paludan mulighed for at interviewe en skolelev fra naboen Sankt Annæ Gymnasium.

Det var besynderligt, at Sankt Annæ Gymnasiums ledelse på alle tænkelig måder forsøgte at forhindre og forbyde eleverne at svare på spørgsmål til brug for Frihedens Stemmes undersøgelse af forholdene.

Men det lykkedes dog at få nogle svar fra en enkelt anonym elev fra 8. klasse.

Jeg mødte efterfølgende to elever i nærheden af skolen, som fortalte mig, at de havde fået at vide af deres lærer, at de ikke måtte tale med mig.

Jeg har naturligvis spurgt rektor Anette Holst på Sankt Annæ Gymnasium, hvorfor hun forbyder alle elever på skolen at tale med mig.

Hun har 11. marts 2024 sendt et skriftligt svar, hvor hun bl.a. skriver:

“Din tilstedeværelse ud for skolens område forleden har bevirket, at skolens ansatte anså sig foranlediget til at skærme eleverne mod at blive interviewet, da eleverne ikke kan forventes at være klar over virkningerne af deres udtalelser eller anden medvirken.”

Skriftligt svar fra rektor Anette Holst

På Sankt Annæ Gymnasium går der ikke kun elever i udskolingen men også gymnasieelever, hvoraf mange er myndige. Det er uklart, med hvilken hjemmel Anette Holst anser sig berettiget til at forbyde disse personer at tale med pressen.

Be the first to comment on "Sankt Annæ Gymnasium forbyder alle elever at tale med pressen"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.