Tidligere folketingsmedlem Anders Stjernholm lyver om politivold

Konkret løgn om knippelslag fra Anders Stjernholm den 11. juli 2023 (Grafik)
Konkret løgn om knippelslag fra Anders Stjernholm den 11. juli 2023 (Grafik)

Klimaaktivister blev ramt af politiets knippelslag i ansigtet påstod Anders Stjernholm, der er formand for Ateistisk Selskab og tidligere medlem af Folketinget for Alternativet. Når han blev anmodet om beviser, så mente han ikke, at detaljerne var så vigtige.

Den kendte debattør og islamkritiker Eva Gregersen skrev den 9. juli 2023 et opslag i Ateistisk Selskabs åbne debatgruppe på Facebook. I sit opslag kritiserede hun Anders Stjernholms ytringer, som han var fremkommet med i et interview om koranafbrænder i Radio4.

Det var i sin egenskab af formand for Ateistisk Selskab, at Anders Stjernholm var inviteret i radioen. Han har dog også tidligere 2017-2018 været medlem af Folketinget for Alternativet som stedfortræder for den sygemeldte Ulla Sandbæk.

Anders Stjernholm påstod bl.a., at Rasmus Paludan og Stram Kurs fik positiv særbehandling af politiet, hvilket Rasmus Paludan protesterede imod:

Du ved ikke, hvad du taler om. Andre demoer har fået markant bedre betingelser end jeg og Stram Kurs nogensinde har fået. Eksempelvis har klimaaktivister og lastbilchauffører fået lov forsætligt at blokere trafik på veje. Det ville jeg og partiet aldrig få lov til.

Rasmus Paludans 1. kommentar den 10. juli 2023 kl. 19.19

Hertil svarede Anders Stjernholm:

Altså de klimademonstranter, der blev bygget et særligt fængsel til? Og som blev straffet for vold mod offentligt ansat for at råbe “skub”, da politiets rødglødende knipler ramte deres ubeskyttede ansigter. Vel at mærke efter at de var blevet flyttet så langt væk, at dem de demonstrerede imod aldrig så dem. Demonstranter imod kongehuset flyttes også langt væk fra kongehuset. Mens politiet går ind og rydder pladser, så du kan lave dit ene nummer. Hvis det skal forblive lovligt at gøre din ting, så skal vi anerkende bagsiden af medaljen. Privilegieblindhed medfører kun mere vrede.

Anders Stjernholms 1. svar den 11. juli 2023 kl. 12.50

En forundret Rasmus Paludan bad om beviser på, at klimaaktivister var blevet slået i ansigtet med knipler:

Igen udtaler du dig om ting, hvorom du intet ved. Ellers også udtaler du dig bevidst i strid med sandheden. Dokumentation for, at klimademonstranter er blevet slået i ansigtet med knipler. Tak. Der er masser af områder i Danmark, hvor jeg aldrig får lov at demonstrere. Fx Gellerupparken og Vollsmose.

Rasmus Paludans 2. kommentar den 11. juli 2023 kl. 13.16

Først dagen efter svarede Anders Stjernholm:

Og for samtalens skyld skal vi ikke begrave os i detaljer. Klimademoerne i ’10 åbenlyst blev håndteret for voldeligt og forkert – hvilket de også blev dømt for. Siden da har der været et dyk i demonstrationer af frygt for politiet – som også for nyligt har filmet demonstranter. Det er i det lys, jeg kommer med mit perspektiv. Og ja, du bliver holdt fra at demonstrere flere steder – af samme grund som andre. Og fordi politiet godt kan se, at de ikke bør rydde en befærdet plads for dit show… På nær når de gør.

Anders Stjernholms 2. svar den 12. juli 2023 kl. 13.26 (redigeret 13.34)

For at opsummere Anders Stjernholms løgne, kom debattøren Niels Bruun med denne kommentar:

Det er ikke sket, at klima-demonstranter er blevet slået i ansigtet med knipler. I givet fald vil det være en overskridelse af politiets regler, og der ville falde brænde ned. Det er rent opspind fra Anders Stjernholms side. Det er også værd at notere, Stjernholm bliver nødt til at ignorere mit spørgsmål. Der ellers giver rig mulighed for at begrunde hans påstand –

Niels Bruuns kommentar om Anders Stjernholms pure opspind den 11. juli 2023 kl. 15.27

1 Kommentar på "Tidligere folketingsmedlem Anders Stjernholm lyver om politivold"

  1. Religion er noget fanden har skabt.
    Men den værste og nyeste fanden har laver er: ISLAM.
    Denne bog Koranen, Ja gad vide hvorfor den er så tyk: Jeg er ret sikker på at det er fordi der skal være plads til Bistandsloven.
    Der spares Mange penge ved afbrænding af Koranen.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.