Danmarks Radio svigter sin forpligtelse til at levere en upartisk nyhedsdækning

Eva Gregersen skriver på Facebook om Danmarks Radios ukritiske holdning til islam:


Danmarks Radio er alt for ukritisk over for islam.

Det er min påstand i dagens Berlingske, hvor jeg gennemgår tre eksempler på, at vores alle sammens public service-institution svigter sin forpligtelse til at levere en upartisk nyhedsdækning og understøtte demokratiet:

1) Deadline 19. november 2022 om fraværet af minoritetsetniske folketingsmedlemmer. Her vendte vært Issa Mahmoud Jeppesen det døve øre til Rosa Lunds udtalelse om, at det var “rigtig, rigtig ærgerligt”, at Asmaa Abdol-Hamid ikke blev valgt ind for Enhedslisten tilbage i 2007. Således gik der en hel udsendelse af Deadline med på aktivistisk vis at presse på for flere minoritetsetniske folketingsmedlemmer uden på noget tidspunkt at komme ind på de problemer, der kan være forbundet med at opstille muslimske kandidater i sekulære partier.

2) DR.dk’s ramadanvejledning fra april 2021. Her besvarede de “to unge, danske muslimer” Zainab Nasrati og Niels Mikkelsen spørgsmål om ramadanen uden at blive deklareret af DR som værende tilknyttet Islamisk Trossamfund, og uden at deres propagandistiske tilgang blev nuanceret af stemmer med en mere kritisk tilgang til religionen og fastemåneden.

3) Genstart 1. marts 2023 om diskrimination mod minoritetsetniske borgere med Tarek Ziad Hussein som gæst. Her promoverede han et narrativ om, at islam ikke er årsag til nogen problemer:

“Genstarts redaktion udfordrede på ingen måde Husseins islamapologetiske narrativ. Tværtimod understøttede man det ved at krydsklippe mellem Husseins stemme og udtalelser fra Pia KjærsgaardSøren Pape Poulsen og Inger Støjberg om henholdsvis tørklæder, islamisme og parallelsamfund uden at bede Hussein om at forholde sig til substansen. Det implicitte budskab fra DR synes at være, at politikernes kritik er indlysende urimelig og grundløst pisker en stemning op mod muslimer. Det er useriøs og tendentiøs journalistik, som vidner om et fravær af kritisk sans – både hvad angår islam generelt og Hussein specifikt.

Hussein konkluderede, at »vi skal tale mere sammen, end tilfældet har været indtil nu«, hvilket vært Anna Ingrisch (gift med den jødiske journalist Martin Krasnik, red.) roste som et »positivt« og »næstekærligt«, omend måske lidt naivt, løsningsforslag. Problemet er bare, at Hussein ikke efterlever sin egen anbefaling. Virkeligheden er, at han gerne stiller op til mikrofonholderinterview i DR Byens islamvenlige safe space, men han nægter at forholde sig til islamkritiske spørgsmål, som han ikke kan glide af på med charme og udenomssnak.

Det er på tide, at DR tager sin public service-forpligtelse alvorligt og begynder at interessere sig mere for konflikten mellem islam og det liberale demokrati.”

Uddrag af Eva Gregersens Facebookopslag.

Se også Kammarrätten upphäver polisens beslut att neka Rasmus Paludan att demonstrera med Stram Kurs Sverige

Læs også Socialdemokratiet: Nej til nedskæringer! Ja til omskæringer! 

Be the first to comment on "Danmarks Radio svigter sin forpligtelse til at levere en upartisk nyhedsdækning"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.