Eksmuslim mister Facebookkonto efter målrettet chikane

Eva Gregersen skriver på Facebook om eksmuslim Mustafa Sayegh, der har mistet sin Facebookprofil efter “målrettet chikane”:Den eksmuslimske islamkritiker Mustafa Sayegh har fået fravristet kontrollen over sin Facebook-profil, efter hvad, der ligner målrettet chikane.

Lørdag, søndag og mandag fik Sayegh karantæne ad tre omgange for tre forskellige stykker indhold. Det er i sig selv ikke usædvanligt, men karantænerne hører med til historien, for de kan som bekendt udløses både af Facebooks algoritme og af andre brugere, der har anmeldt ens indhold.

Det usædvanlige begyndte samtidig, idet han også fik beskeder fra Facebook om, at nogen forsøgte at logge ind på hans konto.

Det tog til tirsdag, hvor beskederne begyndte at komme oftere og oftere. På et tidspunkt låste Facebook hans konto. Han fik dog adgang igen kort efter.

Onsdag eksploderede de uautoriserede login-forsøg. Nu låste Facebook hans konto i mange timer. Da han kortvarigt lykkedes med at få adgang igen, ændrede han den emailadresse, som var tilknyttet kontoen, men det hjalp ikke; kontoen blev låst igen.

Torsdag aften fik han igen kortvarigt adgang til kontoen. Denne gang fjernede han det telefonnummer, der var tilknyttet kontoen (og som også kunne bruges til at logge ind), men det hjalp heller ikke; kontoen blev låst igen og er det i skrivende stund stadig.

Det er uklart, hvad der skyldes chikanen, og hvad der skyldes tekniske fejl i Facebooks håndtering af chikanen. Uanset hvad er status, at Sayeghs profil er væk fra Facebook og dermed også alt det indhold, han over årene har bidraget med.

Jeg skriver dette opslag om sagen, fordi jeg er bevidst om, at en eksmuslim, der stiller sig frem og bruger sin ytringsfrihed til at bekæmpe islam, sådan som Sayegh gør, er ekstremt modig og ekstremt udsat. I mange muslimske lande ville han være død for længst. I visse europæiske lande ville han formentlig skulle leve med 24-7 politibeskyttelse.

I Danmark kan han endnu færdes frit, men vi skal passe på ham, og vi skal være obs på, hvordan han forsøges stækket i debatten. For hans skyld og for vores egen.

Og det indebærer at finde ud af, hvad der er sket med hans Facebook-profil, og sikre, at han får den tilbage.

Hvis der er nogen, der har mulighed for at gøre noget, håber jeg, at I vil hjælpe.


Uddrag af Eva Gregersens Facebookopslag.

(Illustration: AI’s bud på et billede af en eksmuslim)


Se også Allah er stor på Ørestad Gymnasium 

2 Kommentarer på "Eksmuslim mister Facebookkonto efter målrettet chikane"

 1. Ny slam-lort.
  https://denkorteavis.dk/2023/mand-smider-sin-kone-over-bord-fra-faerge/
  Chokerende video fra færge: Manden griber sin kone og smider hende over bord.
  Aha. Fødemaskinen nåede da lige at sætte kløerne i rælingen. Dermed blev “mågen” reddet. Manden fik KUN en reprimande. ☻ ☻
  Tja: Sådan er Muslimer og alt andet Koran-rås.
  Det må vi leve med selvom det giver ømme tæer.!

 2. godt det er indvandrerne der slår hinanden ihjel, så skal vi ikke gøre arbejdet.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.