Ibi-Pippi Orup Hedegaard begik hærværk på Asger Jorns kendte mesterværk; nu skal hun i retten

Den kvindelige performancekunstner Ibi-Pippi Orup Hedegaard begik i april 2022 hærværk mod Asger Jorns maleri Den foruroligende ælling på Museum Jorn i Silkeborg, da Ibi-Pippi Hedegaard med egne ord lavede en “dobbelt modifikation” af Jorn-værket ved at klistre et fotografi af sig selv på lærredet og signere det med en sprittusch. Værket blev samtidig omdøbt til “Den Foruroligende Kælling”.

Kort efter udførelsen af dobbeltmodifikationen ankom politiet til museet og anholdt kunstneren. Nu kommer sagen for retten.

Mandag 6. marts 2023 klokken 14.30 skal sagen, der vedrører hærværk af betydeligt omfang, for Retten i Viborg. Sagen har en strafferamme på op til seks års fængsel. Ibi-Pippi Orup Hedegaards advokat er den kendte forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

Sagen bliver behandlet som en tilståelsessag, da Ibi-Pippi Orup Hedegaard har tilstået hærværket. Der er derfor kun afsat en time til sagen, oplyser specialanklager Søren Kløvborg Laustsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Museum Jorn i Silkeborg har angivet, at der er lavet skader for 1.889.350 kroner på Den foruroligende ælling.

“Det kan jeg ikke betale. Jeg har ikke 1,8 millioner kroner,” har Ibi-Pippi Orup Hedegaard udtalt til TV 2 Østjylland om erstatningskravet.


Ibi-Pippi Orup Hedegaards hærværk / dobbeltmodifikation mødte i dagene efter udførelsen bred fordømmelse blandt kunstskribenter. Men billedkunstnere som professor Jens Haaning, Poul Pava og Kristian von Hornsleth forsvarede Ibi-Pippi Orup Hedegaards værk. Blandt andet udtalte Kristian von Hornsleth til Jyllands-Posten:

“Vi er vilde med Ibi-Pippis projekter. Hun er dygtig, seriøs og sætter småborgerligheden på spil. Hun gør noget, der er i Jorns ånd, gætter vi på. Vi skal ikke tilbede gamle, uddøde ting i samfundet.”

(Foto af Ibi-Pippi Orup Hedegaard i aktion på Museum Jorn: Uwe Max Jensen)

Se også Kunstprofessor Jesper Christiansen beskylder hobbymaler Pia Amdi for plagiat 5 Kommentarer på "Ibi-Pippi Orup Hedegaard begik hærværk på Asger Jorns kendte mesterværk; nu skal hun i retten"

 1. Igen et Negerdyr på spil.
  https://denkorteavis.dk/2023/16-aarig-pige-tvunget-til-oralsex-af-somalier-han-er-kun-udvist-i-6-aar/
  Somalier voldtog 16-årig pige og tvang hende til oralsex – han er kun udvist i 6 år

 2. Se:
  https://hodjasblog.one/nato-kryber-for-islam-dhimmi-stoltenberg-kritiserer-braending-af-koranen-skidt-med-ytringsfriheden/

  Og jeg hører at Kalkunen ønske at Sverige laver deres Grundlov om så Sverige kan komme i NATO.
  Jeg så og jeg har billedet fra TV2 News tva fra i går.
  Hvis billedet ønskes sender jeg dig den.

  • Ja, muslimer er gode til at skjule sandheden i koranen bag udeladelser af linier og manipulation.
   Glimrende video og jeg kunne se at han havde lavet en del flere.

   Måske skulle man gøre dem til obligatorisk pensum for danske politikere. Og hvis de nægter at se dem, kan de ikke stille op til valg.
   Det samme med Grundloven. Obligatorisk kursus med eksamen og hvis de ikke forstår Grundloven, og lover at holde den, kan de ikke sidde i Folketinget.
   Det ville selvfølglig diskvalificere næsten samtlige nuværende medlemmer derinde, men det er måske også meget godt..😆😆

   • Det var i sandhed et godt forslag, der trænges gevaldig til en stor udskiftning på Borgen.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.