Zenia Stampe: Politiet skal ikke beskytte en provokatør som Rasmus Paludan

Christian Marcussen skriver om Zenia Stampe fra Det Radikale Venstre på sin Facebookprofil:

I går delte jeg et opslag af den Radikale viceborgmester Esat Sentürk, som gerne vil forhindre Paludan (Rasmus Paludan, red.) i at brænde Koranen.

Det fik en Radikal facebook-ven til at kalde mig demagog, fordi jeg havde den frækhed at betvivle Radikale Venstres fremtidige linje i det her afgørende spørgsmål om ytringsfrihed. Så vi tager lige en runde to.

14. april 2019 var der voldsomme optøjer på Nørrebro. Paludan måtte eskorteres væk, mens der blev kastet sten og cykler efter politiet, og ting blev sat i brand. 10 personer blev senere dømt.

Nedenfor ser I Zenia Stampes nærmest utrolige reaktion på optøjerne samme dag.

I hendes opslag med 12.500+ likes argumenterer hun for, at politiet ikke skal beskytte Paludan. Dette er de facto det samme som det, viceborgmesteren siger. For effekten af Stampes ønske er, at Paludan stoppes. Enten fordi han ikke tør, eller – mere sandsynligt – fordi han bliver dræbt eller tævet til invalid.

Af den grund er der altså grænser for, hvor længe Radikale Venstre kan leve højt på at have stemt for afskaffelsen af blasfemiparagraffen i 2017. Ikke mindst fordi partiet valgte at blive væk fra debatten i folketingssalen i 2021, da Frie Grønne ville genindføre paragraffen for at stoppe Paludan. Vi har derfor aldrig hørt Radikale Venstre sætte ord på forsvaret af Paludans ret. Det kan man så tænke lidt over.

Med andre ord er der al mulig grund til at være nysgerrige på, hvad partiet faktisk mener i dag, og hvad de mener i fremtiden. Skal han eller skal han ikke have beskyttelse – Martin Lidegaard?

Jeg vil også tro, at en signifikant del af partiets vælgere er særdeles splittede i dette spørgsmål, og det er ikke klart for mig, at ledende kræfter som Zenia Stampe og Samira Nawa er så stålsatte på at forsvare ytringsfriheden, som min Radikale facebook-ven tror.

Demagogen out.

Zenia Stampes Facebookopslag, hvor hun 14. april 2019 skriver:

Nej. Naturligvis skal vi ikke stille politiets ressourcer til rådighed, hver gang en udspekuleret ballademager vil bruge sin ytringsfrihed til at tirre sine modstandere. Her er endda tale om en provokatør, der har en dom for at bruge sine ytringer på måder, der er ulovlige.

Vi skal heller ikke sende politiet ud for at beskytte muslimske hadprædikanter, hvis de ville brænde grundloven af på Christiansborg Slotsplads.

Det er ikke en rolle, som vi skal acceptere at vores politi indtager. De har nok at lave. Beskyttelse af hadprædikanter er ikke på prioritetslisten.

Rasmus Paludan har i øvrigt tidligere forsøgt at trække mig i retten for at kalde ham en hadprædikant. Det fik han ikke noget ud af. Så lad os bruge vores ytringsfrihed til at kalde ham det. For det er det, han er!

Del gerne, hvis du er enig.

Uddrag af Christian Marcussens Facebookopslag.

(Foto: Bacon a al koran)


Se også Rasmus Paludan anmäler Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg till Medieombudsmannen

Læs også Politiker Maria Nørgaard Andersen blokerede trafikken for klimaets skyld: Hun flyver selv over hele kloden 

Be the first to comment on "Zenia Stampe: Politiet skal ikke beskytte en provokatør som Rasmus Paludan"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.