Krigen mellem journalisterne Rene Fredensborg og Sarah Iben Almbjerg er blevet et anliggende for Mediedanmark

Journalist Sarah Iben Almbjerg skriver på sin Facebookprofil om sin anmeldelse af programmet Tsunami til Pressenævnet:


“Jeg har i dag valgt at klage til Pressenævnet over to af mine kollegaer (de to værter på programmet Tsunami, red.) fra 24syv.

For nylig var min eksmand (journalist Rene Fredensborg, red.) gæst i et portrætprogram, hvor han skulle sige undskyld til folk fra hans liv. Den første kilde var den journalist, som uforvarende kørte nogle af min eksmands stoffer over grænsen i en meget omtalt smuglersag. Den næste var en person, der blev introduceret som “Sarahs Ibens kæreste”.

Personen, som jeg aldrig har mødt, kendt eller talt med, talte herefter om hvordan min søn har det og om hvorvidt han savner sin far. På intet tidspunkt bliver det forklaret at manden, der udtaler sig, er opdigtet og at alt, hvad han siger, er gætværk eller løgn.

Det er helt ufatteligt grænseoverskridende at to journalister, tilmed på min egen arbejdsplads, kan finde på at opdigte en kæreste og lade denne person udtale sig som en, der kender os.

Jeg har forsøgt internt at få programmet udstyret med en passus om, at det baserer sig på falske kilder, men programmets redaktør Simon Andersen forsvarer det. Vist nok med den begrundelse at det er satire.

Det virker som om at alt er godt så længe det bare er grænseoverskridende.

Enhver skilsmisse er en ulykke, ikke mindst i en situation hvor den ene part, her faderen, vælger ikke at se sit barn efterfølgende. At nogen tænker at det er sjovt eller satirisk giver mig virkelig ondt i maven.

Og til dem, der siger at jeg skal vende den anden kind til: Det er syv år siden, jeg blev skilt og lige så længe har jeg fundet mig i at der blev sagt og skrevet en masse ting om mig. Jeg forsøger at komme videre, men min grænse går ved at man opdigter folk fra mit privatliv. Det er enormt ubehageligt for mig.”

Også Rene Fredensborgs anden ekskone – Susan Liebe – kommenterer på Sarah Almbjergs Facebookprofil.

Krigen mellem journalisterne Rene Fredensborg og Sarah Iben Almbjerg, der var et par og fik et barn sammen, men som gik fra hinanden for syv år siden, er nu blevet et anliggende for stort set hele Mediedanmark.


Se også Ordföranden i Sveriges Skolledarförbund dök idag upp utanför Ryska ambassaden

Læs også Ekskonen om forfatter Kristian Ditlev Jensen: – Jeg her har ladet min empati fodre på en gøgeunge Be the first to comment on "Krigen mellem journalisterne Rene Fredensborg og Sarah Iben Almbjerg er blevet et anliggende for Mediedanmark"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.