Halime Oguz fra SF mindes terrorangrebet på Charlie Hebdo

Halime Oguz, der beskriver sig selv som muslim, mindes på Facebook, at det er otte år siden, at satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris blev udsat for et blodigt islamisk terrorattentat. Halime Oguz skriver:

“I dag (i går, red.) er det otte år siden, at en flok islamister trængte ind på Charlie Hebdos redaktion og koldblodigt slog flere tegnere ihjel. Charlie Hebdo er et satiremagasin, der laver satire over ALLE slags autoriteter, en god vestlig tradition, hvor magten til enhver tid bliver udstillet. Det er det, der har bragt os fremad her i verden, og hvis magten ikke kan modstå satirens syrebad, må DEN falde, ikke satiren. Det er det, der kendetegner et verdsligt samfund.

Man kan endvidere læse, at den berømte forfatter, Michel Houellebecq, må rette i sine tekster for ikke at få et sagsanlæg på nakken fra stormoskeen i Paris.

Her i DK går vi heller ikke helt fri af truslerne. Vi er stadig ikke afklaret med, om vi nu kan bruge nogle bestemte tegninger i undervisningen.

Alt det her viser for mig i al sin enkelthed, at vi bid for bid er ved at opgive det mest grundlæggende i vores demokrati, nemlig ytringsfriheden, uanset om det gælder at tegne, at ytre eller at skrive det, vi vil. Det er en frihed, der også er til muslimernes fordel. Mange er flygtet fra lande, hvor journalister og forfattere er smidt i spjældet for at have gjort brug af deres ytringsfrihed. Dette må og skal ikke videreføres til Vesten! Vi må aldrig ligge under for presset og truslerne, for så mister vi nerven i vores demokrati. Så kan alt andet være ligegyldigt.

Ytringsfriheden bør eller BURDE derfor også være én af de vigtigste kampe for venstrefløjen. Det ligger i vores DNA at bekæmpe mørkemænd og kritisere autoriteter. Det er med det, vi har forandret verden. Det skal vi værne om.”

Halime Oguz’ Facebookopslag.

(Øverste billede: Charlie Hebdos tegning af Halime Oguz’ profet)


Se også Muslimsk kommunpolis intervjuas i kyrkan om Korankravaller och Stram Kurs Sveriges yttrandefrihet

Læs også Jan E. Jørgensen til Uwe Max Jensen: Du har en meget lille tissemand 

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.