Ekstra Bladet: Det vil få uoverskuelige konsekvenser, hvis Pressenævnet beslutter, at Frihedens Stemme har handlet i strid med de presseetiske regler, hvad angår offentliggørelsen af Hugo Helmigs død

Ansvarshavende redaktør Rasmus Paludan fra Frihedens Stemme hos TV2 News på adressen Teglholm Allé 16, 2450 København SV (Foto: Frihedens Stemme)
Ansvarshavende redaktør Rasmus Paludan fra Frihedens Stemme hos TV2 News (Foto: Frihedens Stemme)

Pårørende til Hugo Helmig har klaget over Frihedens Stemme, fordi Frihedens Stemme i en artikel skrev, at Hugo Helmig var død. Artiklen blev publiceret fire dage efter sangerens død, mens andre medier ventede ni dage, inden de omtalte det ulykkelige dødsfald.

Ekstra Bladet, der også ventede ni dage med at skrive om dødsfaldet, har i dag offentliggjort en leder om klagen til Pressenævnet. Lederen er skrevet af avisens estimerede journalist Per Mathiessen. Han mener ikke, at Frihedens Stemme skal have kritik i Pressenævnet for offentliggørelsen af Hugo Helmigs død. Per Mathiessen skriver:

Pressenævnets afgørelse bør dog blive en enstemmig ’frifindelse’. Paludans medie skrev nyheden om Hugo Helmigs alt for tidlige død på baggrund af et opslag i folkeregistret. Oplysningerne fremgår også af Det Digitale Tinglysningssystem.

Hugo Helmig var en voksen mand på 24 år. Søn af to meget kendte og betydningsfulde mennesker. Han var selv en betydningsfuld kunstner og havde offentligt fortalt om sin opvækst med stofmisbrug fra en meget ung alder. Omtalen af dødsfaldet har offentlighedens interesse.

De presseetiske regler fastslår netop, at det er mediernes opgave at bringe korrekt og hurtig information til offentligheden. Så hvis Pressenævnet beslutter, at Frihedens Stemme har handlet i strid med de presseetiske regler, vil det få uoverskuelige konsekvenser.”

Læs hele lederen her.

(Foto: Frihedens Stemmes ansvarshavende chefredaktør Rasmus Paludan på vej i Presselogen)

Se også DN jublar när elva frias för Koranupplopp i Rinkeby

Læs også Katrine Winkel Holm og Aia Fog: Værn om religionskritikken 

Be the first to comment on "Ekstra Bladet: Det vil få uoverskuelige konsekvenser, hvis Pressenævnet beslutter, at Frihedens Stemme har handlet i strid med de presseetiske regler, hvad angår offentliggørelsen af Hugo Helmigs død"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.