Svensk dom nr. 1: Din horeunge, du vil snart blive skudt, det lover jeg dig

21-årige Hamza Alshami (20/4 – 2001) fra Nässjö er 24. oktober 2022 ved Eksjö tingsrätt kendt skyldig i ulovlige trusler mod Rasmus Paludan fra Stram Kurs Sverige.

Hamza Alshami blev dømt til at betale 70 dagbøder á 130 svenske kroner (i alt 9100 svenske kroner). Desuden skal Hamza Alshami betale erstatning til Rasmus Paludan på 5000 svenske kroner.

Hamza Alshami blev dømt for at have truet Rasmus Paludan ved i en besked at skrive: “din horeunge du vil snart blive skudt, det lover jeg dig.” Det skete 18. april 2022. Truslen var af en sådan karakter, at Rasmus Paludan kunne forventes at føle alvorlig frygt for sin personlige sikkerhed.

Om dommen skriver tingsretten i Eksjö:

“Hamza Alshami har indrømmet, at han sendte en besked på Instagram til Rasmus Paludan med den formulering, som anklageren har påstået. Hans tilståelse understøttes af de skriftlige beviser og Rasmus Paludans oplysninger. Efterforskningen viser, at det var en direkte besked til Rasmus Paludans
Instagram-konto; beskeden var derfor direkte tiltænkt Rasmus Paludan. 

Det er almindeligt kendt og er blevet fremhævet i sagen, at der havde været optøjer i forbindelse med politiske møder, som Rasmus Paludan havde afholdt i påskeweekenden.

Selve udtalelsen har en sådan sproglig form, at den har været egnet til at fremkalde alvorlig frygt hos Rasmus Paludan for hans personlige sikkerhed, ikke mindst i lyset af de optøjer, der havde fundet sted i dagene før, og som var alment kendt. Meddelelsen (fra Hamza Alshami, red.) har altså i objektiv forstand udgjort en ulovlig trussel.

Hamza Alshami har indvendt, at han ikke forsøgte at true Rasmus Paludan, men kun at advare ham. Som budskabet er designet og på baggrund af, hvad, der var sket i dagene før, og som Hamza Alshami havde reageret på, når tingsretten dog frem til, at Hamza Alshami må have forstået, at beskeden var sådan, at Rasmus Paludan kunne forventes at føle alvorlig frygt for sin personlige sikkerhed. Hamza Alshami skal derfor dømmes for ulovlige trusler.”

Se også Malmös kyrkoherde vill att Svenska kyrkan öppnar sig för gruppsex och månggifte – hur blir skolavslutning i kyrkan då?

Læs også Søren K. Villemoes skriver gravskrift over Generation X og sin chefredaktør Martin Krasnik 

Opdatering

Denne artikel er opdateret den 22. december 2022 kl. 18.44 på denne måde: Teksten “Svensk dom nr. 1:” er tilføjet først i overskriften.

3 Kommentarer på "Svensk dom nr. 1: Din horeunge, du vil snart blive skudt, det lover jeg dig"

  1. På sin plads.
    Møgdyr skal ikke komme uanmeldt eller importeret her til, og så opføre sig således.
    YT Med pakket.

  2. hvornår får vi ryddet op i det afskum

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.