Christian Marcussen: – Det forekommer mig egentlig utroligt nedladende at reducere repræsentation til et spørgsmål om antallet af »brune« politikere

Christian Marcussen skriver på Facebook om minoritetsetnisk repræsentation i folketinget:

“Berlingske bad mig her forleden om en kommentar vedrørende minoritetsetnisk repræsentation til deres Pro et Contra format (hvor jeg argumenterer for én ting, mens Roger Courage Matthisen (mulat, skuespiller og tidligere folketingsmedlem for Alternativet, red.) argumenterede for det modsatte). Uddrag:

“Vi har et repræsentativt demokrati i Danmark. Repræsentation betyder ikke, at politikere har samme hudfarve og kulturelle baggrund som en selv. Det betyder, at der er partier og politikere, der repræsenterer ens holdninger. Repræsentation handler med andre ord om politik – ikke identitetspolitik.

Jeg er selv en etnisk dansk mand. Alligevel har jeg oftere stemt på en kvinde end en mand. Jeg har også stemt på en kvinde med minoritetsetnisk baggrund. Hun fik min stemme, fordi jeg havde tillid til, at hun bedst kunne repræsentere mine politiske synspunkter. Er minoritetsetniske danskere anderledes på det punkt?

Det forekommer mig egentlig utroligt nedladende at reducere repræsentation til et spørgsmål om antallet af »brune« politikere. Det hviler nemlig på den præmis, at danskere med minoritetsetnisk baggrund kun kan føle sig repræsenteret af nogen, der ligner dem selv””

Christian Marcussens Facebookopdatering.

Læs det hele hos Berlingske.

Se også Dansk Wikipedia ljög

Læs også Facebook er racistisk – censurerer familiefoto af hvide, mens et tilsvarende foto af en sort familie ikke overskrider fællesskabsreglerne 

2 Kommentarer på "Christian Marcussen: – Det forekommer mig egentlig utroligt nedladende at reducere repræsentation til et spørgsmål om antallet af »brune« politikere"

  1. “Den demokratiske styreform betyder i sin essens, at et land regeres af folket, at regeringen består af medlemmer af folket, og at der regeres for folkets bedste: Problemet er, at folket er retarderet.”
    Rajneesh, indisk guru (1931-1990)

    • Som en erfaren politiker sagde til mig under valgkampen i 2019:

      “Du skal aldrig nogensinde undervurdere den danske vælger. Han er endnu dummere, end du tror.”

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.