Brugerne på Reddit sladrede som de første offentligt om Hugo Helmigs død, men de blev vrede, da Frihedens Stemme verificerede dødsfaldet

Fotografi af David Falk, som myrdede Cille. Privatfoto.
David Falk (Privatfoto)

Onsdag i sidste uge begyndte rygterne at florere i mediekredse. Sangeren Hugo Helmig var død i sin lejlighed i København, lød det. Torsdag tog rygtet til i styrke og gik som en steppebrand igennem store dele af mediebranchen, hvor man notorisk er en hund efter sladder. Gerne af den morbide eller seksuelt orienterede slags. Samtidig begyndte brugere på det sociale medie Reddit at poste historier om, at Hugo Helmig muligvis var død. Reddit bliver brugt af journalister fra blandt andet TV 2. Også Weekendavisens journalist Søren K. Villemoes har fortalt, hvordan han bruger Reddit til research.

En Reddit-bruger spørger torsdag i sidste uge (dagen efter at Hugo Helmig døde): “Er der hold i rygterne om, at Hugo Helmig er gået bort?”
En Reddit-bruger mener, at et Instagram-opslag fra sangerinden Anne Gadegaard bekræfter, at Hugo Helmig er død.

Frihedens Stemme havde også hørt historien om Hugo Helmigs død og undersøgte derfor sagen. Efter en kort researchfase kunne Frihedens Stemme desværre bekræfte, at Hugo Helmig var afgået ved døden onsdag 23. november 2022.

Frihedens Stemmes omtale af det tragiske dødsfald fik en række brugere på Reddit til at fordømme Rasmus Paludan, der havde skrevet nogle smukke mindeord om Hugo Helmig på sin Facebookprofil, og Frihedens Stemme.

Rasmus Paludans mindeord:

“Hugo Helmig var et elskeligt og kærligt menneske med et stort talent, som desværre blev
taget fra os alt for tidligt. Han er forhåbentlig et bedre sted nu. Ligesom jeg selv oplevede han de nådesløse konsekvenser af at være i offentlighedens søgelys. Ære være hans minde.”

Blandt andet skrev brugeren isajorgesen:

“Er det en Avis Paludan/stram kurs står for??

Føj, seriøst, jeg har ikke ord for hvor usmageligt, nedværdigende, usympatisk det er!!!! Stakkels stakkels Hugo og stakkels stakkels hans familie! 💔💔💔 Det er så trist og sørgerligt som det overhovedet kan blive! Jeg håber inderligt Hugo har fundet fred og ikke lider længere 👼🏼❤️🕊 God tur Hugo, tak for din fantastiske musik, du har gjort dine forældre stolte!”

En Reddit-bruger sviner Rasmus Paludan til.

De anonyme Reddit-brugere holder sig heller ikke tilbage fra at spekulere i årsagen til Hugo Helmigs død. Frihedens Stemme ønsker af respekt for familien ikke at linke til disse spekulationer.


En journalist – angiveligt fra TV 2 – kommenterer Reddit-historien vedrørende Hugo Helmigs død.

Brugere på Reddit bekræfter hinanden i, at Hugo Helmig er død. Da Frihedens Stemme verificerer historien og skriver sandheden, bliver brugerne på Reddit forargede, og Rasmus Paludan bliver omtalt som “gusten”.

Endnu en Reddit-bruger raser over, at Rasmus Paludan har fortalt sandheden.

En Reddit-bruger påpeger det ironiske i, at det er brugerne på Reddit, der har skrevet allermest om Hugo Helmigs død.Se også Polismästarens grannar chockas över Rasmus Paludans Koranbränning

Læs også Muhammedtegning skabt ved hjælp af kunstig intelligens 

5 Kommentarer på "Brugerne på Reddit sladrede som de første offentligt om Hugo Helmigs død, men de blev vrede, da Frihedens Stemme verificerede dødsfaldet"

  1. Det er jo i hvert fald direkte løgn, når medier i dag skriver “breaking” ved den triste “nyhed”. Men det er så bare et ekstra pædagogisk eksempel på, at dissidenter overhovedet ikke eksisterer for mainstream. Ligesom “de forkerte” i tilmed årtier kan skrive sandheder om udviklingen, hvilket mainstreammedierne så en skønne dag “breaker” og kolporterer som originale indsigter, når de får lyst.

  2. Deres morale er: Man må gerne sladre om folks liv og død så længe, man ikke siger det åbent og ærligt og i øvrigt er repræsentant for godhedsindustrien.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.