Hus Forbi-sælger overfaldet foran Aalborg Byråd

En Hus Forbi-sælger er blevet overfaldet foran byrådssalen i Aalborg. Det fortæller en borger i en mail til Frihedens Stemme. Borgeren skriver:

“Blod ved indgangen til Aalborg Byråd


Den følgende besked har jeg sendt til Aalborg Byråd 20. Oktober 2022, men jeg har endnu ikke fået anden respons end det, at den er modtaget. Dagen efter hændelsen brevstemte jeg på en politiker, som jeg håber tager dette alvorligt. Vi har hilst på hinanden til et vælgermøde på Hovedbiblioteket i Aalborg i forbindelse med det seneste kommunalvalg, og jeg har genopsat nogle nedrevne valgplakater med ham og andre politikere på Sohngårdsholmsvej i Aalborg.

Jeg har noteret øjensynlig oprindelse i forsøg på at opnå optimal objektivitet i beskrivelsen af hændelsen. Beskeden til Aalborg Byråd kommer her:

“Den 19. Oktober 2022 klokken 19.40 var jeg vidne til et overfald foran byrådssalen. Jeg har lovet offeret  at dele denne hændelse med politikerne i byrådet. Derfor skriver jeg til jer nu. Offereret var en grønlandsk Hus Forbi-sælger i midten af 40’erne, og gerningsmanden var en måske flere unge mænd i starten af tyverne af mellemøstlig oprindelse akkompagneret af en lyshåret nordisk mand og to kvinder og fire andre mænd i samme aldersgruppe og af primært mellemøstlig oprindelse.

Hændelsen sker efter, jeg har spillet klaver for to hjemløse (den ene, det senere offer, og den anden – en kvinde jeg også refererer til igen længere nede i teksten) samt en af deres veninder, der har medbragt thaimad til dem på Aalborg Hovedbibliotek fra sin madbod i Danmarksgade.

De var alle tre meget venlige og et meget taknemligt publikum. Jeg havde ved ankomsten til biblioteket hørt gruppen af “unge” komme med perverse kommentarer til den hjemløse kvinde og underretter med det samme biblioteksvagten og foreslår, at han holder ekstra øje med dem.

Klokken 19.35 går jeg ud af indgangen fra Aalborg Hovedbibliotek, hvor gruppen af unge hænger ud og kommer med forskellige fornærmelser til alle, der kommer gående forbi. Jeg giver dem ikke opmærksomhed og fortsætter hen til min parkerede cykel, som står ved caféen, som er bygget ind i biblioteket. Det vil sige, at jeg personligt ser ikke alt, hvad der sker. Jeg kan derimod høre, at den grønlandske Hus Forbi-sælger protesterer mod deres opførsel.

Det er der mindst en af dem, der bliver så provokeret af, at han slår Hus Forbi-sælgeren så hårdt ned, at Hus Forbi-sælgeren mister bevidstheden og først får rejst sig, da politiet og ambulancefolkene ankommer og hjælper ham ind i ambulancen. Da volden finder sted løber hele flokken væk råbende i spænding.

Jeg går hastigt over til Aalborg Byråds indgang og ser offeret ligge blødende på jorden. Veninden, der tidligere havde medbragt mad til de hjemløse, havde forgæves forsøgt at stille sig imellem. Hun fortæller, at han også er blevet tildelt spark af gerningsmanden.

Vi bliver hurtigt enige om, at jeg kontakter alarmcentralen på 112. Da politiet ankommer, fortæller vi alt, hvad vi kan, så objektivt som muligt. Offeret kommer på hospitalet og bliver syet i venstre mundvig. Han fik fem sting foruden syning i indersiden af munden.

Efter at have sagt god bedring og farvel til dem alle møder jeg senere tilfældigvis to af gruppens individer ved Føtex i Slotsgade. Med politiet i telefonen løber jeg efter dem, men mister dem af syne, da vi når til Aalborg Slot. Derefter tager jeg hjem.

Dagen efter møder jeg tilfældigvis offeret. Han har svært ved at huske alt, hvad der skete, da jeg møder ham, men synes, det er en god ide at fortælle jer politikere om det, da jeg ikke er sikker på, at I ellers får hændelsen at vide, hvad end det er politiet, Hovedbiblioteket eller Det Nordjyske Mediehus, som jeg ellers arbejder for som omdeler. Dette er, fordi de er omfattet af tavshedspligt og eller prioritering.

Hvis det på nogen måde betvivles, at det, som jeg skriver her, er sandt er I velkomne til at kontakte mig for besvarelse af spørgsmål. Offeret er villig til at lave et skriftligt samtykke om nødvendigt – til at hændelsen må deles med alle inklusiv politikere fra alle partier.””

Hjemløs Hus Forbi-sælger, der blev overfaldet foran Aalborg Byråd. Byrådspolitikerne har hidtil været tavse om hændelsen.

Blod foran indgangen til byrådssalen i Aalborg.

En hjemløs Hus Forbi-sælger blev slået og sparket til blods foran Aalborg Byråd. De lokale politikere og medier er tavse.


Hus Forbi-sælgeren måtte efter mødet med de udenlandske uromagere syes med fem udvendige sting.

*

Byrådssalen i Aalborg ligger i forbindelse med Hovedbiblioteket i Aalborg. Hos Aalborg Bibliotekerne har man tidligere haft problemer med udlændinge. For eksempel har to somaliske brødre, hvoraf den ene er dømt for terror, installeret en keylogger, så de kunne overvåge brugernes færden på bibliotekets computere og benytte oplysningerne til at lænse brugernes bankkonti for penge.

Svindlen foregik på den måde, at keyloggerne høstede biblioteksbrugernes bruger-id og adgangskoder til NemID. Derefter har svindlerne kunnet følge med i, hvor mange nøgler, der var tilbage på brugernes nøglekort. Når det ny nøglekort ankom til brugerens adresse, stjal svindlerne det ny nøglekort og kunne efterfølgende bruge det til at få adgang til bankkonto og forsøge at optage lån og købe varer på kredit.

Det skete blandt andre for læreren Ronja Larsen, der i 2019 blev svindlet for 270.000 kroner.

Til trods for at Guleed Warsame og Liban Warsame er dømt i sagen, har brødreparret ikke fået karantæne af Aalborg Bibliotekerne, og de somaliske brødre er stadig velkomne på biblioteker i Aalborg Kommune.

Tina Bang Jakobsen – konstitueret bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne – “har ingen holdning til eller kendskab til de mistænkte og dømte” i keylogger-sagen.
Kristine Nygaard – bibliotekschef på Aalborg Bibliotekerne – vil ikke oplyse, hvorvidt de somaliske brødre er blevet idømt karantæne på Aalborg Kommunes biblioteker. En aktindsigt i karantæner udstedt af Aalborg Bibliotekerne afslører, at det ikke er tilfældet. De svindeldømte somaliske brødre er stadig velkomne på Aalborg Bibliotekerne.
Maria Frey Sjøblom – leder af formidling på Aalborg Bibliotekerne – har ingen kommentar til, at svindeldømte somaliere også fremover kan benytte sig af biblioteker i Aalborg Kommune.
Kirsten Boelt – bibliotekschef for Aalborg Bibliotekerne – har heller ingen kommentar til, at svindeldømte somaliere frit kan benytte bibliotekerne i Aalborg Kommune.Se også Korankravaller var hämnd mot Polisen för att de gav tillstånd till Paludans yttrandefrihet

Læs også Somaliske brødre fik dansk statsborgerskab – terror og tyveri var takken

Læs desuden Fredag: Asger Jorn ‘s Den foruroligende ælling tilbage på Museum Jorn efter hærværk

2 Kommentarer på "Hus Forbi-sælger overfaldet foran Aalborg Byråd"

  1. Endnu et par eksempler på den systemiske anti-danske racisme. Udenlandske forbrydere favoriseres af myndighederne og deres angreb på danskere bagatelliseres, ignoreres eller fejes ind under gulvtæppet af myndighederne!
    DET er selve definitionen på systemisk racisme!

    • Ja, det er sgu bizart, at udenlandske forbrydere, der har brugt Aalborg Bibliotekerne som base for deres kriminalitet, stadig er velkomne på Aalborg Bibliotekerne.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.