Koranoptøjer: Svensk MMA-kæmper er sigtet for grov vold mod politiet; risikerer fængsel på livstid

En af Sveriges bedste MMA-kæmpere er sigtet for grov vold mod politiet og for grov sabotage mod politiet i forbindelse med optøjer i Örebro i påsken. Optøjerne, der udspillede sig i flere svenske byer, er i Sverige kendt som både påskeoptøjerne (fordi det var påske, da optøjerne fandt sted) og korankravallerna / koranoptøjerne (fordi uromagerne var muslimer, der reagerede på en planlagt koranafbrænding).

I Örebro gik en stor gruppe personer amok på politiet i forlængelse af en aflyst demonstration med Rasmus Paludan og Stram Kurs Sverige, hvor det var blevet annonceret, at koranen muligvis ville blive brændt. En svensk MMA-kæmper er nu tiltalt for at have været involveret i urolighederne. MMA-kæmperen var bevæbnet med en hjemmelavet kølle ved optøjerne, og han er anklaget for at have kastet sten mod politiet, slået en politimand med køllen, forceret politiets afspærringer og gennem sine handlinger og tilstedeværelse i Sveaparken i Örebro at have været en del af den samlede hændelse og opmuntret andre gerningsmænd til kriminelle handlinger. MMA-kæmperen var så aggressiv, at politiet på et tidspunkt affyrede et varselsskud for at standse ham.

Ved optøjerne i Örebo kom mindst 71 politibetjente til skade. 50 betjente kom så alvorligt til skade, at de måtte have hjælp efterfølgende. 64 politibetjente har rapporteret, at de lider af en betydelig psykisk påvirkning efter optøjerne. Desuden blev politibiler og politiudstyr for millioner af kroner ødelagt.

I en afhøring har MMA-kæmperen fortalt, hvorfor han var til stede i Sveaparken i Örebo den pågældende dag.

“Jeg kan sige, at det var som en protest mod ham (Rasmus Paludan, red.), da jeg tjekkede ham ud på sociale medier. Jeg så, at han havde planer om at besøge vores by (Örebro, red.), og så, hvad han var for en mand, og at han hader vores tro og religion (islam, red.). Han hader muslimer. Derfor gik jeg derhen (til Sveaparken, red.) for at deltage i protesten mod ham, sådan en mand. Det er alt.”

I videooptagelser fundet på MMA-kæmperens telefon siger han: “Sejr over politiet”.

“Ja, det var meningen, at denne kamp ikke var imod politiet. Faktisk var det mod politiet, men det var ikke meningen fra begyndelsen, de (politiet, red.) var der egentlig for at beskytte. Det blev til sidst sådan, at vi kæmpede mod politiet, men kampen var imod det, vi ville protestere imod.”

MMA- kæmperen havde medbragt en kølle, som, han mener, var beregnet til selvforsvar.

“- Hvad skulle du bruge køllen til? (politiets spørgsmål, red.)

Det var bare meningen at forsvare mig selv. Jeg vidste ikke, hvad der skulle ske der (i Sveaparken, red.).

– Troede du, at Rasmus Paludan ville angribe dig?

Jeg kan tage Rasmus med den ene hånd, jeg skulle ikke bruge en kølle.

– Men hvem eller hvad skulle du forsvare dig imod, tænkte du?

Det var til selvforsvar, alt kan pludselig ske.

– Så du havde en anelse om, at der ville være vold, når du gik ned i parken?

Ja, det er tydeligt, når de brænder koranen. Hvad kan du forvente, når man foretager sig sådan noget?”

*

Flere af de tilstedeværende politifolk beskriver i vidneforklaringer, hvordan den tiltalte MMA-kæmper var en drivende kraft i optøjerne.

“- Jeg opfattede ham som en leder, han var den, der blev længst, han kom tættest på, og han havde denne hjemmelavede kølle med, så han følte sig forberedt. Han var virkelig interesseret i at kæmpe.

– Han slog køllen i sin hånd, og han stod og hoppede halvt frem og ville fremprovokere en reaktion fra os (politiet, red.). Jeg husker ham faktisk, fordi jeg tænkte, jeg ville prøve at huske en person, og valget faldt på ham på grund af køllen, og jeg så ingen andre med hjemmelavede køller. Køllen var en træpind, hvor der var tapet en kugle ovenpå. Den var tykkere i toppen og omtrent lige så lang som en politiknippel i udstrakt stilling, måske 60 til 70 centimeter maksimalt.

– Han vinkede andre med, vinkede folk, der bakkede, når politiet gjorde fremskridt, så var det ham, der vinkede sine kumpaner mod politiet, og så havde han det store hjemmelavede trick (køllen, red.), der gav ham en mental fordel. Han skilte sig ud fra mængden med sin opførsel, trak de andre med sig, som ikke var så modige at gå imod os.”

En politimand fortæller, hvordan han på et tidspunkt under urolighederne affyrede et advarselsskud i jorden foran MMA-kæmperen.

“- Det var ham, der altid stod forrest og “tog terræn”. Kastede stenene hårdere og fra kortere afstand og bakkede ikke så let som andre uromagere, men stod i stedet stille og sørgede for at kaste eller ramme det politi, der nærmede sig.

Da vi befinder os et meget trangt sted ved broen, og han kommer tættere på os fra siden med en belægningssten i hånden, står han et par meter foran resten af horden af mennesker. Dette giver mig en skudposition på ham. Min forståelse er, at han forsøger at komme så tæt på som muligt for at forårsage så meget skade på mig og mine kolleger som muligt med belægningsstenen. Jeg retter min pistol mod ham og affyrer et advarselsskud i græsset foran ham. Dette resulterer i, at han hopper og taber stenen. Inden dette har mine kolleger også affyret adskillige advarselsskud.”

Örebro Fight Gym – det selvklare valg, hvis du vil træne MMA.

To personer, der er sigtet i forbindelse med optøjerne, (hvoraf MMA-kæmperen er den ene) er tidligere aktive i foreningen Örebro Fight Gym. Klubbens talsmand Malin Hermansson siger, at klubben tager kraftigt afstand fra optøjerne, og at de har suspenderet de to.

“Vi tager selvfølgelig stærkt afstand fra det, der skete, og enhver form for lignende hændelser. Siden starten har vi støttet politiet og gør det fortsat.

Vi kan ikke udtale os om enkelte medlemmer, men da adfærden er i strid med vores regler for medlemskab, er der grundlag for suspension, og det er noget, som vores fightcenter håndhæver strengt. En suspension sker med det samme, når fightcentret bliver opmærksom på, hvad der er sket.”

På et tidspunkt under optøjerne skal MMA-kæmperen have ramt en politibetjent med sin hjemmelavede kølle. Det er filmet både gennem politiets kropskamera og fra en drone.

I en besked på WhatsApp beskriver MMA-kæmperen, hvordan politiet “flygtede som høns”.

MMA-kæmperen har siddet varetægtsfængslet siden midten af august, mens han venter på den kommende retssag. Hvis MMA-kæmperen bliver dømt, risikerer han i værste fald fængsel på livstid. Strafferammen for Grov sabotage mod blålysoperationer (politi og ambulancetjeneste med videre, red.) er minimum to års fængsel og maksimalt livstid.

(Kilde: Kimura – Kimura er en svensk MMA-side)

Sverige har i årenes løb produceret flere fremtrædende MMA-kæmpere med muslimsk baggrund. Blandt andet Ilir Latifi, der lige er blevet løst fra sin kontrakt med UFC, den russiskfødte UFC-kæmper Khamzat Chimaev (Chimaev stammer fra den russiske republik Tjetjenien, red.) og iranske Reza Madadi (Ingen af de tre har forbindelse til koranoptøjerne i Örebro)

Se også Stram Kurs och Folketingsvalet där Rasmus Paludan ställer upp som politisk vilde

Læs også Demografi er skæbne 

Læs desuden Venligbo og jura-geni overrasker: Allah er vigtigere end dansk lovgivning!

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.