Forbindelser – danske kunstnere fra det tidligere Jugoslavien: Inger Støjberg-hader Pernille Bærendtsen anbefaler antidansk udstilling på Statens Museum for Kunst

Pernille Bærendtsen skriver på Facebook:

“TAG IND og se den nye udstilling SMK Fridays: Forbindelser på SMK, der sætter fokus på de over 20.000 flygtninge, som kom fra ex-Jugoslavien til Danmark for 30 år siden.

Her er Amel Ibrahimović’ præfabrikerede ligkiste (foto), der er udstillet som samlesæt fra fabrikken, der leverede kisterne til de døde fra folkemordet i Srebrenića. Som var det IKEA. Det betyder også, at den er mindre end sædvanlige kister, fordi man i massegravene ofte kun finder kropsdele. Kistens usamlede dele kommer således til at afspejle hvordan retsmedicinerne efter krigen søgte – og stadig søger – at klargøre sådanne adskilte kropsdele for at fastslå, hvad der gik forud for døden.

Suada Demirović har sammen med sin mor hæklet et verdenskort (foto), der viser, de mange steder deres familiemedlemmer har migreret til siden 1. verdenskrig. Håndarbejdet er allestedsnærværende på Balkan, og migrationsruterne på verdenskortet bliver dybt personlige, når vi ved at de har ligget i hænderne og skødet på to kvinder i al den tid, det tager at hækle et verdenskort i disse dimensioner.

Flotel Europa er den fineste film skabt af knasende VHS bånd af Vladimir Tomić, som selv boede på skibet med sin mor og bror. Han har indsamlet optagelser fra andre af skibets beboere, som han blander med egne optagelser fra sin familie og klip fra den jugoslaviske partisanfilm, Boško Buha (tak for forklaring til denne reference, Natasha Grbic Aarup). Filmen åbner med en sekvens, hvor hans mor sender hilsner til faren og storebroren i Sarajevo, og man overvældes af den størst respekt for denne stærke og dejlige mor, der holder sine sønner til. Filmen samler flere år, men jeg husker særligt episoderne da (et oprindeligt bandmedlem fra) det jugoslaviske rockband BijeloDugme besøgte Danmark, og en kåd fest på skibet hvor en dansk kvindelig politibetjent (foto) danser med (så man kun kan blive glad). Mere her https://www.vladimirtomic.com/flotel-europa

Og meget mere. Udstillingen løber frem til den 19. februar. Se mere her https://www.smk.dk/exhibition/forbindelser/.

Smukt og vigtigt arbejde, Tijana Mišković.”

Når Pernille Bærendtsen ikke anbefaler bosniske udstillinger på Statens Museum for Kunst, hvor nogle af kunstnerne beskylder Danmark og danskerne for racisme, så hader hun Inger Støjberg.

Pernille Bærendtsen fremturer på Facebook.

Se også Rasmus Paludan från Stram Kurs på Roskilde Festival

Læs også Islamisering af det danske sundhedsvæsen

Læs desuden Muhammedtegning skabt ved hjælp af kunstig intelligens 

Be the first to comment on "Forbindelser – danske kunstnere fra det tidligere Jugoslavien: Inger Støjberg-hader Pernille Bærendtsen anbefaler antidansk udstilling på Statens Museum for Kunst"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.