Nermin Duraković udsat for typisk dansk racisme

Statens Museum for Kunsts efterårssatsning er udstillingen Forbindelser – danske kunstnere fra det tidligere Jugoslavien, hvor syv kunstnere med rødder på Balkan udstiller. De udstillende kunstnere er: Alen Aligrudić, Amel Ibrahimović, Ana Pavlović, Ismar Čirkinagić, Nermin Duraković, Suada Demirović og Vladimir Tomić.

Udstillingen er kurateret af ph.d.-studerende Tijana Miskovic, der altså har samme baggrund, som de kunstnere hun udstiller. Tijana Miskovics ph.d., der også handler om kunstnere fra det tidligere Jugoslavien, der er bosat i Danmark, er finansieret af Novo Nordisk. Novo Nordisk gav senest 1,2 millioner kroner til billedkunstneren Katrine Dirckinck-Holmfeld, der i ledtog med sine studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi destruerede en buste af Frederik V.

En udstilling af herboende kunstnere med rødder på Balkan er i udgangspunktet en interessant ide. Desværre ender Statens Museum for Kunst med at spænde udstillingen for en antidansk vogn med grove beskyldninger mod Danmark og danskerne.

På Facebook reklamerer Statens Museum for Kunst for udstillingen med et værk af Nermin Duraković. Nermin Durakovićs plakatværk har titlen MULTICULTURALISTS, PLEASE DEAL WITH THE DANISH RACISM AND LEAVE US FOREIGNERS ALONE. Det kan oversættes til MULTIKULTURALISTER, TAG VENLIGST HÅND OM DEN DANSKE RACISME OG LAD OS UDLÆNDINGE VÆRE I FRED.

Vi må forstå på Nermin Duraković, at Danmark og en del af danskerne er “racistiske”. Som dansker er det svært at få øje på den racisme, som Nermin Duraković mener sig udsat for. Nermin Duraković har stadig ophold i Danmark til trods for, at der har været fred i hans hjemland Bosnien-Hercegovina i årtier.

Nermin Duraković er så udsat for racisme i Danmark, at han bliver inviteret til at udstille på Danmarks nationalgalleri. Desuden har han – selvom han er stort set ukendt som kunstner og har et sparsomt cv – landet en velbetalt stilling som lektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Der er ingen grænser for, hvad typisk dansk racisme kan føre til for de mennesker, der er så uheldige at blive udsat for den.

Nermin Duraković – udsat for typisk dansk racisme. (Foto: Pressefoto)

Se også Rasmus Paludan upprepade idag att han ställer upp i Folketingsvalet

Læs også Tidsskriftet Libertas publicerer Kurt Westergaards Muhammedtegning

Læs desuden Ekskonen om forfatter Kristian Ditlev Jensen: – Jeg her har ladet min empati fodre på en gøgeunge 

3 Kommentarer på "Nermin Duraković udsat for typisk dansk racisme"

 1. Fis nu endelig hjem til Balkan med dig hr. Balki’nak Nermin Duraković så kunne vi blive fri for dig og dine racistiske udfald imod Danmark og danskerne.

 2. Det er simpelthen bare blevet kutyme at danskerne skal lægges for had i deres eget land. Gad vide hvad de ville sige til det nede i Serbien eller Kosovo hvis vi indfandt os dernede og forlangte asyl og derefter begyndte at omtale vores værtsfolk som racister?.. jeg tror ikke at opholdet ville blive så langt..
  Og her en personlig besked til Nermin Durakovic:
  Du burde skamme dig over din svinske holdning til danskerne! Så tag dog f…ing hjem til dit eget land, så vi kan blive fri for dine falske beskyldninger!

  • Enig: Mange nede fra Balkan har tilligemed opnået dobbelt statsborgerskab – ved at være konverteret frem og tilbage immelem et Balkan land og dansk, og så opnået et dobbelt statsborgerskab efter det blev muligt i 2015.
   Danmark har siden den 1. september 2015 accepteret dobbelt statsborgerskab.
   Det bliver i den grad udnyttet i alle mulige henseender af et opnået dansk statsborgerskab. Selvf. mest i et økonomisk øjemed.
   Samtidig er det meget udbredt at afholde ‘ferie’ dernede hvor man jo så grundet sit dobbelte statsborgerskab kan drive lyssky forretninger.
   Det er akkurat ligesom ovenstående indlæg beskriver så fint, bare med danske offentlige midler i stedet for.
   Jeg har og ser selv rigeligt med den slags eksempler på daglig basis af disse immigranter fra Balkan.
   Det stinker af bundløs dansk naivitet.
   Det er simpelthen bare blevet kotyme – vi er for alt ‘dumme’ og efter-/opgivende.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.