Kritik af lærebog afslører en ny side af identitetspolitikken

Christian Marcussen skriver på Facebook om muslimske reaktioner på hans og andres kritik af Iman Hassani ‘s lærebog Danmarks kulturmøder med Mellemøsten:

“Kritikken af Iman Hassanis lærebog “Danmarks Kulturmøder med Mellemøsten” har åbenbaret noget super interessant – men også sørgeligt.

Den har vist en ny side af identitetspolitikken, som jeg ikke mindes at have set herhjemme.

Bogen får som bekendt sønderlemmende kritik fra både debattører, anmeldere og professorer og fra hele det politiske spektrum. Alle, som dagspressen har fået til at kigge på bogen, finder, at den har væsentlige fejl og mangler.

Alligevel er der mange muslimer, der stædigt, og uden stillingtagen til kritikken, vælger at forsvare bogen. Det må jeg indrømme, at jeg finder voldsomt interessant.

Jeg ser lige nu mange updates fra muslimer, som siger, at de nu vil købe bogen. Og her taler vi ikke kun om familie og venner til Hassani. Også undervisere og lektorer med muslimsk baggrund erklærer, at de vil købe og anvende bogen og høster selvfølgelig mange muslimske likes på det.

Det interessante er, at valget om at forsvare og indkøbe bogen altså intet har at gøre med bogens kvaliteter. Det er ikke drivkraften bag forsvaret, og havde forfatteren heddet Bent, var det næppe sket.

De her højtuddannede undervisere, meningsdannere og deres følgere forkaster altså per automatik deres faglighed og kritiske sans til fordel for bogen, primært fordi de deler religiøs identitet med forfatteren.

Det er sgu da trist, men interessant.”

Se også Rasmus Paludan valtalar i Sollentuna lördag 20 augusti 2022 klockan 18 – 20 med Stram Kurs Sverige

Læs også “Antifascister” generer familiefar

Læs desuden Alternativet ville skabe en ny tone i debatten: Her er den 

1 Kommentar på "Kritik af lærebog afslører en ny side af identitetspolitikken"

  1. kill'em all before they kill you | 21. august 2022 ved 23:47 |

    forbyd muslimske undervisere, ved godt det er utopi

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.