Mohammad Khani fra Imam Ali Moskeen vinder Månedens Udenomssnak; bliver inviteret til dialogkaffe af Eva Gregersen

Debattør og skribent på Berlingske – Eva Gregersen – skriver på sin Facebookprofil:

“Det kan jo ikke være anderledes: Den ny vinder af Månedens Udenomssnak er den shiamuslimske imam Mohammad Khani, som overlegent har fejet al konkurrence af banen med sit opslag fra i dag vedrørende angrebet på Salman Rushdie.

Opslaget er ikke foranlediget af selve angrebet. At Khomeinis 33 år gamle fatwa nu har resulteret i et blodigt og lemlæstende knivstikkeri mod Rushdie, var skam ikke noget, Khani i sig selv følte sig kaldet til at værdige et opslag.

Nej, Khani reagerer i stedet på et fremragende opslag, som Christian Marcussen lavede i formiddags, på baggrund af, at han havde erfaret, at Rushdies attentatmand Hadi Matar havde Khani som en af sine kun 61 FB-venner.

Marcussen stillede Khani tre relevante og vigtige spørgsmål:

“1. Fordømmer du angrebet på Salman Rushdie?

  1. Fordømmer du fatwaen mod Salman Rushdie?
  2. Hvad er din forbindelse til Hadi Matar? Og hvad kan du fortælle os om ham?”

I sit opslag lægger Khani ud med at besvare Marcussens tredje spørgsmål. Han skriver:

“Jeg kender IKKE personen der angreb Salman Rushdie. Jeg har over 4600 venner på Facebook, og modtager ugentligt flere venneanmodninger. Det er de færreste på vennelisten, som jeg har et personligt kendskab til.”

Det svar, synes jeg, er fair nok. Personligt ville jeg nok have udvist lidt mere imødekommenhed over for offentlighedens interesse i at forstå, hvordan jeg mon var havnet som en af kun 61 personer på en terrorists FB-venneliste, men sådan er vi jo så forskellige.

Herefter skriver Khani:

“Jeg fordømmer også enhver handling, som er i modstrid med de love og regler der gælder i det land, som man befinder sig i.

Især hvis denne handling er med til at bringe den offentlige sikkerhed i fare, og har derfor ikke yderligere kommentarer til hverken sagen eller manden, da jeg ikke kender ham.”

Jeg tror nok, at dette skal forestille at udgøre et svar på Marcussens spørgsmål 1 og 2, men det er imponerende vagt og uvedkommende, så det er ikke til at sige med sikkerhed. Måske svarer han i virkeligheden på, hvorvidt det var orden, at en mand gik over for rødt lys i går på Nørrebrogade?

Resten – cirka 90 procent – af det lange opslag består af whataboutery, som også er en disciplin, Khani må siges at excellere i. Men det er en sag for en anden prisuddelingskomité.

Tillykke med prisen, Mohammad! Foruden æren består præmien i en invitation til dialogkaffe. Hvis du har lyst til at mødes med mig og tage en snak om, hvor du står i konflikten mellem islam og det liberale demokrati, giver jeg kaffen.”

Salman Rushdies attentatmand Madi Hatar har 61 Facebookvenner. Mohammad Khani fra Imam Ali Moskeen i København er en af dem.

Uddrag af Eva Gregersens Facebookopslag.Se også Förorter uppskrämda av medias skriverier när Rasmus Paludan snart anländer med Stram Kurs Sverige

Læs også Sharia-chok: Salman Rushdies attentatmand Hadi Matar forbundet til Imam Ali Moskeen i København 

Læs desuden Breaking: Salman Rushdies attentatmand har forbindelse til den danske imam Mohammad Khani

Be the first to comment on "Mohammad Khani fra Imam Ali Moskeen vinder Månedens Udenomssnak; bliver inviteret til dialogkaffe af Eva Gregersen"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.