Norsk terrorangreb var hævn for koranafbrænding

Det muslimske terrorangreb i Oslo var ikke (udelukkende) et angreb på homoseksuelle og Oslo Pride. Det var også hævn for, at bevægelsen SIAN (Stop Islamiseringen af Norge) har brændt koranen offentligt.

Gerningsmanden Zaniar Matapour blev i maj indkaldt til en bekymringssamtale med den norske efterretningstjeneste PST efter, han var fremkommet med trusler mod SIAN på nettet. Bekymringssamtalen førte ikke til øget overvågning af Zaniar Matapour.

“Vi hadde ikke noen bekymring om at denne personen skulle begå det han gjorde i går. Snarere tvert imot. Vi hadde en samtale med ham, hvor vi vurderte voldsintensjonen. Sånn sett kan man si i ettertid at vi kanskje vurderte feil,” siger fungerende chef for PST Roger Berg til norske medier.

Ifølge det norske medie VG blev Zaniar Matapour anmeldt for at have været i besiddelse af en kniv, da han opsøgte en af SIAN’s demonstrationer.

Sitet Politikeren kommenterer terrorangrebet i Norge.

PST udgav for kort tid siden sin årlige rapport, hvor efterretningstjenesten vurderede, at der var en større sandsynlighed for højreorienteret terror i Norge end for islamisk terror. Der stilles nu spørgsmålstegn ved rapportens konklusioner.

Zaniar Matapour tilhører et islamistisk netværk i Norge, hvor en af de ledende skikkelser er Arfan Bhatti, der er kendt for at skyde mod synagogen i Oslo. Arfan Bhatti har også flere domme for vold. Arfan Bhatti var en del af bevægelsen Profetens Ummah (der var en slags norsk pendant til Kaldet til islam i Danmark). Arfan Bhatti er ikke blevet afhørt af norsk politi i forbindelse med fredag nats terrorangreb.

Profetens Ummah havde et had-kærlighedsforhold til medierne. Bevægelsen både søgte og skyede rampelyset og var god til at få sine synspunkter frem. Samtidig truede bevægelsen visse journalister, og én journalist oplevede at få sine vinduer beskudt. Bizart nok havde Arfan Bhatti en hemmelig affære med en blond fjernsynsreporter – norsk TV 2 ‘s nuværende nyhedsredaktør Karianne Solbrække.

Medlemmer af Profetens Ummah kom i efterretningstjenestens søgelys, da de ønskede at erhverve jagttegn, så de kunne jagte jøder.

Et andet medlem af Profetens Ummah – Mohyeldeen Mohammad – blev kendt i 2010, da han holdt en agitatorisk tale mod Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

“Hvornår vil norske myndigheder og medier forstå alvoren i det her? Måske ikke, før det er for sent. Måske ikke, før vi får en ny 11. september på norsk grund. Dette er ingen trussel, det er en advarsel,” sagde Mohyeldeen Mohammad.

Demonstration førte til, at Mohyeldeen blev udvist fra det islamiske universitet i Medina (i Saudi-Arabien, red.), hvor han var indskrevet. Universitetet i Medina var blevet advaret og fandt ham for oprørsk. Da han rejste tilbage til Saudi-Arabien fra Norge, blev han efter nogen tid arresteret af det saudiarabiske sikkerhedspoliti og deporteret til Norge. Mohyeldeen Mohammad var simpelthen for ekstrem til Saudi-Arabien.

Ubaydullah (det betyder gudhjælpemig Allahs lille slave!) Hussain – talsmand for Profetens Ummah – blev i januar 2018 idømt ni års fængsel for medlemskab af Islamisk Stat og to tilfælde af terrorrekruttering. I modsætning til flere andre medlemmer af Profetens Ummah drog Ubaydullah Hussain ikke selv i krig for Islamisk Stat i Syrien. Ubaydullah Hussain havde Crohns, en tarmsygdom, som gjorde, at han var afhængig af sprøjter til faste tider. Men Allahs lille slave var enormt optaget af andres rejser.

Til sidst gik Profetens Ummah i opløsning. Det var hverken de norske myndigheder eller den norske efterretningstjenestes skyld.

Den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad beskriver opløsningen af Profetens Ummah i sin bog To søstre. Jihad-brude i Kalifatet. En reportage. (Gyldendal) (bogen handler om to unge somaliske søstre fra Norge, der rejser til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat):

“Skænderier og personkonflikter var i fuld gang med at ødelægge sammenholdet, og i begyndelsen af marts 2013 trak Ubaydullah (Ubaydullah Hussain – talsmand for Profetens Ummah – Ubaydullah betyder i øvrigt Allahs lille slave, red.) sig som leder (af Profetens Ummah, red.). Han skrev på Facebook, at der var flere årsager: “Blandt andet at der har været for meget fokus på mig som person og for lidt på gruppens ideologi og budskab.” Han skrev, at selvom kræfter i Profetens Ummah havde udvist klar modstand mod hans lederstil og mod ham personligt, var de alle hans brødre i islam, så længe de holdt sig til Koranen.

Ryet som retskafne muslimer var blevet tyndslidt på grund af islamisternes store forbrug af damer eller koner: Et frieri. Nogle koranvers. Et samliv i en uge, en måned eller to. Derefter en enkel skilsmisse ved at sige talaq – jeg skiller mig – tre gange.

En af dem, som var faret hårdt frem mod kvindebedårerne, var Egzon Avdyli (norsk-kosovo-albansk islamist, der rejste til Syrien, hvor han blev dræbt i 2014, red.). Kosovo-albaneren havde været nær ven med Dilals (Dilal var på et tidspunkt islamisk gift med Ubaydullah Hussain, red.) brødre under opvæksten. Nu var han vred og sagde til dem: “Hvis Ubaydullah havde taget min søster, ville jeg have dræbt ham.”

Han advarede medlemmerne mod at gifte og skille sig hele tiden.

“Et islamisk ægteskab er noget smukt, så lad være med at behandle det som et shia mutah-ægteskab, der kan skrottes, så snart der kommer lidt modvind,” skrev Abu Ibrahim, som var Egzons onlinenavn. Han fik hjerter og likes og “enig” og “ikke som et brug-og-smid-væk-legetøj” i kommentarfeltet.

Muta, som Egzon refererede til, betyder bogstaveligt talt glæde, og nikah al-muta bruges i shia-islam som udtryk for et midlertidigt ægteskab uden tidsbegrænsning. Reglerne tilsiger, at kvinden skal være ærbar, men ikke jomfru. Nogle kalder fænomenet religiøst accepteret prostitution (sådan anvendes det blandt andet i Iran, red.). Profeten, som selv havde tolv koner, skal have været imod praksissen, og fjorten århundreder efter hans død fortsatte debatten i Oslo.

“Brødre! Behandl jeres hustruer, sådan som I ønsker, at jeres søstre/døtre skal blive behandlet,” skrev Abu Khurosan aka Arfan Bhatti (kendt norsk islamist og kriminel, red.). “Og gift jer ikke i det skjulte. Det skal være en glædens dag, som skal deles og ikke skjules.” (Arfan Bhatti havde på et tidspunkt selv et hemmeligt forhold til den norske TV 2-journalist Karianne Solbrække, red.)

Flere af islamisternes tidligere damer følte sig krænket, brugt og narret. Nogle havde været hemmelige kærester med løfter om ægteskab ligesom Emira (der havde en hemmelig affære med Ubaydullah Hussain, red.). Andre havde giftet sig på muslimsk vis, uden at forældrene havde fået noget at vide om det, for så at blive kasseret. Som Aisha (Aisha Shezadi var muslimsk gift med Arfan Bhatti, der efter kort tid ophævede ægteskabet ved at skrive talaq tre gange i en sms til Aisha Shezadi. Shezadi var på det tidspunkt gravid med Bhattis søn. Årsagen til ophævelsen af ægteskabet var Aisha Shezadis udseende. Hun var for tyk for Bhattis smag. Aisha Shezadi rejste senere til Syrien med sin og Bhattis søn. Her blev hun gift med den norsk-chilenske jihadist Bastian Vasquez (som kone nummer to), der ifølge Seierstad slog hendes toårige søn ihjel i et raserianfald. Vasquez blev siden henrettet af Islamisk Stat for forseelsen. Aisha Shezadi befinder sig stadig i Syrien, men fortalte i maj 2018 til norske medier, at hun gerne vil tilbage til Norge, red.). Og atter andre var bare blevet forladt, selvom de stadig var gift. Som Hishams (Hisham Hussain Ahmed, red.) gravide kone.

De kaldte sig Profetens Ummah, men fulgte kun profetens bud, når det passede dem.”

Den formodede gerningsmand bag terrorangrebet er Zaniar Matapour. En 42-årig kurdisk muslim fra Iran, der nu har norsk statsborgerskab.

Zaniar Matapour dræbte to og sårede 19, da han skød vildt omkring sig ved natklubben London Pub. En bar, der på Instagram præsenteres som ‘Gay headquarters since 1979’. Som en konsekvens af terrorangrebet er Oslo Pride 2022 aflyst.

Den norske avis VG skriver følgende om gerningsmanden:

“42-åringen som er pågrepet etter skytingen i Oslo i natt, er tidligere dømt for grov vold og oppbevaring av narkotika. … På en pressekonferanse lørdag formiddag bekrefter politiet at mannen som er siktet er kjent både for politiet og PST fra tidligere. …

Mannen kommer fra den kurdiske delen av Iran, og kom sammen med familien til Norge som flyktning da han var barn. Han er norsk statsborger og er bosatt i Oslo.”

Se også Fängelse och utvisning för Korankravaller mot Rasmus Paludans val med Stram Kurs Sverige

Læs også Nadia Nadim: “I am sugardating a badboy” 

Be the first to comment on "Norsk terrorangreb var hævn for koranafbrænding"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.