Universitetsprofessor Thomas Hoffmann: Der kan være en sammenhæng mellem kriminalitet og islam

Islamforskeren Thomas Hoffmann fra Københavns Universitet påpeger, at der kan være en sammenhæng mellem gadevold, bandekriminalitet og islam, fordi indvandrerne forsvarer profeten Muhammeds ære.

Sommeren 2020 skrev jeg en artikel om en palæstinenser, der angreb Rasmus Paludan med en kniv i Aarhus. Palæstinenseren råbte Allahu akbar, inden han blev skudt af politiet. Jeg oversatte Allahu akbar til Allah er stor. Det fik straks flere sproginteresserede Facebookvenner til at kommentere.

Én mente, at Allah er større var den rigtige oversættelse af Allahu akbar, mens en anden mente, at Allah er størst var det mest korrekte.

I årenes løb har jeg også oversat Allahu akbar til Allah er størst (og muligvis også til Allah er større), og i de tilfælde er jeg så blevet belært om, at Allah er stor var den rigtige oversættelse.

Jeg spurgte derfor professor ved Afdeling for bibelsk eksegese på Københavns Universitet – Thomas Hoffmann – hvilken oversættelse, han anbefaler. Thomas Hoffmann svarede:

“I grammatikken kalder man det en elativ og er en bøjningsform, som udpeger en attribut eller ting som værende uovertruffen eller usammenlignelig. Den er således lidt anderledes end en komparativ, der angives ved partiklen ‘min’. Det er almindeligt at oversætte takbir, dvs. udbruddet allahu akbar(u), som ‘Gud er stor’, men underforstået ‘Gud er usammenlignelig/uovertruffen stor’. En komparativ kunne i teologisk regi siges at udfordre Guds uovertrufne storhed ved at antyde, at Han faktisk kan sammenlignes med noget. Ja, det er engledans på knappenålshoveder.”

*

Det er sjældent, at fagpersoner gider at bidrage med deres specialviden på Facebook. Men Thomas Hoffmann er en undtagelse.

*

Selvom Hoffmann anbefaler, at Allahu akbar bliver oversat til Gud er stor, vil jeg fremover selv bruge oversættelsen Allah er stor. Det vil jeg gøre for at tydeliggøre, at der i konteksten er tale om muslimernes gud Allah.

Se også Swedish District Attorney Ulrika Åberg: The Quran is a piece of garbage

Læs også Läs hela domen som föll 22 juni i Förvaltningsrätten, om Rasmus Paludan och Rosengård samt partiet Stram Kurs Sverige

Læs desuden Den pakistanske løgner Sikandar Siddique 

Be the first to comment on "Universitetsprofessor Thomas Hoffmann: Der kan være en sammenhæng mellem kriminalitet og islam"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.