Hvilke ulovlige angrebskrige støtter A.P. Møller – Mærsk egentlig?

Jeg deltog som aktionær på A.P. Møller – Mærsks ordinære generalforsamling den 15. marts 2022 på selskabets hovedsæde Esplanaden 50 i København.

I den anledning spurgte jeg selskabet ledelse, hvorfor selskabet – med det resultat, at selskabet led økonomisk tab – valgte at sanktionere Rusland langt hårdere, end det internationale samfund havde vedtaget med dets omfattende økonomiske sanktioner.

Var det ikke en idé at lade politikere om at bedrive politik, og så kunne selskabet nøjes med at drive forretning?

Hertil svarede afgående administrerende direktør (CEO) Søren Skou, at selskabet ikke kun ville tjene penge, men også havde værdier. Det var disse værdier, måtte man forstå, som medførte, at A.P. Møller – Mærsk valgte at trække sig fra det russiske marked.

I 1999 førte NATO ulovlig angrebskrig mod Jugoslavien. NATO bombede Jugoslavien uden mandat fra FN’s sikkerhedsråd, hvilket betyder, at NATO overtrådte international rets forbud mod at føre angrebskrig. Ligesom Rusland gør i 2022 mod Ukraine.

Ifølge serbiske myndigheder blev 87 børn dræbt af NATO’s bomber.

Synes A.P. Møller – Mærsk, at serbiske børns liv er mindre værd en ukrainske børns liv?

Hvilken type ulovlig angrebskrig synes A.P. Møller – Mærsk er i orden? Og hvilken type er ikke i orden?

Disse spørgsmål ville jeg gerne have svar på, når nu Søren Skou selv havde åbnet ballet ved at erklære, at selskabet også var drevet af værdier.

Åbenbart værdier, som bestemmer, at visse ulovlige angrebskrige er i orden, mens andre ikke er.

Hykleriet har gode kår hos A.P. Møller – Mærsk.

I øvrigt afbrød dirigenten, advokat Niels Kornerup fra Bech Bruun, mig, imens jeg var i gang med at stille spørgsmålet. Det var åbenbart et ubehageligt spørgsmål, som man ikke som aktionær må stille til generalforsamlingen, som ellers er selskabets højeste myndighed.

Jeg fik intet svar!

Intet svar fra CEO Søren Skou.

Intet svar fra bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe.

Intet svar fra bestyrelsesmedlemmerne Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla eller Robert Mærsk Uggla.

Hvor dobbeltmoralsk kan man være? Måske man ikke skulle lege politiker eller hellig, når man hverken er det ene eller det andet?

2 Kommentarer på "Hvilke ulovlige angrebskrige støtter A.P. Møller – Mærsk egentlig?"

  1. Fanden hytter sine.
    Det ved vi, så der skal jo handles derefter.
    Løb med pengeskabet.

  2. Deres moral er vist så som så.
    Jeg kunne så godt tænke mig at vide om de stadig kræver “gyldigt coronapas” for at man skal kunne deltage i nogensomhelst af deres arrangementer; det er en af de midler, de jo stærkt går ind for og har truet deres kontormedarbejdere til at underkaste sig, udover at disse også skulle lade sig indsprøjte med “vaccinerne”..

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.