Toga Vinstue: Livsvarige karantæner til stikkerne Aydin Soei og Anders Sonne

Dagbladet Politiken har en lang artikel (artiklen er skrevet af journalist Sandra Brovall og journalist Kristian Corfixen) om Liberal Alliances leder Alex Vanopslagh, der i forbindelse med fremførelsen af en sketch på værtshuset Toga Vinstue i København sagde “sieg heil”. Dette fandt den muslimske sociolog og forfatter Aydin Soei og studerende Anders Sonne angiveligt “superubehageligt”.Alex Vanopslagh har beklaget sin opførsel. På sin politikerprofil på Facebook forklarer Vanopslagh baggrunden for episoden:

“Jonny Buchardt er en tysk komiker og skuespiller, som i 1970’erne lavede sketches til stor morskab – og ikke mindst – eftertanke.

Han var morsom og begavet – på samme tid. Ved at spille på velkendte rim kunne han få publikum til at sige de mest frastødende ting. Og hvorfor bringer jeg nu pludseligt Jonny Buchardt i spil?

Det gør jeg, fordi Politiken har skrevet en artikel om netop Jonny Buchardt og et selskab, jeg har været en del af.

For første gange siden coronaens start mødtes jeg fredagen inden vinterferien med et hold gamle venner på værtshuset Toga. Det var en befrielse at være fri af coronaens lænker.

I løbet af aftenen kom vi til at tale om gamle sketches og kom her ind på tyskeren Jonny Buchardt. Vi fremsagde hans mest kendte remse og grinede over, hvor grotesk og skræmmende det er, at man kan få et stort tysk publikum til at sige de ting, de gør.

Det selskab jeg var i for et par uger siden, siger sketchen, og vi har et godt grin. Der er dog nogle andre gæster på Toga, som finder det upassende. Vi forklarer dem konteksten, men stopper selvfølgelig med sketchen.

Jeg kan godt se, at Buchardts komik hurtigt kan misforstås på et offentligt sted, hvor ikke alle kender konteksten. Når man er offentlige steder, skal man vise hensyn til andre mennesker.

Det laver Politiken så nu en historie på – og andre medier kan også tænkes at ville forsøge på at skarpvinkle tingene ude af kontekst. Sådan er det – det er en af omkostningerne ved at være i politik. Når alt kommer til alt, burde jeg have tænkt mig bedre om og vist mere hensyn, men jeg havde hovedet under armen.

Men nu er forklaringen og sammenhængen hvert fald givet her på min Facebook – og når jeg nu har bragt Jonny Buchardt i spil, så vil jeg ikke snyde jer for klippet, hvor han først får en stor tysk forsamling til at skraldgrine og derefter får dem til at bukke hovederne i skam.”

Politiken skriver også om de mennesker, som Alex Vanopslagh var i selskab med på Toga:

“Ud over Alex Vanopslagh har Politiken via en video også identificeret størstedelen af de andre mænd, der sad med ved hans bord, da ’Sieg Heil’ blev råbt.

Yderligere to har forbindelse til Liberal Alliance: En er ansat som politisk rådgiver hos Liberal Alliance. Den anden, Steffen Larsen, er hovedbestyrelsesmedlem i Liberal Alliance og desuden vært på radioen Den Uafhængige.

Med ved bordet sad også Chris Bjerknæs, tidligere formand for Dansk Folkepartis Ungdom og i dag er ansat i Dansk Folkeparti. Herudover blandt andre Kuzma Pavlov, tidligere kandidat til Europa-Parlamentet for de konservative, samt Caspar Stefani, debattør og tidligere folketingskandidat også for de konservative.”

Karl Christian Lammers, der er lektor emeritus i tysk samtidshistorie på Københavns Universitet, finder brugen af udtrykket sieg heil stødende.

“Det er en nazistisk hilsen om, at det går fremad. At man vinder. ’Sieg’ betyder jo sejr, så det betyder oversat ’hyld sejren’. Derfor var det et fælles kampråb, når der var nogle nazistiske forsamlinger. Så sluttede man af med at hæve højre arm og råbe ’Sieg Heil’. Jeg synes, det er højst upassende, at nogen bruger det i dag,” siger Karl Christian Lammers til Politiken.Link til Politiken

Toga har reageret prompte på episoden og tildelt stikkerne Aydin Soei og Anders Sonne livsvarig karantæne fra værtshuset.

Se også Muhammedmeme: Hjalp kommunikationschef Kristian Danholm fra Københavns Politi sin tidligere kollega Asger Juhl fra Den Uafhængige med politianmeldelsen af Uwe Max Jensen? 

1 Kommentar på "Toga Vinstue: Livsvarige karantæner til stikkerne Aydin Soei og Anders Sonne"

  1. Den karantæne varer kun indtil den frelste politikerbrigade sætter Toga Vinstue på plads; hvis der er noget, man ikke kan tillade sig idag, så er det jo at sætte sig op imod den frelste krænkelses/woke-overmagt. Det finder Toga snart ud af og må give Aydin Soei og Anders Sonne en uforbeholden undskyldning samt naturligvis udelukke Alex Vanopslagh og de andre “krænkere” fra Toga.
    Det kan selvfølgelig også være at Toga holder fast- det vil koste dem en hel del frelste kunder.
    Men meget sjovt at se et udskænkningssted tage afstand fra krænkelses/woke/stikker-kulturen, for en gangs skyld. Det var en anden historie, da Café Det Hvide Lam på Kultorvet for det første ikke ville lade en flok JFKere indtage nogle øl på stedet uden mundbind, men for det andet så stak de dem minsandten også til politiet, de små sv..
    Jeg kommer ikke mere på Det Hvide Lam. Synes ellers, det er et hyggeligt sted med god jazz, men sålænge de ikke giver en undskyldning for at være nogle stikkersv.., så bliver jeg væk.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.