CO2-grisen Rosa Lund: Flyver til Mellemøsten fire gange – for at løbe motionsløb

Enhedslisten fremstiller sig selv som et af de mest klimavenlige partier i folketinget. Partiet vil have danskerne til at flyve mindre og nedbringe CO2-udledningen.

Senest har Enhedslistens politiske leder, Mai Villadsen, erklæret, at “der er behov for færre flyrejser”.

Ovenstående udsagn klinger hult, når de private flyveture hos Enhedslistens folketingsmedlemmer bliver gennemgået.

Hvordan opfører socialisterne sig, når de ikke er i mediernes søgelys?

Enhedslistens Rosa Lund har fløjet til Mellemøsten mindst fire gange for at deltage i et motionsløb. Rosa Lund deltog fire gange i et arabisk motionsløb i årene fra 2013 til 2016.

Klimaudregninger viser, at Rosa Lund har udledt over seks tons CO2 (kilde: Trafikstyrelsen) på sine flyveture til Mellemøsten – for at dyrke motion – en motion hun kunne have fået ved at løbe rundt om søerne i København.

I 2013 ankommer Rosa Lund til Betlehem, der ligger syv kilometer syd for Israels hovedstad Jerusalem. Iført løbenummer 395 tilbagelægger den kvindelige politiker en rute på 10 kilometer.

Året efter deltager Rosa Lund i samme motionsevent og gennemfører et halvmaratonløb. Rosa Lund besøger også den arabiske by Hebron. På de sociale medier klager Rosa Lund over adgangsvejen til byens største moské.

I marts 2015 flyver Rosa Lund til Mellemøsten igen. Denne gang har hun følgeskab af partiets daværende leder Johanne Schmidt-Nielsen samt efterfølgeren på posten, Pernille Skipper.

Også folketingsmedlemmet Stine Brix deltager i det arabiske motionsløb. Netop Stine Brix har to år tidligere ledsaget Rosa Lund på en indenrigsflyvetur til Bornholm. De to politikere fravælger den mere klimavenlige transportform med tog, bus og færge.

Det vækker stor glæde hos de røde folketingsmedlemmer, når de dyrker motion i Mellemøsten. Det følgende år bliver der igen tjekket ind i Københavns Lufthavn.

I 2016 flyver Rosa Lund, partileder Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper de tusindvis af kilometer og snører løbeskoene. Få uger efter flyveturen overtager Pernille Skipper partilederposten i Enhedslisten.

Flere af Enhedslistens topfigurer har altså deltaget i samme arabiske motionsløb som Rosa Lund.

Pernille Skipper og Johanne Schmidt-Nielsen har tilsammen udledt over seks tons CO2 på deres samlede deltagelse i det arabiske motionsløb. Det er en opførsel, der ikke stemmer overens med Enhedslistens officielle politik.

I 2019 lancerer Enhedslisten en politisk offensiv, der skal få danskerne til at flyve mindre:

“Vi bliver nødt til at få nedbragt antallet af flyrejser, hvis vi vil kunne se kommende generationer i øjnene,” tordner den daværende partileder, Pernille Skipper.

Enhedslisten mener, at flyveture er den mest forurenende transportform, og at der skal tages skrappe midler i brug, hvis danskernes CO2-udledninger skal nedbringes.

Det klimahykleriske parti fortier, at Enhedslistens mest profilerede folketingspolitikere jævnligt har fløjet til Mellemøsten for at dyrke motion.

Den største CO2-gris af dem alle er Rosa Lund, der har siddet i folketinget ad flere omgange siden 2011.

Resultatet er glasklart. Enhedslisten udleder tonsvis af CO2 og står de facto for en kulsort klimadagsorden.

Hvornår flyver ‘Sorte Rosa’ igen?

Se også Jammerbugt Kommune søger hjælpere til ‘Habibs team’: ‘Du vil aldrig være alene, da i vil være to personer på vagt’

6 Kommentarer på "CO2-grisen Rosa Lund: Flyver til Mellemøsten fire gange – for at løbe motionsløb"

 1. Og som den gode jødehader, hun er, så har hun selvfølgelig beskrevet området som “Palæstina”, i sympati med de morderiske muslimske terrorister, der vil have udslettet Israel fra jordens overflade.
  Og hykleriet lever i bedste velgående, i den velkendte “Gør, som vi siger, ikke som vi gør”-ånd, der ganske præcist beskriver nutidens “moral supremacists”, som jeg er begyndt at kalde dem.

 2. Angående Minksagen.
  Et spørgsmål: ER DET IKKE ULOVLIG AT ASSISTERE TIL NOGET, SOM ER ULOVLIG.?
  ? kan forståes, hvis man læser det neden for.

  https://jyllands-posten.dk/politik/ECE13684621/kritik-under-minksag-rystede-rigspolitichef-en-smule/?st=1
  28/01/2022 KL. 15:01
  FOR ABONNENTER man må ikke vide formeget.

  Kritik under minksag rystede Rigspolitichef en smule
  Rigspolitichef Thorkild Fogde var tidligt opmærksom på, at der ikke var lovgrundlag til at gennemtvinge aflivning af alle mink, forklarede han fredag i Minkkommissionen.

  Artiklens øverste billede
  Rigspolitichef Thorkild Fogde har ofte været med på myndighedernes pressemøder under coronakrisen. Fredag blev han afhørt i Minkkommissionen. Arkivfoto: Jens Dresling.

  Toppen af Rigspolitiet var tidligt opmærksom på, at der manglede lovgrundlag til at aflive raske mink uden for de såkaldte smittezoner, da beslutningen om en masseaflivning skulle føres ud i livet af begyndelsen af november 2020.

  Men politiet holdt sig inden for gældende lovgivning, da man assisterede med at gennemføre aflivningerne i dagene efter, at beslutningen blev meldt ud på et pressemøde af statsminister Mette Frederiksen d. 4 november.

 3. hul nummer 2 hul nummer 2 hun skal ha den i røven den billige SO

 4. Politiet er Korrupt.
  https://jyllands-posten.dk/indland/ECE13686506/rigspolitichef-naevnte-ikke-lovgrundlag-urimelig-kritik/
  28/01/2022 KL. 19:30
  Rigspolitichef nævnte ikke lovgrundlag: »Urimelig kritik«
  Rigspolitichef Thorkild Fogde var tidligt opmærksom på, at der ikke var hjemmel til aflivning af alle mink. Men han nævnte det ikke på pressemøde.

  Efter afhøringen af bl.a. rigspolitichef Thorkild Fogde fredag er Minkkommissionen nu foreløbig færdig med at afhøre vidner.

  Allerede kort efter, at statsminister Mette Frederiksen den 4. november 2020 meldte ud på et pressemøde, at alle mink i Danmark skulle aflives, var rigspolitichef Thorkild Fogde opmærksom på, at lovgrundlaget til at kræve dette ikke var på plads.

  Om morgenen den 5. november kl. 07.05 sendte han en mail til politidirektør Lykke Sørensen, hvor han samlede op på minksituationen. Han forventede, at han samme dag skulle deltage på en pressebriefing, og her ville han sende en

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.