Ytringsfrihed for alle?

I den franske valgkamp har YouTube sat aldersgrænse på visning af Éric Zemmours videoer. Endnu et eksempel på sociale mediers skæve censur, som er blandt de emner, den amerikanske menneskeretsjurist Suzanne Nossel kommer ind på i et tankevækkende interview med grundlægger af den amerikanske Skeptiker-forening, Michael Shermer. Nossel pointerer rammende, at sociale medier må lære at se deres brugere som kunder, der får samme kundeservice og rettigheder som i andre virksomheder. I dag er det kun de betalende annoncører, der får kundebehandling af SoMe-virksomhederne.

Suzanne Nossel er på de fleste måder en typisk, men fremragende repræsentant for menneskeretsaktivist-segmentet, tidligere leder af amerikansk Amnesty og nu af PEN, viceminister under Obama, i spidsen for seksuelle minoriteters rettigheder i FN-regi, etc. Hun ser også konservative tiltag som mere truende for ytringsfriheden i USA end den woke aktivisme og har det ”beundringsværdige” progressive røntgensyn, der skråsikkert ved, hvornår højreorienterede forsvarere af ytringsfriheden er hyklere.

Alligevel er hendes indlæg tankevækkende, fordi hun principielt repræsenterer den amerikanske ytringsfrihedstradition, der er langt friere end den europæiske. Trods af en familie af jøder flygtet fra nazismen er hun imod den europæiske kriminalisering af historierevisionisme, ligesom ”hadefuld tale” efter hendes mening heller ikke skal være strafværdig, skønt selvfølgelig imødegås i debat. Hun har stor fokus på, hvor ondt blotte ytringer kan gøre, men advarer alligevel om, at så snart en regering definerer en bestemt form for politiske ytringer som ”farlige” og kriminelle, er det forbavsende, hvor meget staten kan indpasse under en “racismeparagraf” efter behov. Stemmer som Nossels på en fremskudt position er desværre en stor mangelvare i europæisk debat.

1 Kommentar på "Ytringsfrihed for alle?"

 1. Éric Zemmour: Endelig én dér ér mand for at sætte tingenes tilstand på en kæmpemæssig spids.
  Politisk ukorrekt som han er – ikke politiker – og dermed ikke fedtet ind i mainstreams politiske korrekthed. Det stinker allerede af selektiv skadelig partiskhed i MSM omkring Éric Zemmour og hans vision for Frankrig og Europa.
  Knap nok er han stillet op til det franske præsidentvalg til næste forår før han bliver godt og grundigt heglet igennem: Også på dansk tv. Tilfældigvis så jeg flere studieværter inkl. de såkaldte sædvanlige ‘besserwissere’ tone igennem med at Éric Zemmour er så outreret og ekstrem at han ikke kan være andet end til fare og skade for hele Europa. Ja men så tillades man så lige at spørge sig selv om – for hvem er det lige egentlig han er så farlig for ?
  Han tør jo om nogen der hvor de fleste andre de tier om den store befolkningsudskiftning og islamiseringen, woke’ismen og hele identitets problematikken.
  Men nej manden har jo allerede hele to racismedomme, og for hvad mon fristet man til at spørge ? Men det bliver vel dét som i sidste ende ,som det beskrives her i indlæget, kan ‘cancle’ og udelukke Zemmour fra at udbrede sine skarpe og politisk ukorrekte men i særdeleshed realpolitiske synspunkter – måske i sidste ende som det endte med Donald Trump…
  man fristes vel nærmest til at sige om Éric Zemmour kunne være vestens sidste mand til at gøre noget ved den store befolkningsudskiftning om immigrations-/remigrationsproblemerne i hele Europa…
  Éric Zemmour ,som national konservativ, går desværre nok ikke sådan lige under ‘radaren'(svinet til) som mange gør i det modsat rettede del af det politiske segment.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.