Alt om Therese Philipsen: Kvinden, der anklager Jes Dorph-Petersen for voldtægt

En ældre historie fra Document:

Det er den forhenværende studievært, Therese Philipsen, der står bag de metoo-anklager, der førte til fyringen af TV 2-værten Jes Dorph-Petersen. Therese Philipsen begynder som journalistpraktikant hos TV 2 Nyhederne og sportsafdelingen i 2001. På dette tidspunkt er hun midt i tyverne. Det er under praktikansættelsen, at Therese Philipsen hævder, at hun er blevet voldtaget og slået af Jes Dorph-Petersen under et besøg i en lejlighed i Odense.

Den folkekære tv-vært, Jes Dorph-Petersen, afviser alle anklagerne fra Therese Philipsen.

“Det er baseret på en løgn. Det er forkert,” siger Jes Dorph-Petersen i et Facebookinterview og tilføjer:


“Det er en kvinde, der har opdigtet en historie”.

I november 2020 bliver Jes Dorph-Petersen indkaldt til en advokatafhøring, hvor han bliver præsenteret for to metoo-anklager. Den ene sag er Therese Philipsens 20 år gamle volds- og sexanklager. Den anden sag er en 18 år gammel episode med en anden praktikant. Her er der tale om et langt mildere sagsforløb, hvor der hverken indgår sex eller truende adfærd.

Jes Dorph-Petersen fortæller, at han ikke har kommunikeret med Therese Philipsen i 13 år, men anklagerne ryster den folkekære studievært. Jes Dorph kender nemlig godt den nu 44-årige journalistkollega, som han tidligere har haft et seksuelt forhold til. Et sexforhold, der var accepteret af begge parter og på frivillig basis.

27. november 2020 sidder Jes Dorph-Petersen på metoo-anklagebænken hos TV 2. Tv-værten og hans advokat har først fået navnene på anmelderne dagen før. Hverken Jes Dorph eller den juridiske rådgiver aner, hvad Therese Philipsens anklager går ud på.

TV 2’s metoo-advokat, Yvonne Frederiksen, fremlægger de alvorlige sexanklager. Det er denne kvindelige advokat, der senere afsiger dom i Jes Dorph-sagen. Advokaten optræder som både efterforsker, anklager og dommer i sagen.

Therese Philipsen fortæller, at hun som ung praktikant i 2001 bliver inviteret hjem til Jes Dorph af en mandlig kollega. Den unge journalistpraktikant har fået det indtryk, at der denne aften vil være flere personer til stede i Jes Dorphs lejlighed. En slags reservelejlighed, der fungerer som en midlertidig bolig, så Jes Dorph ikke skal pendle mellem Odense og hovedstadsområdet, når han er på arbejde flere dage i træk.

På dette tidspunkt bor den unge Therese Philipsen på et ydmygt kollegieværelse og har helliget sig praktikantjobbet og journaliststudiet på Syddansk Universitet. Der er, ifølge den arbejdsomme kvinde, ikke tid til et kærlighedsforhold på dette tidspunkt i hendes liv.

Therese Philipsen har senere fortalt, at hun i denne periode lever med eftervirkningerne af en svær psykisk lidelse, som hun har været indlagt for på en psykiatrisk afdeling ad flere omgange.

Da Therese Philipsen ankommer til lejligheden i Odense, er der kun kollegaen og Jes Dorph-Petersen, der dengang var 41 år. De tre kollegaer taler sammen, og stemningen beskrives som ‘hyggelig’. Men pludselig ændrer stemningen sig, forklarer Therese Philipsen.

Jes Dorph-Petersen kigger på Therese Philipsen, og uden varsel lægger han en hånd over hendes mund og presser hende ned i et møbel. Det forklarer den kvindelige journalist i forbindelse med TV 2’s advokatundersøgelse. Therese Philipsens beskrivelse af den skæbnesvangre aften bliver kun voldsommere.

Den noget ældre Jes Dorph-Petersen drejer, ifølge Therese Philipsen, hendes hoved ud til siden, således, at hun ikke kan se på ham. Jes Dorph lægger sin vægt oven på den spinkle kvinde, så hun ikke kan røre sig. Den kvindelige journalist forklarer, at Jes Dorphs hånd er boret ind i hendes ansigt. Pludselig får hun en syngende lussing. Jes Dorph-Petersen og Therese Philipsens fælles kollega skulle angiveligt have siddet og overværet dette voldsomme optrin.

Vidnet nægter i dag, at episoden har fundet sted. Det forklarer han til advokaten fra metoo-undersøgelsen. Therese Philipsen fortæller, at hun observerer, at kollegaen forlader rummet efter, at hun er blevet slået i ansigtet med flad hånd. Nu er der kun den unge praktikant og nyhedsværten tilbage i rummet. Den i dag 44-årige kvinde spoler tiden tilbage og erindrer, at hun tænkte ‘hvorfor kysser han (Jes Dorph-Petersen, red, ) mig ikke, hvis han godt kan lide mig?

Therese Philipsen beretter, at hun opgiver at gøre modstand over for den ældre kollega, der er landskendt fra både radio og tv-skærmen. Therese Philipsen fortæller, at Jes Dorph-Petersen tiltvinger sig sex – mod hendes vilje. Det kan ikke tolkes som andet end en voldtægt, hvori der også indgår fysisk vold.

Nu udvikler situationen sig mærkværdigt. Den fælles kollega har lagt sig ind for at sove i et tilstødende lokale. Og Therese Philipsen fortæller, at hun og Jes Dorph-Petersen, trods den netop overståede voldtægt og fysiske vold, ryger en cigaret og taler videre sammen.

Det påståede sexovergreb med tilhørende lussing slutter, ifølge Therese Philipsen, med fællesrygning og en samtale.

Den tre timer lange advokatafhøring af Jes Dorph-Petersen er i gang. Og den folkekære studievært er dybt rystet over voldtægtsanklagen, som han betegner som en løgn.

“Hvorfor hun finder på det, har jeg ikke noget svar på, men jeg ved, at det der er ikke sket,” fortæller Jes Dorph-Petersen og konstaterer:

“Det er aldrig sket.”

Den mandlige studievært kan godt huske, at han og Therese Philipsen tidligere har haft sex sammen – men det var frivilligt og efter fælles aftale erklærer Dorph. Therese Philipsen fortæller også om sit seksuelle forhold til Jes Dorph-Petersen, der bedst kan beskrives med ordet ‘bollevenner’.

Det hede forhold i sengen fortsætter i tiden efter den påståede overfaldsvoldtægt. Men denne gang er der tale om frivillig sex, indrømmer Therese Philipsen.

Da Therese Philipsens praktikperiode er færdig på TV 2, bliver hun, trods sin unge alder, ansat på det landsdækkende medie, hvor hun hurtigt stiger i graderne. Den nyuddannede journalist bliver studievært på både TV 2 Sporten og kriminalprogrammet Station 2 – en udsendelsesrække som Jes Dorph-Petersen har opfundet i 1993. Han deler værtsrollen på Station 2 sammen med sin mangeårige partner og nære ven Niels Brinch.

Therese Philipsen nyder, at tilværelsen har bragt hende fra en ydmyg praktikantstilling til en status som kendt tv-værtinde, der omtales i medierne. Mandag morgen – 21. oktober 2002 – får Therese Philipsen skærmpremiere som vært på TV 2 Nyhedernes sportssektion. Ved samme lejlighed udnævnes den unge kvinde til redaktionssekretær på sportsudsendelsen.

Selvom Therese Philipsen i sin henvendelse til TV 2 påstår, at Jes Dorph-Petersen begik en overfaldsvoldtægt og angreb hende med fysisk vold, så fortsatte deres arbejdsrelation og seksuelle forhold efter det påståede overgreb.

Deres samarbejde og relation på TV 2 Nyhederne i Odense beskrives som ‘god og almindelig’. Therese Philipsen finder senere kærligheden og spørger sin påståede voldtægtsmand, Jes Dorph-Petersen, om, hun må låne hans reservelejlighed i Odense. Therese Philipsen og den ny kæreste overnatter flere dage i lejligheden.

I sommeren 2004 bliver Therese Philipsen pludselig fyret fra jobbet som studievært på TV 2. Ledelsen har opdaget, at Therese Philipsen har indledt et ulovligt forhold til en 13 år ældre kollega på TV 2. Det koster hende jobbet og tv-karrieren.

Therese Philipsen og Jes Dorph-Petersen mister kontakten. Den fyrede tv-værtinde prøver at starte en karriere som krimiforfatter. Hun får senere brug for Jes Dorphs hjælp.

I 2007 skal Therese Philipsen lave reklame for sin ny bogudgivelse og skal på scenen i forbindelse med et offentligt bogarrangement. Den tidligere tv-vært ringer til sin forhenværende elsker/voldtægtsmand/kollega og spørger om, han vil interviewe hende om det nystartede forfatterskab.

“Jeg husker det, som om vi havde et glimrende samarbejde ved det arrangement,” siger Jes Dorph-Petersen.

Først 13 år efter bliver Jes Dorph-Petersen konfronteret med de grove anklager om fysisk vold og voldtægt. Efter boginterviewet i 2007 skilles Therese Philipsen og Jes Dorph-Petersens veje igen. Therese Philipsen flytter senere til USA og delstaten Florida, hvor hun viderefører sin forfatterkarriere.

Det går strygende. Therese Philipsen bliver millionær samt indehaver af en åben sportsvogn og en luksusvilla i strandkanten, hvor hun kan surfe i Atlanterhavets bølger. I dag udgiver Therese Philipsen bøger under pseudonymet ‘Willow Rose’.

Få uger efter afhøringen i TV 2’s advokatundersøgelse, der skal afdække stationens metoo-problemer, mister Jes Dorph-Petersen sit tv-job og karriere. Hans liv ligger i ruiner på et splitsekund. Jes Dorph-Petersen og den mandlige kollega, der er til stede i lejligheden i 2001, afviser begge Therese Philipsens voldtægtsanklager som løgn. Alligevel vælger TV 2’s ledelse at tro på Therese Philipsens vidneudsagn, selvom det er påstand mod påstand i sagen.

Tv-stationen opsiger værtsaftalen med det tv-produktionsselskab, hvor Jes Dorph-Petersen er ansat, og studieværten får opsagt sin kontrakt. Produktionsselskabet Nordisk Film TV står bag aktualitetsprogrammerne Go’ morgen Danmark og Go’ aften LIVE – Jes Dorph-Petersen er oprindeligt ansat på sidstnævnte program.

En af Jes Dorphs kollegaer på redaktionen hos Nordisk Film TV er den populære nyhedsvært, Janni Pedersen, der arbejder på Go’ morgen Danmark. Janni Pedersen er udlånt fra TV 2 Nyhederne, hvor hun blandt andet er vært på kriminalprogrammet Station 2 – det program som Jes Dorph-Petersen har grundlagt i 1993, og hvor han har været kollega med anmelderen, Therese Philipsen.

Jes Dorph-Petersen opdager, at hans nære kollega Janni Pedersen, ifølge flere kilder, har haft en dobbeltrolle, mens hun var studievært på Go’ morgen Danmark. Janni Pedersen har samtidig været en del af en dokumentargruppe på TV 2, hvor hun har efterforsket metoo-anklagerne mod Jes Dorph-Petersen. En dobbeltrolle, hvor en tv-værtinde undersøger en nær mandlig værtskollega i forbindelse med et hemmeligt dokumentarprogram. Alt imens foregår der en separat advokatundersøgelse med Therese Philipsen og Jes Dorph-Petersen i de centrale roller.

Janni Pedersen skulle, ifølge flere kilder, være studievært på det dokumentarprogram, der skulle afdække krænkelseskulturen på TV 2. Kilder fortæller, at Janni Pedersen på et tidspunkt rejser til USA med et kamerahold for at interviewe Therese Philipsen om hendes voldtægtsanklager mod Jes Dorph-Petersen. Da Janni Pedersen returnerer til redaktionen på Nordisk Film TV, arbejder hun igen sammen med værtskollegaen Jes Dorph – som om intet er sket.

“Det, synes jeg, er ekstremt ubehageligt,” siger Jes Dorph-Petersen om dobbeltspillet.


Janni Pedersen har ikke villet kommentere sin dobbeltrolle på TV 2. Tv-optagelserne med Therese Philipsen vil med stor sandsynlighed aldrig blive vist på skærmen, fordi TV 2’s ledelse har aflyst dokumentarprogrammet. Det starter et større medarbejderoprør på TV 2, fordi de ansatte ikke kan forstå, hvorfor metoo-dokumentaren skal stoppes.

Flere iagttagere har også undret sig over denne beslutning fra tv-kanalens ledelse. TV 2’s nuværende administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, er gift med den daværende chef for TV 2 Sporten, hvor Therese Philipsen var ansat i perioder i 2000’erne.

Det tidligere håndboldkoryfæ, Morten Stig Christensen, blev udnævnt til chef for TV 2 Sporten i 1988. Han forlod posten i foråret 2007. Morten Stig Christensens afgang kommer et par år efter, at Therese Philipsen er blevet fyret i selvsamme afdeling for sit romantiske forhold til en chefkollega.

Spørgsmålet er? Hvad vidste den daværende sportschef, Morten Stig Christensen, og spiller det en rolle for hans kone – den nuværende administrerende direktør for TV 2? Den 53-årige Anne Engdal Stig Christensen har været forbavsende tavs under hele den verserende metoo-sag på TV 2.

Alt peger på, at der har været arbejdet med både en dokumentarudsendelse samt en sideløbende advokatundersøgelse på TV 2. Therese Philipsen har angiveligt spillet en rolle i begge forløb.

Jes-Dorph Petersen fortæller om en læk på sin arbejdsplads. I tiden efter advokatafhøringen bliver han kontaktet af kollegaer fra andre medier, der kender til hans metoo-sag og anklagerne.

Den 61-årig tv-vært mister sin karriere, og hans omdømme har lidt et uopretteligt knæk. Jes Dorph-Petersens værtsjob på TV 2-programmet Go’ aften LIVE bliver i dag varetaget af den kvindelige muslim, Simi Jan, der stammer fra Pakistan.

Hun skulle oprindeligt have været tvangsgift med sin pakistanske fætter, men slap i sidste øjeblik.

Jes Dorph-Petersen har afvist at sagsøge anmelderen, Therese Philipsen, fordi hun bor i USA med sin mand og to døtre. Det vil gøre en eventuel retssag meget kompliceret og ‘juridisk vanskelig’, mener Jes Dorph-Petersen.

Tidslinjen i sagen.

Se også Kronvidne i TV2s MeToo-sager: Therese Philipsen havde forhold til en lang række mænd på TV2 – tog selv initiativ og reagerede først årtier efter på opfordring fra studievært Janni Pedersen

Be the first to comment on "Alt om Therese Philipsen: Kvinden, der anklager Jes Dorph-Petersen for voldtægt"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.