Nordkoreanske tilstande? Mette Frederiksens partiven stiller spørgsmål på pressemøde.

Onsdagens sms-pressemøde i statsministeriet udviklede sig til en farce, man normalt kun oplever i socialistiske diktaturer.

På et tidspunkt giver Mette Frederiksen ordet til chefredaktør Kristian Madsen, der får lov at udspørge statsministeren.

Ingen får at vide, at Kristian Madsen er Mette Frederiksens partikammerat og kampfælle fra deres fælles år i Socialdemokratiet og fagbevægelsen.

Kristian Madsen bliver valgt til forbundsformand i Socialdemokratiets ungdomsafdeling i foråret 2000. Der er tale om en hyldestkåring, som man ser det hos det kinesiske kommunistparti, hvor der ikke er modkandidater.

Den unge Mette Frederiksen er – ligesom partivennen Kristian Madsen – en stor politisk kanon i Socialdemokratiets ungdomsbevægelse.

Som 15-årig melder Mette Frederiksen sig som aktiv partisoldat under de røde faner. Hun avancerer hurtigt og ender som amtsformand for de unge socialdemokrater i Nordjylland.

Ekstra Bladets forside vedrørende mordet på 10-årige Sonja, som Mette Frederiksens bekendte fra et spejderkorps i Aalborg stod bag.

Det er i disse år, at statsminister Mette Frederiksen stifter bekendtskab med den pædofile børnemorder, Jan Arno Beblein. De er begge en del af det nordjyske foreningsliv.

Jan Beblein bliver idømt livstidsfængsel i 2004 for drab og sexovergreb på en 10-årig pige. Mette Frederiksen har efterfølgende været tavs om den prekære sag.

Mette Frederiksen er mere åbenmundet, da hun bliver valgt til folketinget i 2001. En politisk modstander beskriver Frederiksen som en ilter idealist, der beskylder andre for at være ‘racister’.

Mette Frederiksen og Kristian Madsen optræder sammen i medierne i 2001, da Frederiksens karriere tager fart, og Madsen troner i formandssædet.

Der bliver taget ‘modelfotos’, hvor de to unge socialdemokrater stirrer ind i pressefotografens linse – sammen med Helle Thorning-Schmidt, der senere ender som statsminister og derefter som øverste censur-chef for Facebook.

Kristian Madsen får en guldrandet karriere i den røde fagbevægelse. Han arbejder blandt andet som konsulent i fællesorganisationen LO, der i dag hedder FH.

Mette Frederiksen har få år tidligere selv haft en vellønnet stilling som konsulent i LO.

Onsdag aften er danskerne vidner til, at Mette Frederiksens partifrænde fra Socialdemokratiet og fagbevægelsen stiller spørgsmål på årets måske vigtigste og mest velbesøgte pressemøde.

Statsministerens karriere vakler på grund af stribevis af slettede sms’er. Og straks bliver en nær ven og kampfælle fra partirækkerne indkaldt til at agere som journalist.

I dag er Kristian Madsen chefredaktør for fagbevægelsens medie A4.

46-årige Kristian Madsen har tidligere været ansat i magtfulde stillinger på det statsstøttede medie Politiken, der i folkemunde kendes som Det Radikale Venstres talerør.

Dette absurde optrin i statsministeriet må sætte håbefulde tanker i gang i hovedet på Nordkoreas enevældige diktator.

Statsminister Mette Frederiksen får hjælp af en nær partiven i nødens stund. Det hele er forklædt som ‘journalistik’.


Se også Politiken-redaktør Mads Zacho Teglskov: Retssagen mod Katrine Dirckinck-Holmfeld ‘emulerer’ paradoksalt nok cancelkulturen…

Be the first to comment on "Nordkoreanske tilstande? Mette Frederiksens partiven stiller spørgsmål på pressemøde."

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.