Licensbetalt dobbeltrolle: Radio Loud-vært Kevin Shakir skjuler sin fortid hos Enhedslisten

Da folketinget åbnede i begyndelsen af oktober, var radioværten Kevin Shakir på pletten og interviewede Enhedslistens Rosa Lund.

Radio Louds Kevin Shakir fortalte ikke lytterne, at han tidligere har arbejdet som presserådgiver for Enhedslisten.

Der er en fæl dunst af politisk kammerateri og licensbetalt radio, når Kevin Shakir rækker mikrofonen frem til de tidligere kollegaer i Enhedslisten.

26-årige Kevin Shakir har været ansat på Radio Loud siden foråret 2020, da stationen gik i luften. På intet tidspunkt har Kevin Shakir fortalt om sin åbenlyse dobbeltrolle, når Enhedslistens politikere har gæstet radiostudiet.

Enhedslistens retsordfører, Rosa Lund, blev også interviewet af Kevin Shakir i april 2020 og marts 2021, da hun gæstede Radio Loud.

Senere har Enhedslisten-profiler som Pernille Skipper, Eva Flyvholm, Aida Ammary, Peder Hvelplund og Pelle Dragsted gæstet Kevin Shakirs debatprogram. Selv Pelle Dragsteds datter har været på Radio Louds gæsteliste.

På de sociale medier har Kevin Shakir gjort meget for at slette sin fortid hos Enhedslisten.

I januar 2017 fremgår det eksempelvis af Kevin Shakirs Twitterprofil, at han arbejder som presserådgiver. I 2021 er den oplysning slettet. Nu er jobtitlen ændret til ‘journalist, Radio Loud’.

Radio Loud, der bliver finansieret af danskerne, har begået en kæmpe brøler. Licenslytterne har krav på at kende de tætte forbindelser mellem en radiovært og toppolitikere.

26-årige Kevin Hayder Shakir er muslim. Han har kurdiske rødder i Irak. Han er født i Malmø og har i årevis fungeret som politisk aktivist og debattør på den radikaliserede venstrefløj.

Den arabiske indvandrer bliver i 2017 ansat i Enhedslistens magtfulde københavnerafdeling. Her har partiet i flere år stået på spring til at blive det største parti i hovedstadskommunen.

Kevin Shakir arbejder som presse- og medierådgiver for partiet, der blandt andet består af tidligere kommunister.

Der er kommunalvalg i november 2017, og Kevin Shakir er med til sikre en valgsejr for politikerne i hovedstadsområdet.

8. oktober 2017 skal Enhedslistens politikere og medlemmer klædes på til den kommende valgkamp ved et stort arrangement.

Spidskandidaten Ninna Hedeager Olsen går på scenen og holder en politisk peptalk. Hun bliver senere valgt og får tildelt posten som teknik- og miljøborgmester.

I 2019 anklager Ninna Hedeager Olsen sin unge bolleven for blufærdighedskrænkelse samt voldtægt af sin lesbiske veninde. Bollevennen bliver frifundet for alle anklager i Østre Landsret.

Ninna Hedeager Olsens voldtægtsanklagede bolleven er også bestyrelsesmedlem hos Enhedslisten i København. I den samme lokalafdeling, hvor Radio Loud-værten Kevin Shakir er ansat.

Kevin Shakir går på scenen til Enhedslistens storstilede valgarrangement i efteråret 2017. I en time holder Shakir foredrag om, hvordan Enhedslistens partisoldater skal udnytte de sociale medier i valgkampen, hvis sejren skal i hus.

Kevin Shakir har mange kollegaer hos Enhedslisten. Mens den irakiske indvandrer figurerer på partiets lønningsliste, er den dengang 25-årige Mai Sloth Villadsen ansat som fagsekretær med speciale i uddannelsespolitik.

Mai Villadsen dropper senere jobbet og springer ud som politiker og kandidat for Enhedslisten. I dag er hun partileder og frontfigur for Enhedslisten.

Presserådgiveren Kevin Shakir stopper hos Enhedslisten i perioden efter kommunalvalget. Han vælger – modsat partikollegaen Mai Villadsen – ikke en karriere som politiker, men går efter et job i medieverdenen.

Det lykkes over al forventning. Kevin Shakir kan selv overbringe den gode nyhed på Facebook:

“Onsdag den 1. april (2020, red.) sender Danmarks nye radiokanal Radio LOUD på DAB og radioloud.dk. Der skal jeg være med, da jeg er blevet ansat som tilrettelægger og vært,” skriver Kevin Shakir.

Få uger efter interviewer han Enhedslistens Rosa Lund for første gang i debatudsendelsen Touché. Det bliver det første af flere interviewmøder mellem Rosa Lund og Kevin Shakir.

Spørgsmålet melder sig: Er det rimeligt at ansætte en tidligere presserådgiver hos Enhedslisten som licensbetalt radiovært – og bagefter skjule ansættelsesforholdet for lytterne?

Radio Loud får hvert år omkring 65 millioner licens- og skattekroner.

*

Kritiske journalister kan kontakte ledelsen hos Radio Loud/24syv:

Simon Andersen, chefredaktør

Telefon: 7240 7001
E-mail: simon.andersen@radioloud.dk

*

Se også Den Uafhængige kokser: Lader Erik Storrud – voldsdømt autonom – forsvare voldsdømte muslimer

Be the first to comment on "Licensbetalt dobbeltrolle: Radio Loud-vært Kevin Shakir skjuler sin fortid hos Enhedslisten"

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.