Fake news: DR lyver om kinesisk ambassadesag

I tirsdagens TV Avisen fik licensbetalerne serveret en løgn.

Værten fortæller om en sag, hvor nogle ansatte på den kinesiske ambassade angiveligt har fjernet valgplakater fra Det Radikale Venstre.

“Billeder fra mediet Den Uafhængige viser, hvordan en vagt fra den kinesiske ambassade fjerner en af hans plakater,” lyder det fra DR’s nyhedsvært.

Problemet er, at der IKKE eksisterer fotos eller videooptagelser af kinesiske ambassadeansatte, der fjerne valgplakater.

Den Uafhængige skriver om Clara Vind: “Clara er journalist. Hun er bachelor i Historie fra Københavns Universitet, og har tidligere gået på journalistik-linjen på Vallekilde Højskole og Politikens Debattør- og Kritikerskole, hvor hun har fået bragt flere debatindlæg.”

Nyhedsmediet Den Uafhængige har IKKE optaget eller fotograferet hændelserne ved ambassaden. Det viser sig, at en ikke-uddannet kvindelig journalist (der har en bachelorgrad i historie, red.) – Clara Vind – angiveligt har overværet bortskaffelsen af De Radikales valgplakater.

Dermed er er der kun en autodidakt journalists øjenvidneberetning af plakatfjernelsen ved den kinesiske ambassade.

TV Avisens seere bibringes derimod den opfattelse, at der er klare og håndfaste beviser i form af billedmateriale.

Dette eksempel vil med stor sikkerhed ikke blive afsløret og gennemtjekket af de såkaldte ‘faktatjek’-medier. De afslører ikke deres røde kollegaers løgne.

*

Danmarks Radios nyhedsledelse kan kontaktes her:

Thomas Falbe, nyhedschef, DR

Mobil: 23296221
Telefon: 35204690

Email: thf@dr.dk

*

Frihedens Stemme har forsøgt at indhente en kommentar fra Thomas Falbe fra Danmarks Radio. Han oplyser, at han vender tilbage, når han har tid.

*

Se også Paludan – eller Kaos

1 Kommentar på "Fake news: DR lyver om kinesisk ambassadesag"

  1. Og samtidig fik DR gjort reklame for at de betragter Den Uafhængige som et troværdigt medie.
    Og også gjort reklame for deres holdning om at mennesker, der er tilknyttet venstrekstreme og islamofile medier altid er troværdige vidner, samtidig med at alt, hvad højre/frihedsorienterede beretter eller påstår, udsættes for mindst et “tvivlsom info”-stempel, censureres væk eller bare affærdiges uden tjek.
    DRs påstand om hvad den kinesiske ambassade-ansatte foretog sig, med Den Uafhængige som kilde, er formentlig korrekt. Men når DR samtidig censurerer, fjerner og manipulerer indhold fra frihedsorienterede mennesker eller medier, så går det hen og bliver en tilstand, hvor kun en bestemt del af medierne og pressen har tilgang til national udbredelse som “troværdig”. Med andre ord udvælger man kilderne- og dét er ganske enkelt definitionen på et statskontrolleret mediebillede.

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.