Det svenske hykleri: Muhammed som hund er racisme – Jesus som bøsse er fantastisk

En af de ting, jeg fik et indblik i under optagelserne til SVT-udsendelsen ‘Mötet: Arvet efter Vilks’, var det hykleri, der findes blandt den venstreorienterede elite i Sverige.

En del af udsendelsen er et ‘møde’ – eller rettere en iscenesat konfrontation – mellem to meningsmodstandere. I undertegnedes tilfælde skulle der debatteres kunst og ytringsfrihedens rammer med den svenske billedkunster, Channa Bankier, fra Gotland.

Den 74-årige kvinde er kunstuddannet. Hendes motiver er ofte inspireret af jødisk og østerlandsk mystik – med et strejf af seksuelle referencer.

Et af udsendelsens højdepunkter er afdækningen af Channa Bankiers holdning, når der kommer til at bryde kristne og muslimske tabuer. Der skulle vise sig at være stor forskel.

Da Channa Bankier bliver forelagt ideen om at tegne Muhammed som en hund, bliver det afvist af den svenske kvinde.

Channa Bankier mener, at det er at bedrive hetz mod en hel befolkningsgruppe (muslimer, red.), hvis Muhammed bliver afbildet som en hund. Med andre ord: Det vil være dybt racistisk at tegne Muhammed som en hund.

Den svenske kvindes øjne lyser derimod op med glædens skær, da undertegnede nævner et kunstværk, hvor Jesus bliver fremstillet som bøsse og transvestit i højhælede sko.

“Et fantastisk billede,” udbryder Channa Bankier.

I Det Gamle Testamente er der et klart forbud mod homoseksualitet. Så nogle kristne og troende vil unægtelig blive krænket og triste over denne LGBT-fremstilling af Jesus som homoseksuel.

Det ændrer ikke ved Channa Bankiers holdning.

Muslimers religiøse følelser skal beskyttes – ellers er der tale om racisme. Hvorimod kristne må finde sig i homokrænkelser og satiriske ydmygelser, hvis det står til den svenske kunstner.

Det er svært at se, hvordan en kunstner, der burde repræsentere frisindet, kan stå ved et sådan hykleri. Men i den svenske elite er det intet problem.

Uwe Max Jensen foreslår i udsendelsen, at den svenske stat skal trykke Lars Vilks’ rondellhund på pengesedlerne.

*

‘Møtet: Arvet efter Vilks’ bliver sendt mandag 25. oktober 2021 – klokken 21.45 på den svenske kanal SVT1.

Udsendelsen kan også ses på streamingtjenesten SVT Play (det kræver, at man befinder sig i Sverige eller har adgang til en VPN-tjeneste).

*

Se også Kan du ikke lave en tegning, hvor en mand knepper et får? 

Afsløring: Den revolutionære socialist og ølblogger Kaj Framke står bag hetz mod Nye Borgerlige

2 Kommentarer på "Det svenske hykleri: Muhammed som hund er racisme – Jesus som bøsse er fantastisk"

  1. Det behøver såmænd ikke at være polemiske afbildninger, der “krænker” muslimer, også det stik modsatte er farligt. Således var det tæt på at gå galt, da en britisk skolelærer i Sudan lod børnene kalde en teddybjørn det samme som “profeten”… https://en.wikipedia.org/wiki/Sudanese_teddy_bear_blasphemy_case
    Som kontrast kan nævnes den eksklusive bamsefabrikant Steiffs udgave af Jesu fødsel https://www.steiffteddybears.co.uk/steiff-limited-edition-teddy-bears-range/steiff-nativity-scene–021664.htm
    Unødvendigt at sige kan man ikke købe en Steiff-Muhammedbamse…

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.